Rokka no Yuusha (Rokka: Braves of the Six Flowers)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Historia opowiada o sześciu bohaterach – z wyjątkiem siódmego, który jest fałszywy i staje się wrogiem pozostałych. Kiedy Majin obudził się z głębi ciemności, bóstwo losu wybrało sześciu bohaterów i pozostawiło im moc, aby uratowali świat. Chłopiec o imieniu Adoretto, który ogłosił się najsilniejszy na Ziemi, został wybrany spośród Rokka no Yuusha. Na miejscu spotkania sześciu bohaterów pojawia się siedmiu zebranych. Bohaterowie podejrzewają, że ktoś spośród siedmiu jest wrogiem, a początkowe podejrzenie pada na Adoretto.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
zajebiaszczo się zaczyna XD!

Ostatnia edycja:
C

Czakao

Obejrzałam pierwszy odcineczek. B|
Polubiłam głównego bohatera (on jest przeepicki… jak ja!), ale chyba do gustu nie przypadnie mi ta z uszami <.< Nie ufam jej…

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Jakoś tak… wszystko fajnie ale kreska mi się nie podoba <znów> T^T

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
pierwszy odcinek był super… każdy następny coraz gorszy… postaci mają średni design, nie oddają klimatu aztecko-rzymiańskiego ;-; nie wiem skąd się wzięły uszy u tej z uszami, wtf?
no i najgorsza ta podróż - w 5 sekund dojechali na miejsce… jeśli to jest tak blisko to aż dziw bierze, że ten ZŁY demon sobie już wszystkich nie zjadł na obiad =.=

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
Fajne , zaciekawia z początku ale dalej ~ . No cóż mnie w ogóle nie wciągnęło.

Ostatnia edycja:
N

nexus

New member
Czekam na drugi sezon, jeśli takowy będzie(bo chyba to nie było promowanie nowelki. 12 odcinek kończy się prologiem drugiego tomu, na obecną chwilę jest ich siedem, jeśli dobrze pamiętam :/). Z początku jest takie monotonne, wiecie zabić demony, ale od 4 czwartego odcinka coś się zmieniło i zacząłem patrzeć trochę pozytywnie na tę serię…

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Pierwszy odcinek fajny, od drugiego do czwartego strasznie mnie to znudziło i zrobiłam sobie chwilę przerwy, jednak jak już postanowiłam dalej to obejrzeć to niesamowicie mnie to wciągnęło. Tak samo jak nexus mam dużą nadzieję na drugi sezon, bo koniec 12 odcinka po prostu mnie rozwalił.
Troszeczkę denerwowała mnie kreska, bo niby była ładna, ale od czasu do czasu miałam wrażenie, że postacie malowane są byle jak. Ciekawe było to, że w środku serii został zmieniony opening a w ostatnim odcinku bodajże znowu przywrócony poprzedni. Na początku było to trochę mylące co do fabuły.
Fajne było to, że nie było wiadomo, jak się skończy, trochę głupio, że w pierwszych odcinkach wszystko działo się w zatrważającym tempie, byleby jak najszybciej dotrzeć do momentu, jak już będą na miejscu.
Ale w sumie w porządku, każdy bohater mi się podobał, może Mora trochę mnie wkurzała. A scena, podczas której Adlet rozbierał się przed Hansem rozłożyła mnie na łopatki. Wyglądał całkowicie jak dziewczyna podczas zdejmowania koszulki xD

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Wreszcie obejrzałam to anime do końca więc pozwolę sobie napisać coś więcej o tym XD
Sama grafika mnie nie zachwyca ale może po prostu w tej kwestii jestem zbyt wymagająca… W każdym bądź razie taka średnia, postacie żeńskie moim zdaniem są niezbyt, no i dlaczego wgle Nachetanya ma te uszy??? Albo Flamie pasek zamiast bluzki? Chyba autorzy chcieli z tego początkowo zrobić ecchi i zadowolić np panów preferujących małe dziewczynki mocno wyrozbierane (Flamie). A w dodatku Ci faceci to chyba geje bo nic nie zauważają XDD
Muzyka jest dobra i dobrze dopasowana do wydarzeń moim zdaniem, potęguje napięcie itp itd… Seria posiada w sumie dużo openingów bo aż zdaje się 4 przy 12 odcinkach.
Co do samej fabuły… To wcale nie są jakieś walki z demonami! Po początkowych odcinkach bowiem staję się to anime kryminałem… Powiedziałabym nawet że podobne to do mafii tyle że oczywiście nikt nie ginie i oczywiście happy end (a jakżeby inaczej! Dramatu nie łaska trochę dać XD)
Ogólnie chyba największym atutem serii jest zagadka, drugi raz bym już nie obejrzała…

Ostatnia edycja:
A

Airzel

New member
Generalnie pierwszy sezon był nastawiony na odkrycie zagadki, kto jest siódmym. Powiem szczerze, podejrzewałem dwie osoby, które się nie sprawdziły. Z początku chciałem dać 10, jednakże przez ostatnią scenę ostatniego odcinka niestety zaniżyłem do 8(mówię o "historii zataczającej koło;znowu poszukują siódmego;) oraz nowej, ochydnej bohaterce. Dwa openingi były wprost niesamowite, postacie dobrze wykreowane(poza świnią) oraz dobre rozkminy nad tym, kto jest oszustem.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
W pewnym sensie się z Tobą zgadzam. Tak btw to zdecydowałam się obejrzeć RnY po przeczytaniu Twojej recenzji XD
Ale ta nowa laska jest fe tak samo jak koniec 1 sezonu T.T

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Nie wybaczam, pomyliłaś mnie z Izraelem. Ja sam jestem w trakcie czytania 4. tomu nowelki (1. sezon to był 1. tom oraz prolog do drugiego) i z niecierpliwością czekam na kolejny sezon/y. Pierwszy raz w życiu, jeśli nie będą kontynuować jakiegoś anime, to mocno się zawiodę. To pierwszy raz kiedy mam takie parcie na dalszą cześć. Później robi się tylko ciekawiej i jeśli dobrze to rozwiążą, to kolejne sezony mogą być tylko lepsze od pierwszego. Nie widzę innej opcji.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Kyahahaha rzeczywiście XD macie czarne avki i w tym samym czasie sie pojawiliście to dla mnie tacy sami :p

Ostatnia edycja:
A

Airzel

New member
Nie porównuj nas, totalnie bez sensu xd

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Porównanie mnie do Izraela to jak porównanie wody do ognia. Zapewniam, że ciężko u nas znaleźć podobieństwa.

Ostatnia edycja:
A

Airzel

New member
Kilka się na pewno znajdzie…ale za to ile różnic :O

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
alt
hanler:
Porównanie mnie do Izraela to jak porównanie wody do ognia. Zapewniam, że ciężko u nas znaleźć podobieństwa.
Dla osoby, która was nie zna to wygląda tak samo… Pojawiliście się w jednym momencie…

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Bajka jak najbardziej na + nie była genialna ale na pewno ponad przeciętną, Protagonista bardzo mi się podobał a walki też były przyjemne dla oczu. Szkoda że z tego co słyszałem to tylko reklama novelki chociaż nie jestem tego pewien.

Ostatnia edycja:
Top Bottom