Rodzina Tofu

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kiicia

New member
http://vignette4.wikia.nocookie.net...ision/latest?cb=20151222224332&path-prefix=pl

Rodzina Tofu (ang. The Tofus, 2004-2007) – kanadyjsko-francuski serial animowany. Twórcą serialu jest Bruno Bianchi.

Jest to opowieść o rodzinie, która propaguje zdrową żywność i ekologiczne sprzęty domowe. Akcja odbywa się w miasteczku Beauvillage. W skład rodziny wchodzą mama, tata, dwójka dzieci: Lola i Chichi oraz babcia Buba. Lola i Chichi chcą za wszelką cenę żyć jak każda normalna rodzina, jednak rodzice próbują chronić swoje potomstwo przed “szatańskimi” urządzeniami i niezdrową żywnością. Chichi i Lola mają także inne sprawy niż ich rodzice, np. spotykanie się z Philem i Lily. Tofusowie zawsze się kłócą z rodziną Hubbubów, lecz Lola kocha ich syna, Billy’ego.

Ach zebrało się na wspomnienia ;D
Czy ktoś jeszcze oglądał tę bajkę? Pamiętam, że leciała na Jetixsie i była doprawdy inna… W dzisiejszych czasach napewno by się odnalazła skoro weganizm i wszystkie tego typu rzeczy są na porządku dziennym :>

Ostatnia edycja:
T

Turel

Nudna, mdła kreskówka. Nie znosiłem. Już po pierwszym odcinku miałem dość i wiedziałem, że to chała.
Ekologiczne kreskówki były modne w latach 90. Wedy to pojawiły się i były lubiane takie dzieła jak Kapitan Planeta, Widget, Zwierzęta z Zielonego Lasu, czy Szopy Pracze. Wkurza mnie nachalne zachęcanie do wegetarianizmu, szanowania matki ziemi itd. Pamiętam, że serial bardzo szybko zniknął z anteny Jetix i już po paru miesiącach zaprzestali emisji. Podałaś Kiiciu powyżej, że puszczano go 3 lata. Może i tak, ale w Polsce nie był to nawet rok. Widać takie produkcje nie cieszą się popularnością. ;] Może w latach 90 było inaczej, ale trendy się zmieniają. Fakt, że bajkę tę szybko zdjęli z anteny w polskim Jetixie jest dowodem na prawdziwość moich słów. :>
Najwidoczniej nie tylko ja tak myślę, skoro jego oglądalność jak widać nie była zbyt duża.

Ostatnia edycja:
Top Bottom