Shuumatsu no Izetta

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
K

Kageno

Donator

1 września 1939 imperialistyczne Niemcy atakują sąsiadujące państwo, wybucha II wojna światowa. 1940 Niemiecka ekspansja się go małego Księstwa Elystadt. Anime opowiada o losach księżniczki ów państwa Fiine oraz ostatniej wiedźmy Izetty.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Zaciekawił mnie ten tytuł ogółem po pierwszym odcinku wnioskuję że nie jest źle ale na nic wielkiego chyba nie będę liczył.

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
W pierwszym odcinku ucięto ponad pół Polski, Niemcy to cesarstwo gremanii… ]
No nie powiem żebym jakoś szczególnie cieszyła się z takiego obrotu spraw ale bądź co bądź to dopiero pierwszy odcinek więc zobaczymy jak się sprawy potoczą.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
alt
Zara:
W pierwszym odcinku ucięto ponad pół Polski, Niemcy to cesarstwo gremanii… ]
No nie powiem żebym jakoś szczególnie cieszyła się z takiego obrotu spraw ale bądź co bądź to dopiero pierwszy odcinek więc zobaczymy jak się sprawy potoczą.
Chyba pomyliłaś tytuły nie jest to anime o na jeździe Niemcy na Polskę tylko o całkowicie alternatywnym świecie który zawiera pewne powiązania.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
W sumie, może też zerknę do tej serii

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Po pierwszym odcinku mam mieszane odczucia.
Nie wiem czy ta opowieść nie była by lepsza bez tej całej magii.
Nie spodobał mi się fakt, że jak na alternatywny swiat pakt ribentrop-mołotow jest aktualny.
Nie podoba mi się fakt, że małe pseudo-szwajcarskie państwo ma cechy Państwa Polskiego by walczyć do samego końca i ma wątki historyczne naszego kraju.

Ostatnia edycja:
Top Bottom