Sora yori mo Tooi Basho

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy

Premiera: 2 stycznia 2018
Studio: Madhouse
Gatunek: przygodowe
MyAnimeList

Pierwszy krok zawsze stawiamy z ciekawości. Dla niewidzianych widoków, nie wąchanych zapachów, niesłyszanych dźwięków, nie dotykanych tekstur, niepróbowanych smaków. Po prostu by być podekscytowanym. Podróżujemy do miejsc zapomnianych przez człowieka. Wycie przy 40 stopniach, szaleństwo przy 50 stopniach, krzyk przy 60 stopniach, wszystko, by trafić do pierwotnych krajów, krańca Ziemi, miejsc nieskażonych ludzką obecnością.
To jest historia o czterech dziewczynach podróżujących dalej niż znany nam świat. Ich celem jest Antarktyda!

Ostatnia edycja:
rybiki

rybiki

New member
Jak na razie moje ulubione anime tego roku – i to pomimo świetnej konkurencji (zadziwia mnie jak dużo dobrych anime ostatnio powstaje, a siedzę w tym fandomie już 10 lat).

A Place Further than the Universe zaciekawiło mnie od samego początku wspaniałą reżyserią, wyrazistymi postaciami i poszukiwaniem przygody w naszych nudnych życiach, które jest mi bliskie.

Kolejne odcinki utrzymały poziom, a ponadto dodały kolejne postaci, motywacje, historie.

EdgyEcchiSenpai

EdgyEcchiSenpai

New member
To najlepsze anime 2018. Violet Evergarden była OK, ale… ta bajka została metodycznie uwita z myślą o byciu arcydziełem. To się udało. “Sora Yori mo Tooi Basho” posiada coś jeszcze, coś więcej: spontaniczność. A dramatyzm ten sam, lecz jakby bardziej ludzki… może to dlatego, że dzieje się współcześnie. I nic nie wadzi mi fakt, że dziewczyny jadą na Antarktydę :)
10/10. Kto uważa inaczej, niech zje duriana.

Top Bottom