Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Maru

Maru

New member
Oto historia An-chana, Joego, Maria, Suppona, Baremoto, Cabbage’a i Heitai’a. Są oni siódemką nastolatków, którzy w 1955 musieli nauczyć się jak żyć razem w jednym zakładzie poprawczym, w jednej celi.

UWAGA!
Powstało anime na podstawie tej mangi :3

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Odkopuję, bo właśnie jestem w trakcie pochłaniania tej serii.Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin to anime w którym, nie ma owijania w bawełnę, jak ma być krew to i tak krew będzie, nie ma taryfy ulgowej ani nagłej pomocy przez wzięte z dupy postacie. To anime pokazuję nam jak się żyło w Japonii po II WŚ, z jakimi problemami ludzie mieli do czynienia. A z drugiej strony mamy 7 bohaterów, których łączy wspaniała więź. Do tego anime pasuje idealnie przysłowie “Prawdziwych przyjaciół poznajemy w biedzie”. Kreska jest idealnie wpasowana do tego typu serii, muzyka jest świetna, animacji do perfekcji sporo brakuje, ale to akurat niewielki problem przy wielkości Rainbowa. Na przystawkę dorzucam opening ;)
Polecam jak najbardziej !

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Maru gdzie czytałaś mangę :|. Ja widziałem tylko do 132 i dalszych chapterów nie mogę znaleźć

Ostatnia edycja:
Top Bottom