Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.

Elmor

Donator
Manga osadzona w alternatywnym świecie, w czasach wczesnego średniowiecza. Ludzkość skrywa się na niewielkim terytorium ogrodzonym wielkim murem. Poza nim dominują Tytani, bestie kilkakrotnie większe od czlowieka, bestie które żyją tylko po to by pożerać ludzi. Przez ponad sto lat ani jednemu nie udało się sforsować wielkiego, pięćdziesięciometrowego, muru… aż do tego dnia, dnia w którym wszystko na nowo się zaczyna. Poznajcie Erena, Mikasę, doktora Jaegera i resztę postaci które muszą żyć w tych mrocznych czasach.

Autor: Hajime Isayama
Tytuły alternatywne:
进击的巨人
Attack on Titan
Shingeki no Kyojin
Attack of the Giants
Liczba tomów: 12

Ostatnia edycja:
Czekam na 2 sezon :D chodź manga jak dla mnie idzie w złym kierunku i zaczyna tracić to “coś” co wcześniej mnie przyciągało. Teraz zaczynaja się bawić w małych psychologów i detektywów co sprawia że mnie coraz bardziej odpycha od siebie i nudzi ta manga.

Ostatnia edycja:
Mangę skończyłem czytać (kiedy była dostępna po polsku w internecie) w momencie kiedy Zwiadowcy ruszyli na pomoc Erenowi. Całość była nawet fajna, jednak sam arc związany z porwaniem Eren’a trochę mnie nużył, liczyłem, że może dowiemy się czegoś więcej o powstawaniu tytanów, ale niestety… licencja i trzeba czekać, aż ukarzą się tomiki. No chyba, że szybciej 2 sezon anime sie pojawi.

Ostatnia edycja:
Przeczytałem 1 tom i mogę śmiało powiedzieć,że jest dobry i lepszy od tych odcinków xD

Ostatnia edycja:
orientuje się ktoś może co ile są dodawane nowe mangi? :D

Ostatnia edycja:
no, chaptery :D myślę jedno, piszę drugie.

Ostatnia edycja:
Często właśnie słyszę, że manga idzie w złym kierunku. Czy po ostatnim chapku, osoby, które tak mówiły, dalej tak uważają? xD Kosmos, co się stało z Erenem. Ogólnie to wiemy chyba wszyscy jak to się skończy, co wcale nie napawa mnie optymizmem. Chociaż wiedziałam, że ma tylko 13 lat :roll_eyes:
No i czy tylko ja uważam, że kreska w tej mandze to zło? Wygląda bardziej jak szkicownik piętnastoletniej weeb, niż dzieło gościa, który siedzi w tym szajsie już parę lat. 😒

Powrót
Top Bottom