[spoilery!] Ulubione momenty z anime

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Eyirie

Eyirie

New member
W tym wątku dzielimy się naszymi ulubionymi momentami z anime. Jeśli to był dialog można go po prostu napisać, jednak chyba fajniej jest wstawić filmik lub obrazek. Proszę o podanie tytułu anime i krótkiego opisu sceny, jak poniżej.

K PROJECT
*moment gdy umiera Mikoto, czerwony król (Anna Kushina - requiem of red)

Ostatnia edycja:
Trochę spoiler D:
DBZ kai/DBZ
Szkoda że nie łapie od danego momentu D:

Ostatnia edycja:
UMINEKO NO NAKU KORO NI
Maria zabija swoją mamusię ^^

Ostatnia edycja:
Tylko żeby potem nie było srania, że spoilery itp :p.

No dobra, moje momenty, które teraz pamiętam postaram się umieścić w formie filmików jeśli się uda.

Śmierć Nagisy w 18 odc Clannad After Story, bardzo mocno siedzi w pamięci. Macie wersję angielską, w japońskiej zacinał się głos.
Chobits, historia gościa, którego imienia nie pamiętam, a który zakochał się w perseconie, który stracił pamięć. Człowiek ten wziął ślub z maszyną. Wszyscy polecali mu zniszczyć maszynę twierdząc, że jej naprawa jest niemożliwa, nie chciał on tego zrobić. Mimo, że persecon (kobieta) stracił pamięć gość nadal ją kochał. Któregoś dnia przechodzili razem przez pasy. Człowieka tego (jestem zbyt leniwy by sprawdzać jego imię xD) prawie potrącił samochód. Dziewczyna, która rzekomo straciła pamięć odepchnęła ukochanego od samochodu poświęcając swoje życie (lub działanie swojego oprogramowania) by uratować jego życie. Nie mogłem znaleźć innej wersji, więc trzymajcie taką :)
Jeszcze raz powracamy do Clannada After Story. Bardzo smutna epicka scena z 18 odcinka przedstawiająca ogromną miłość córki do ojca (i ojca do córki) to właśnie na tej scenie większość widzów się rozkleja. Potem w dalszej części sceny Tomoya przypomina sobie Nagisę (też smutna scena)
Końcowa scena Grobowca Świetlików, myślę, że komentarz zbędny. To anime chwyta za gardło pokazując, że animacja jest w stanie wyjść poza konwecje, w której została umieszczona przez dużą część osób, które niezbyt wiele o niej wiedzą.
Monster, śmierć jednej z moich ulubionych postaci, generalnie całość anime podana jest nam w podobnej mrocznej otoczce.
I na koniec 2 filmy ze Steins Gate. Śmiech Okarina i “Tuturu” Mayuri. Rozwalaja mnie za każdym razem

ŚMIECH

TUTURU

Ostatnia edycja:
TO.

Tak nie na miejscu względem reszty anime… a jednak… ^^

Ostatnia edycja:
to będzie WIELKI SPOILER UWAGA ACHTUNG WARNING!

nie ważne ile razy to oglądam, zawsze ryczę tak samo! ta muzyka… i płacz, kiedy wszyscy skandują “Zero” ;-------;

Znowu… zawsze na tym ryczę, właśnie się poryczałam XD Czekanie na śmierć i patrzenie się na swój własny uciekający czas mnie przeraża i to BARDZO

Dlaczego ta scena? Bo skończyło się jedno z lepszych animców jakie oglądałam ;—; ryczałam na głos ;----; Happy ending praktycznie dla wszystkich i pokazane ich rodziny i szczęśliwe twarze… to się zdarza tak strasznie rzadko! Wszystko co zrobili w życiu i każde ich poświęcenie było tego warte!
a to nie do końca moment… tz. - kocham ten akurat moment, ale kocham wgl. wszystkie momenty Araty z Chihayą razem… no i akcent Araty <3 ten super-dziwny akcent <3 rzadko można posłuchać w animcach innych japońskich akcentów niż ten główny ^.^
Najlepsza piosenka z anime ever XD Serio XD

Ostatnia edycja:
Ostania scena z Anohany

Ostatnia edycja:
Tonari no Kaibutsu-kun; odcinek 12

“Jesteś taki sam Sasayan, nie doceniasz solidarności jajników!”

Zawsze zapominam o zabawnych momentach, więc mogę je wyłapywać tylko na bieżąco ^^

Ostatnia edycja:
SAIUNKOKU MONOGATARI/COLOURCLOUD PALACE
Shurei i Ryuuki

Ostatnia edycja:
Moje ulubione momenty z ANime… Hmmm… niech pomyślę. Z tych starych nie mogę sobie nic przypomnieć.
Ale myślę, że hmmm…

Zero no tsukaima. Ostatni odcinek 2 sezonu :D

Shinji dostaje kopa xD

EVA 01 vs Zeruel

I ta sama scena, ale po renowacji, że tak to ujmę

Cowboy Bebob i grzybki :D jedna z lepszych scen xD

Ostatnia edycja:
Chyba każdy kto oglądał naruto kojarzy tego… buziaka XDD

Ostatnia edycja:
Jako że ciężko mi wybrać jeden ulubiony moment to wrzucam amv gdzie jest ich kilka :p

Ostatnia edycja:
Dawno mnie tu nie było. Moimi ulubionymi momentami z bajek są( drobne spoilery).

oraz

Ostatnia edycja:
Ten moment kiedy Luffy mówi “Zbyt wolno” Awwwww

Ostatnia edycja:
Nie mam w sumie jakiegoś ulubionego momentu, ale na pewno jednym z takich, które obejrzałem kilkukrotnie była ta walka Kiritsugu i Kirei:

Ostatnia edycja:
No to i ja umieszczę swoje ulubione momenty z anime (kolejność zupełnie przypadkowa).

Pierwszym z nich jest pożegnanie z Vivi w Alabaście (One Piece).
Drugim ulubionym momentem jest zabawa wisienkami u Kakyoina (JoJo no Kimyou na Bouken: Stardust Crusaders).
Kolejny ulubiony moment to śmierć Nagisy (Clannad). Z innego powodu co prawda niż Byters. Nareszcie mogłam się pożegnać z ta irytującą bohaterką.

Ostatnia edycja:
Zawsze mam Ciarki jak to widze xDD
Nie bić za spojlery itp

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom