Ranking Keczupów

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
D

Dest3r

Donator
Hejka. Chciałbym podzielić się z wami moim osobisty top5 keczupów, wszystkie keczupy, które przedstawię są prawdopodobnie dostępny w najbliższym markecie także jeżeli komuś przyda się moja opinia może kupić,posmakować oraz wyrazić swoją opinie ;) Dobra zaczynamy :3

Miejsce Piąte
http://www.pudliszki.pl/files/7413/8243/4260/ketchup-pikantny-480g.png

Keczup Pudliszki kiedyś często witał w mojej lodówce, jednak mimo napisu “Bez Substancji Konserwujących” nietrudno było wyczuć w nim lekki chemiczny posmak, właśnie dlatego ląduje on na miejscu piątym.

Miejsce Czwarte
http://www.samiswoi.ie/media/catalo...8eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/i/pikantny.jpg

Na miejscu czwartym znalazł się zwykły keczup Kotlin. Sam keczup w smaku jest bardzo dobry, jednak jeżeli odwrócimy pojemnik na drugą stronę gdzie znajduje się skład dowiemy się dlaczego. Jeszcze jego jednym minusem jest słabo wyczuwalna pikantność.

Miejsce Trzecie

Teraz będzie tylko lepiej, keczup Tortex to jedna z tych rzeczy, które definiują zdanie “Droższe nie znaczy lepsze”. Ten keczup idealnie pasuje do paróweczek na śniadanie, da się wyczuć jego pikantność no i nie jest aż tak nafaszerowany chemią. Oprócz pikantnego i łagodnego producent wprowadził jeszcze smak ziołowy, ale jeszcze nie było mi dane go spróbować.

Miejsce Drugie
http://wygrywamzanoreksja.pl/wp-con...wek-ketchup-wloclawek-pikantny-200g-sloik.jpg
Pewnie mało kto zna keczup z Wocławka, w sumie nic dziwnego, nie jest on reklamowany w telewizji ani innych mass-mediach. Sam na niego wpadłem przypadkiem, jak mama wróciła z zakupów i akurat miałem smaka na frytki :D Serdecznie polecam właśnie do frytek, jest o też jednym z tańszych a dobrych keczupów. Nie sprawdzałem składu, ale na pewno znajduje się tam jakaś chemia, jednak gdzie jej teraz nie ma >.<

Miejsce Pierwsze

No to mamy pierwsze miejsce, pewnie gdyby nie to, że jest on najbardziej pikantnym keczupem, to by go tu nie było/ Jeżeli lubi ktoś ostrzejsze jedzenie to jak najbardziej polecam, sam najbardziej lubię go na kanapkach z serem. Pewnie znajduje się w nim pełno konserwantów których nazw nikt nie potrafi wymówić, ale czego się nie robi dla smaku :D

Jeżeli ktoś przeczytał to dziękuję, zachęcam do zostawienie kilku słów od siebie :)

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
ja też wole te ketchupy z kotlina xd

a taki też jest dobry :

z lidla kupuje

Ostatnia edycja:
Laska2584

Laska2584

New member
Deser , brakuje twojej liście na pewno hainza … no i jak pudliszki to ten do pizzy !
ale rozumiem że to twój osobisty ranking i szanuje twoje zdanie (choć kujowe :v)
zachęciłeś mnie także tym do stworzenia własnego rankingu ! zajmę się tym w wolnym czasie :3

Ostatnia edycja:
Neko

Neko

New member
Popieram zdanie Laska! Własnie miałam pytać gdzie jest Hainz! xD
Zgodzę się za to co do pudliszki. Mnie czasami po nim szczypią usta i zostawia gdzieś taki dziwnie przeszkadzający posmak, takie drażniące słono, kwaśne uczucie. xD

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Ja zaś popieram wybór Włocławka, ale postawiłabym go na pierwszym miejscu. Natomiast keczup Tortexu jest rzadki, na dziwny posmak. W ogóle jest nieprzyprawiony.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Włocławek na pierwsze miejsce, Kotlin jest średniawy, a nawet bym powiedział, że jak dla mnie słaby, totalnie mi nie podchodzi

Ostatnia edycja:
M

majkel91

Ów chemiczny posmak w Pudliszkach to pewnie ocet czy coś takiego, ale mi to nie przeszkadza. Smak jest wyrazisty, keczup gęsty i i krwistoczerwony ;) Tortex jak wyżej rzadszy i trochę przeźroczysty (takim go pamiętam, bo dawno nie jadłem).

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Kiko ma rację. Number one to niemiecki keczup curry <3

Ostatnia edycja:
A

Alison

New member
Kotlin to porażka, przejdźcie się do Biedry i zasmakujcie keczapów Madero! Tak samo sosów czosnkowych tej firmy, od razu wam się światopogląd zmieni! :D

Ostatnia edycja:
Caroline

Caroline

Member
Autor tematu mądry jest. Kotlin najlepszym keczupem.
Chociaż zamiast z piekła rodem wolę ten:

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Ash nazg durbatuluuk, ash nazg gimbatul,

Ash nazg thrakatuluuk, agh burzum-ishi krimpatul

Ostatnia edycja:
Top Bottom