Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kocu

Trzy kręgi potężnych kamiennych murów. Zaledwie tyle, albo aż tyle, oddziela niedobitki cywilizacji od panoszących się po reszcie świata potężnych tytanów, humanoidalnych bestii przypominających obdartych ze skóry ludzi. Wyjątkowa siła i znaczna liczebność gigantów, w połączeniu ze zdolnością niemal natychmiastowej regeneracji dowolnych obrażeń sprawiają, że o wyrównanej walce nie może być mowy, nawet przy wykorzystaniu strzelb i armat. Nieliczne ekspedycje przeciw potworom kończą się bez wyjątku znacznymi stratami, nie dziwi więc powszechne przekonanie, że najlepiej jest siedzieć cicho i nie wychylać nosa poza obręb umocnień. Do czasu. Ponad stuletni okres spokoju i względnej stabilizacji przerywa pojawienie się tytana większego niż wszystkie dotychczas spotykane, który z łatwością burzy bramę zewnętrznego muru, torując drogę swoim mniejszym pobratymcom. Zaskoczona armia i straż miejska nie nadążają z ewakuacją zagrożonych terenów, a tym bardziej nie są w stanie powstrzymać nadchodzącej hordy.

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Co tu dużo mówić, hit sezonu. Ładna kreska (taka troszkę pogrubiona), ciekawa historia (dużo sekretów, zwrotów akcji)… takie 8/10.

Ostatnia edycja:
L

Louise

BARDZO mi się podobało to anime <3.
Co prawda,na początku bałam się go obejrzeć (ze względu na krew,której widoku szczerze nie znoszę) ale okazało się że nie było z tym aż tak źle XD.
No…po pierwszych trzech odcinkach było łatwiej…ale na tej scenie z Erenem i jego matką strasznie płakałam ;w;.
Biedny Eren ;w;.
W końcu kiedy się już przemogłam,i obejrzałam,byłam zachwycona ^^.
To anime jest świetne <3.
Co nie zmienia faktu,że nie chciałabym mieć do czynienia z tytanami XD.

Ostatnia edycja:
G

Gie-chan

Louise no co Ty mówisz?! przecież tytanki są takie Kawaii :p:p (dobra taki denny żarcik sytuacyjny)

Ogólnie anime zarąbiste ale najlepsza jak dla mnie jest Mikasa!
Będzie kontyuacja?

Ostatnia edycja:
L

Louise

Taaa :p.
Tak,zgadzam się.! x3
Hmmn…w sumie,to chyba tak…mangi jest dość dużo z tego co wiem,i wybiega baaardzooo daleeeekooo poza zakończenie Snk :D.

Ostatnia edycja:
G

Gie-chan

o właśnie musze gdzieś znalesc mange… nie wiem jak nie wiem gdzie ale ją znajdę…

Ostatnia edycja:
L

Louise

Jak po angielsku to bez problemu w internetach :D.
Jak po Polsku to tylko w Yatt’cie i wydawnictwie tej mangi ;w;.

Ostatnia edycja:
G

Gie-chan

a angielskim nie mialabym problemu ale nie znoszę czytać na komputerze. 10 minut czytania i oczy mi na wierzch wyłażą.

Ostatnia edycja:
L

Louise

To musiałabyś zakupić,jeśli tak wolisz ;).

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Warte obejrzenia, tylko zakończenie pierwszego sezonu nijakie :p

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Seria była okej,ale nie chciałabym wrócić do oglądania tego. Jeśli miałabym obejrzeć to tylko ze względu na Sashę!. Ona jest super ziemniaczana dziewczyna!:). Polecam to anime.

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Ogólnie tematyka,muzyka,fabuła i kreska do 10 odcinka była zajebista. Potem się popsuło. Ogólnie anime oryginalne i podobało mi się bardzo,gdyby potem nie nalot całego fandomu na to.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Będzie film! A tak wgle wiadomo coś o 2 sezonie?
Cóż, anime jest fajne, lecz… manga jest genialna cudowna!!! mua!

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Nie oglądałam… Zaraz uruchomię lapka i obejrzę! Kocham Leviego! Mam z nim nawet plakat!

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
To obejrzyj to i jeszcze są takie odcinki specjalne o różnych rzeczach - o Erwinie i jakimś notatniku były, coś takiego

Ostatnia edycja:
P

ProteoBakter

Na początku kiedy zabierałem się do tego anime nie sądziłem, że będzie ono tak bardzo nastawione na sprawy militarne, ale przyznam, że nawet mi się to podobało. Zostało w nim poruszone wiele ważnych wątków, czym to anime wiele u mnie zyskało. Jedyna postać, która mnie wkurzała od samego początku to ten cały kapral Levi, ale poza tym, to postacie zostały bardzo fajnie wykreowane. Każda miała swój unikatowy, interesujący charakter. Co do walki, to ten cały trójwymiarowy manewr to kompletna beznadzieja. Nierealne w każdym aspekcie. Mangaka mógł wymyślić coś lepszego. Nie podobało mi się też za bardzo zakończenie 1 sezonu. Wolałbym, żeby kobieta tytan złapała głównego bohatera. Może wtedy wyjaśniłoby się trochę więcej. Ale anime ogólnie na plus. Daję mu 9/10.

Ostatnia edycja:
Top Bottom