Mistrz_Rozpierduchy
Donator
Kod:
Nie wiem jak wy, ale ja jestem osobą, którą najbardziej wciąga soundtrack w seriach.
To na niej zawsze pierwszą uwagę skupiam.
Uwielbiam soundtracki, a tym bardziej jak pasują do klimatu.
Najlepsze soundtracki są z serii fantasy takich typowych D&D.
Jeżeli muzyka buduje klimat to jest to wielki plus.
Fabuła może być średnia, kreska może odstraszać, ale jeśli muzyka wpasowuje się według mego mniemania w to co się dzieje to od razu lepiej mi się ogląda i zapamiętuje sceny.
- Neon genesis Evangelion
Muzyka klasyczna w Evangelionie idealnie wpasowuje się serię. Buduje klimat, dramaturgię, napięcie… Po prostu idealnie pasuje do klimatu NGE.
- Dragon Ball
Klasyk jeśli chodzi o Anime w Polsce. O ile w pierwszym DB fabuła była najlepsza to jednak najbardziej epicka muzyka była w Z. Każdy chyba pamięta muzykę towarzyszącą Goku przy końcowej walce z Buu czy na początku odcinka gdy było przypomnienie wydarzeń (prolog)
- SAO
Anime w którym na początku samym byłem sceptyczny co do oglądania nim ujrzałem wydarzenia na placu było SAO. Gdy pierwszy raz usłyszałem utwór z pierwszego miasta od razu wiedziałem, że dla muzyki obejrzę. I się nie myliłem. Muzyka w SAO jest obłędna i epicka wręcz wzniosła. I idealnie pasuje do klimatu jak i do całości
- Zero No Tsukaima
Mimo iż skończyłem to oglądać niedawno bo wczoraj i dość szybko skończyłem to muszę przyznać, że przyjemne. I od razu co mój mózg zmieniło w kisiel to muzyka. Skrzypce i wiolonczele to słodycz dla mych uszuTak czy siak muzyka przypomina tu dobre stare fantasy i gry na RPG maker.
- Naruto i Naruto shippuden
Najlepszy soundtrack jaki słyszałem to właśnie w serii Naruto. Jest chyba jednym z najbardziej epickich OSTów i do tego ta różnorodność w zależności od sytuacji. Tragedia, epickie starcie, głupkowata sytuacja. Każda miała swoją ścieżkę dźwiękową co czyniło sceny naprawdę odrębnymi i wartymi oglądania.
- Mobile suit Gundam Wings
Jedne z moich ulubionych anime i od razu też jedno z początków gdy zaczynałem się już na poważnie interesować wytworami japońskiej wyobraźni. Tutaj muzyka również jest na poziomie. Idealnie pasuje do walk gigantycznych robotów.
- Tengen Toppa Gurren Lagann
Chyba najbardziej epickie Anime jakie oglądałem. Nie widziałem jeszcze nic bardziej epickiego. Muzyka tu mimo iż nie jest aż tak epicka jak sama seria to daje radę.
A jakie są wasze ulubione Anime pod względem soundtracku?
Ostatnia edycja: