Shiki

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Maru

Maru

New member
Podczas gorącego lata w cichej wiosce Sotoba, mają miejsce dziwne, niewytłumaczalne śmierci różnych ludzi, zaś pewna osobliwa rodzina wprowadza się do dawno opuszczonej posiadłości. Dyrektor szpitala, Toshio Ozaki, zostaje wplątany w śledztwo dotyczące personelu jego placówki oraz mieszkańców miasteczka.

Muzyka,kreska,wampiry i akcja :D Jeśli ktoś lubi przystojnych wampirów to polecam : >

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Dzisiaj zrobiłam sobie maraton z Shiki i obejrzałam wszystkie odcinki. Dawno nie oglądałam tak anime. Anime bardzo mi się spodobało. Nie mogłam jakoś polubić tej całej Megumi,ale w ostatnim odcinku zrobiło mi się jej szkoda lecz nie należy do moich ulubionych. Muzyka jak najbardziej pasuje do anime i z czystym sumieniem polecam to anime. Dla mnie jednym przystojnym wampirem był Thoru czy jakoś mu tam było,nie pamiętam :). Ta scenka między nim,a jego ukochaną jest tak słodka <3. Najbardziej podobał mi się Yuuki nie pamiętam jego imienia. Dążył do celu do końca i do końca nie lubił pewnej dziewuszki co mi w nim bardzo spodobało:).

Polecam 10/10

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
Ostatnio oglądałem to z kuzynką, która dopiero odkrywa świat anime. Kraska na początku trochę ją przerażała, ale potem była zachwycona tym tytułem.
Raz na jakiś czas oglądam, tak jak Yona robię sobie maraton. Na początku oczarowała mnie muzyka, która na stałe zagościła w moim odtwarzaczu.
Odcinki specjalne też robią wrażenie, zwłaszcza “Dwudziesta pierwsza rzeź i złość”.
Bez cienia wahania poleciłbym to anime każdemu, nie tylko miłośnikowi opowieści o wampirach.

Ostatnia edycja:
S

SpiacyManekin

Hmm, seria całkiem ok tylko mam wrażenie, że ta kreska totalnie nie pasuje do fabuły, ale przynajmniej oryginalność charakterów postaci to wynagradza.

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
W trakcie ogladania, zostalo pare odcinkow do konca, nie moge sie przelamac by obejrzec, ale sprobuje do konca tygodnia skonczyc te serie…

Seria jest Ok, podoba mi sie… lecz ogladam bardziej dla samego ogladania… bo w sumie, skopalem sprawie i i tak wiem co sie stanie na koncu…

(w sumie to gdzies przeczytalem cala fabule gdzies blisko poczatku mojej przygody z anime, nie myslalem wtedy ze wogole zaczne to ogladac, bo mnie to nie zachecalo, ale zaczalem, i sie ciesze xD)

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Shiki jest fajnusieeee! Ale… nie ma tu żadnej postaci, którą bym darzyła jakimiś specjalnymi względami T^T no może doktorek… Ale za to… czy tylko ja zakochałam się w openingach? Kuchizuke jest genialne a Calendula Requiem… cud miód palce lizać… Wciąż po kilku latach słucham tego dość często

Ostatnia edycja:
Kot

Kot

Active member
Jestem teraz w trakcie oglądania 6 odcinka. Doktor myśli, że to jest jakaś epidemia, ale bierze jakiś nielogiczny powód, że “bez konkretnych dowodów państwo nam nie pomoże”. Strasznie kłóci mi się to z dzisiejszym koronawirusem. 19+ osób już zginęło i cały czas ma nowe przypadki “choroby”, już przy 5 powinien bić na alarm imo.
Obrazek/spoiler z grafiki promocyjnej (chyba)
image
Kiedyś odrzuciły mnie te “stojące” włosy tych wszystkich postaci i odstawiłam, ale teraz strasznie spodobała mi się ta postać z obrazka więc przecierpię kogoś takiego jak ta pielęgniarka.
Pielęgniarka
image
I pierwszy raz przy anime jakaś scena dała mi trochę stracha. Zwykle wszystkie takie horrory opierają się na gore, co nie jest w ogóle straszne, a tutaj są takie dość niekomfortowe scenki, więc to duży plus.
edit:
lol zmienił zdanie z tą epidemią pod koniec tego odcinka

Ostatnia edycja:
Top Bottom