Quiz - jakim fanem jesteś

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Jack Daniels

Jack Daniels

Active member
Pusto na naszym forum, to pomyślałem, że może bujnę trochę imprezę :) Nie traktujcie tego poważnie :)

Jakim fanem mangi i anime jesteś?
1. Zainteresowany:
Od czasu do czasu patrzę co nowego się pojawia, oglądam/czytam sezon czegoś przez parę tygodni. Podchodzę do tematu z dużą dozą dystansu, czasem krytyki.

2. Oddany fan:
Lubię wiele serii i uniwersów, z wielu gatunków, znam się na gatunkach, codziennie coś czytam/oglądam, jeżdżę na konwenty. Traktuję to jaką dobrą odskocznię od codziennego stresu.

3. Pasjonat:
Oglądam i czytam jedno za drugim, zakochuję się w postaciach, cytuję teksty, przesiąkam klimatem i poczuciem humoru z ulubionych tytułów, najchętniej każdą wolną chwilę poświęcił bym na mangę i anime, na okrągło o tym paplam - frustrując znajomych, uchodzę za niedojrzałego.

4. Otaku:
Nie pracuję bo mnie wywalili, rzadko jem, nie śpię, nie wychodzę z domu, mam złotą kartę klienta pobliskiej pizzerii za dziesiątki zamówień online w miesiącu, siedzę zamknięty w pokoju, rodzina o mnie zapomniała, nie myję się, przyrosłem do fotela, czytam i oglądam 24/7, zbieram figurki z ulubionych tytułów, mam całe szafy mang i wydań DVD, każdą kasę wydaję tylko na m&a.

5. Maniak:
Poświęcam życie swojej pasji, zmieniłem ją w zawód, japoński i historię Japonii znam na blachę, jestem zapalonym cosplayerem, organizuję konwenty i spotkania, piszę recenzje, tłumaczenia i mam edgy nick w internetach.

Jestem 3 i staram się jak mogę nie stać się 4 :D

Hannto

Hannto

Active member
U mnie to zdecydowanie 3 z mocnymi skłonnościami do 4 tyle że organizacje konwentów, pisanie recenzji i tłumaczeń uznaje za stratę czasu bo mogę w tym czasie czytać mangę, novelkę, oglądać anime, pojechać na konwent lub przechodzić kolejnego jrpg-a. No i nie robię cosplayu bo nie pasuje wyglądem do postaci które chciałbym cosplayować, a cosplay zrobiony bez podobieństwa do postaci burzy moje poczucie estetyki.

yoh

yoh

New member
u mnie to pewnie 2, minus te konwenty, jakoś nigdy nie interesowały mnie za szczególnie.

Notor

Notor

New member
2 choć często jeżdżę na konwenty jako prelegent ale też wiąże się to z powodów szerokiej gamie zainteresowań

Top Bottom