Quiz - jakim fanem jesteś

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Jack Daniels

Jack Daniels

Well-known member
Pusto na naszym forum, to pomyślałem, że może bujnę trochę imprezę :) Nie traktujcie tego poważnie :)

Jakim fanem mangi i anime jesteś?
1. Zainteresowany:
Od czasu do czasu patrzę co nowego się pojawia, oglądam/czytam sezon czegoś przez parę tygodni. Podchodzę do tematu z dużą dozą dystansu, czasem krytyki.

2. Oddany fan:
Lubię wiele serii i uniwersów, z wielu gatunków, znam się na gatunkach, codziennie coś czytam/oglądam, jeżdżę na konwenty. Traktuję to jaką dobrą odskocznię od codziennego stresu.

3. Pasjonat:
Oglądam i czytam jedno za drugim, zakochuję się w postaciach, cytuję teksty, przesiąkam klimatem i poczuciem humoru z ulubionych tytułów, najchętniej każdą wolną chwilę poświęcił bym na mangę i anime, na okrągło o tym paplam - frustrując znajomych, uchodzę za niedojrzałego.

4. Otaku:
Nie pracuję bo mnie wywalili, rzadko jem, nie śpię, nie wychodzę z domu, mam złotą kartę klienta pobliskiej pizzerii za dziesiątki zamówień online w miesiącu, siedzę zamknięty w pokoju, rodzina o mnie zapomniała, nie myję się, przyrosłem do fotela, czytam i oglądam 24/7, zbieram figurki z ulubionych tytułów, mam całe szafy mang i wydań DVD, każdą kasę wydaję tylko na m&a.

5. Maniak:
Poświęcam życie swojej pasji, zmieniłem ją w zawód, japoński i historię Japonii znam na blachę, jestem zapalonym cosplayerem, organizuję konwenty i spotkania, piszę recenzje, tłumaczenia i mam edgy nick w internetach.

Jestem 3 i staram się jak mogę nie stać się 4 :D

Hannto

Hannto

Active member
U mnie to zdecydowanie 3 z mocnymi skłonnościami do 4 tyle że organizacje konwentów, pisanie recenzji i tłumaczeń uznaje za stratę czasu bo mogę w tym czasie czytać mangę, novelkę, oglądać anime, pojechać na konwent lub przechodzić kolejnego jrpg-a. No i nie robię cosplayu bo nie pasuje wyglądem do postaci które chciałbym cosplayować, a cosplay zrobiony bez podobieństwa do postaci burzy moje poczucie estetyki.

yoh

yoh

New member
u mnie to pewnie 2, minus te konwenty, jakoś nigdy nie interesowały mnie za szczególnie.

Notor

Notor

New member
2 choć często jeżdżę na konwenty jako prelegent ale też wiąże się to z powodów szerokiej gamie zainteresowań

Top Bottom