Seirei Tsukai No Kenbu

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Aoi

Aoi

Member
Kazehaya Kamito został wezwany do szkoły tylko dla dziewczyn. Szkoła nazywa się Areishia Spirit Academy, która uczy szlachetne panienki jak zawiązać kontrakty z potężnymi duchami. Na swojej drodze, na swoje nieszczęście zauważa jedną z uczennic która właśnie akurat bierze kąpiel w jeziorku. Szczęśliwa uczennica nazywa Clair Rouge, i przy okazji posiada ducha o nazwie Scarlet, chociaż jest silnie nastawiona aby zdobyć silniejsze duchy. Kamito przekonuje ją, aby wskazała mu drogę do szkoły, ale zatrzymują się na drodze aby Clair mogła zawrzeć kontrakt z potężnym duchem. Kiedy Kamito wkracza do akcji aby uratować jej życie, cała sytuacja kończy się tym że Kamito zawiązuje pakt z duchem i poniekąd kradnie go z przed nosa Clair. Co gorsza, Kamito ujawnia że potrafi zawiązać pakt z duchem, a przecież facet nie ma prawa tego dokonać! Co może być źródłem jego mocy? Clair w takiej sytuacji nakazuje mu aby stał się jej duchem kontraktowym, czyli poniekąd sługą. Co wyniknie z tego?

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Dla nowych, właśnie na podstawie tej mangi właśnie zostało przełożone na anime. Manga ma o wiele lepiej opisaną fabułe ale anime nie odstaje aż tak i całkiem fajnie została odwzorowana jak dla mnie. Więc polecam wam obydwie rzeczy. Manga jak i anime ;] Co do samej mangi to jest typu akcja bo sporo jest walk ale na haremik to głowny bohater tez poświeca czas aby go sobie zrobić, a co tam. Manga bez haremu to nie manga co? :D

Ostatnia edycja:
R

Ryuji

New member
Oglądałem anime i w związku z tym mam pytanie (wybaczcie jeśli za spoileruje) ? Chodzi mi tą krwisto-włosą z kotem 😉 Do zakończenia serii nie było nic wyjaśnione odnośnie jej siostry , w internecie nie ma wzmianki o 2-giej serii , a ja pamiętam że kiedyś oglądałem “takie” anime i było tam wyjaśnienie sprawy z jej siostrą oraz co z tym ma wspólnego jej kot.
Czy to było jakieś inne anime czy z czymś pomyliłem albo o czymś nie wiem?

Top Bottom