Rysunki początkującej;)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
M

madameRed

Witam wszystkich!
Oto kilka moich prac.
Jestem z tych raczkujących rysowników i nie wszystko wychodzi mi tak jakbym chciała, mam jednak nadzieje że z czasem będzie mi szło lepiej.
[attachment=275]
[attachment=274]
[attachment=276]
[attachment=277]

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
Jak na początki to naprawdę nie jest źle :) Ostatnia praca podoba mi się najbardziej, fajny koncept z tym cieniem. Nieco drażni mnie styl w jakim rysujesz oczy, przypomina nieco starą kreskę. Co samo w sobie nie jest złe, w pierwszym rysunku fajnie się to prezenuje, ale np już w trzecim oczy zdecydowanie są za duże przy tak wąskiej twarzy (nawet na standary anime :v ) Co jeszcze mogę powiedzieć ;p popracuj nad anatomią, nie wiem czy te długie szyje to efekt zamierzony, ale dosyc dziwnie to wygląda :v Życzę powodzenia :))) i czekam na więcej.

Ostatnia edycja:
M

madameRed

Dzięki za komentarz, wiesz ja jestem na etapie prób i błędów. Szukam swojego stylu jak na razie więc rysunki są ‘rozchwiane emocjonalnie’ hehehe;)

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Bardzo ladne, masz swoj styl, tylko w twoich pracach uderza jedna rzecz (albo dwie) strasznie rozsciagnieta twarz i oczy, spróbuj może te oczy po prostu odrobine zawęzić, zaokrąglic i brode w twarzw troche ściąć, tera nie mam przy sobie szczkicownika zeby pokazac ci o co mi chodzi, ale mam nadzieje ze rozumiesz? Pracuj dalej, i licze zo zobaczę kolejne swietne rysunki w tym temacie xd

Ostatnia edycja:
M

madameRed

Dziękuje za rade:)
Wrzucam kolejne wypociny;)
[attachment=278]
[attachment=279]
[attachment=280]

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Tak, jak wszyscy niezbyt przychylnie komentują oczy, to ja przyznam, że są one najlepszą częścią Twoich prac. Nadają im niesamowitego wyrazu i oryginalności. Nie zmieniaj ich, bo tworzą one Twój unikatowy styl. Co do reszty, to przyznam, że przypominają trochę jedną mangę, którą uwielbiam, mianowicie Petshop of Horrors. Dlatego masz u mnie za to sporego plusa.

Ostatnia edycja:
LukiMaster

LukiMaster

New member
Zbyt dużą uwagę poświęcasz mniej istotnym dodatkom zamiast skupić się na formie, dlatego musisz poprawić anatomię. Najlepiej zacząć szkicować w szkole, w domu itd. ludzi. A to siedzącego kolegę, albo mamę oglądającą telewizję. Żeby to robić musisz uwolnić się na chwilę od swego stylu i szkicować realistycznie. Wtedy zrozumiesz proporcje ciała i będziesz lepiej określała nawet mangowe ciała, również twarze. To nie tak, że Twój styl jest zły, każdy ma swój własny, jednak trzeba wiedzieć kiedy nie przesadzić. A tego się nauczysz tylko robiąc realistyczne szkice. Mimo to, na Twoich pracach jest wiele dobrego. Wystarczy podbudować podstawy.

Ostatnia edycja:
M

madameRed

Dziś naszła mnie ochota na sailorke, wiec od razu wrzucam ;)
[attachment=285]

i jeszcze jeden szkic
[attachment=286]

Ostatnia edycja:
M

madameRed

Dzieki za opinie:) Co do twojej pracy myśle że nie jest zła wystarczy tylko poćwiczyć nad rozmieszczeniem nosa i oczu. Męskie twarze są bardziej skomplikowane do narysowania ale wszystko da sie zrobić:)))) więc życze powodzenia i wytrwałości;)

Tutaj daje szkic kolejnej męskiej buźki:) nie jest to nic nadzwyczajnego i nawet nieco kobieca ta mordka ale osobiście jestem z tej pracy dumna;)
[attachment=287]

Ostatnia edycja:
M

madameRed

Ćwiczenia męskich buziek c.d.
[attachment=289]

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Piekny ;) z kazdym kolejnym rysynkiem coraz to lepsze postacie rysujesz… A myslalas o tym zeby narysowac np jakas scenkę? Sprobowac swoich sil rysujac np dwoje ludzi na spacerze, albo znajomych dracmjacych w kosza? To jest duzo cięższe zadanie niz narysowanie twarzy… Probowalas juz cos moze w tym kierunku?

Ostatnia edycja:
M

madameRed

hej, mam w planach rysowanie parek ale jak sobie pomyśle ile mnie zejdzie na samym szkicu…pewnie cała gumka do mazania pójdzie hehe

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Haha to napewno xD ale czekam z niecierpliwoscia <3 na twoje dzieło…

Ostatnia edycja:
M

madameRed

Hej, wiem że jestem nudna z tymi portretami ale wrzucam jeszcze poprawioną wersje mojej ulubionej postaci dla której może kiedyś wymyśle jakąs fajną historie;)
Po poprawieniu tego i owego mam nadzieje że wygląda teraz sympatyczniej;)
[attachment=290]

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
narysowane ładnie ale te z pierwszej strony wątki mi się bardziej podobają.
Te dwa ostatnie tu jakby nie miały życia. Może to tylko ja ale takie wrażenie odnoszę. wyglądają bardziej jak lalki.
ale w tym teraz to fajnie włosy narysowałaś.

Ostatnia edycja:
M

madameRed

Dzięki za uwagi:) Miło że pierwsze prace które były nie najlepsze delikatnie mówiąc też sie mogły podobać. odpowiednia mimika u postaci powinna je nieco ożywić:) Ale to w następnych szkicach:)

Ostatnia edycja:
M

madameRed

oto takie małe coś;)
[attachment=327]

Ostatnia edycja:
M

madameRed

hej dawno mnie tu nie było:)))
to może coś wrzucę:)
[attachment=372]

i jeszcze ta praca, nie idealna ale na początek myśle że może być;)

[attachment=373]

Ostatnia edycja:
M

madameRed

tak sobie dziś bazgram po tej kartce białego papieru i oto efekt:)
[attachment=381]

Ostatnia edycja:
Top Bottom