Lukos
EkipaAnimes
Członek ekipy
Furuya ma obsesję na punkcie zombie. Kolekcjonuje wszystko co jest z nimi związane: gry, filmy, figurki… Kiedy ginie jego kot, Furuya próbuje wykorzystać na nim “Sekretną sztukę wskrzeszania”, którą znalazł w pewnym starym manuskrypcie. Pewnego dnia, koło miejsca, w którym przeprzeprowadza eksperyment, zauważa pewną dziewczynę - szkolną idolkę, uczennicę prywatnej szkoły dla dziewcząt, która jak się okazuje ma pewne problemy…
To by było na tyle jeśli chodzi o sam opis/zapowiedź mangi. Co mogę dodać od siebie ?
Manga jest po prostu świetna. Posiada wszystko czego potrzebuje do szczęścia czyli romans, szkolne życie, komedia.
Sam motyw Zombie także jest fajnym smaczkiem dzięki któremu anime odbiega lekko od tych “przeciętnych” romansideł. Wciągająca fabuła jak i przepiękna kreska sprawiają że wprost nie możemy oderwać się od czytania mangi.
Komu mogę ją polecić? Na pewno fanom romansu. Jeśli ktoś lubi tylko zombie i akcje no to niestety ale nie może oczekiwać majstersztyku.
To nadal jest romans. Co nie zmienia faktu, że jest to BARDZO DOBRY romans. Myślę, że fani życia szkolnego oraz komedii także nie powinni nudzić się przy tym tytule(no chyba, że nie trawią zbyt dużej ilości romansu między bohaterami).
Także jeszcze raz bardzo polecam i zapraszam do czytania
Na polski przetłumaczonych jest aktualnie 25 rozdziałów a następne 31 jesteśmy zmuszeni przeczytać po angielsku. Czyli łącznie mamy do wciągnięcia 56 rozdziałów. Manga jest oczywiście zakończona lecz jeszcze 2 miesiące temu nadal wychodziła. Także mamy tutaj świeżo zakończony tytuł 
To by było na tyle jeśli chodzi o sam opis/zapowiedź mangi. Co mogę dodać od siebie ?
Manga jest po prostu świetna. Posiada wszystko czego potrzebuje do szczęścia czyli romans, szkolne życie, komedia.
Sam motyw Zombie także jest fajnym smaczkiem dzięki któremu anime odbiega lekko od tych “przeciętnych” romansideł. Wciągająca fabuła jak i przepiękna kreska sprawiają że wprost nie możemy oderwać się od czytania mangi.
Komu mogę ją polecić? Na pewno fanom romansu. Jeśli ktoś lubi tylko zombie i akcje no to niestety ale nie może oczekiwać majstersztyku.
To nadal jest romans. Co nie zmienia faktu, że jest to BARDZO DOBRY romans. Myślę, że fani życia szkolnego oraz komedii także nie powinni nudzić się przy tym tytule(no chyba, że nie trawią zbyt dużej ilości romansu między bohaterami).
Także jeszcze raz bardzo polecam i zapraszam do czytania
Ostatnia edycja: