Stal, ogień i zgrzyt zębów +18

• Autor wątku Mistrz_Rozpierduchy
  • Data rozpoczęcia
  • Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Czyli to co nas naprawdę kreci. Czołgi, statki, samoloty, giwery, więcej giwer, wybuchy, eksplozje, większe eksplozje. Wypadki, śmierć, rozpierducha UFO, kosmici, mutanty i wszelkiego rodzaju obrzydlistwa :D które tak lubimy oglądać :panda10:

Czołgi
Wybuchy
Eksplozje i więcej eksplozji
Mutanty :panda10:
I giwera, wielka giwera na helikopterze :D
I rosyjski sprzęt :p

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
A ode mnie macie rakiety Uragan:
Ostrzał artyleryjski w warunkach miejskich
Langusta

Ostatnia edycja:
P

Panzer

Człowiek zastanawia się, co bardziej jest szokujące XD
VS

Ostatnia edycja:
K

KeraVX

Stal, ogień a gdzie mechy? Te prawdziwe oczywiście :D
Czy wypali, czy fake, kto wie, niby ma być w tym roku, zapowiada się ciekawie, ale z tego co widzę to oba na razie nie są nawet “combat ready”

a jeżeli przy poważniejszych tematach to, ta dam - Railguny nas czekają ;)

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Oho mechy ogień i zniszczenie xD

Lubie to

A tu macie od wujka mistrza :D

Jaja w wocie po aktualizacji 9.14 xD

ISIS z bronią od USA

Ruscy w Syrii

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Najlepszy jednak filmik z WOTA, kapitalne te karambole xD

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Polska armia z utworem z trailera do nowego battlefilda 1
Wyszło to bardzo fajnie :D

Ostatnia edycja:
Q

Qz_s

A tu ciekawostka dla tych co czasem lubią popatrzeć na czołgi

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Jak oceniacie ten projekt niemieckiego czołgu z okresu 3 Rzeszy? P1000 Ratte czyli Szczur miał być następcą czołgu Maus i być największym czołgiem, który kiedykolwiek został stworzony. Niestety czy stety czołg ten (jak wiele innych szwabskich projektów), nigdy nie powstał, projekt został ostatecznie odrzucony przez Alberta Speera. Jak oceniacie wartość bojową takiego cuda? Ja szczerze mówiąc, jestem raczej sceptyczny, uważam, że byłby zbyt łatwym celem dla min lotnictwa, jedyna jego wartość to ostrzał z plaży, ale po co, skoro do tego służą inne działka…

Zobaczcie sobie

Tu macie jeszcze o projekcie największego działa samobieżnego p1500 Monster, zwróćcie uwagę na wielkość pocisku, którym miał strzelać “potwór”. Ten projekt również, jak możecie przeczytać niżej, zarzucono ze względu na brak środków i porażki Niemiec na froncie

Ostatnia edycja:
Q

Qz_s

Hitler miał problemy z megalomania.
P1000 był projektem który miał nakarmić jego ego(był budowany o ile dobrze pamiętam mieli wieżyczkę) , co do p1500 podobnym działem była "dora " jej możliwości bojowe były słabe.
Mało znanym faktem jest to że TOG 2 był(jest) zaliczany do czołgów superciężkich.

Sturmtiger
Jeden z lepszych projektów, stworzony na podwoziu tygrysa.
Zadaniem tego czołgu było niszczenie umocnień i budynków.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sturmtiger

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Wygląd tego bydlaka jest imponujący :), oczywiście, że p 1000 niebyłby wiele warty w walce. Silniki Tygrysów 2 nie wytrzymywały obciążenia. Taki Szczur padłby praktycznie natychmiast, zresztą byłby zbyt łatwym celem dla lotnictwa.

Ostatnia edycja:
Q

Qz_s

P1000 miało posiadać inną jednostkę napędową niekoniecznie awaryjną.

Fakt taki że wielkość to też większą całkowita masa. Patrzenie przez pryzmat łatwego celu to pomyłka bombowce miały dość średnią celność i altyleria też kiepsko by wypadła przez tor lotu pestek .

Największy problem to mobilność w zasadzie tam gdzie zostałby zbudowany pełniłby role jeżdżącego bunkra ,a to przez brak infrastruktury.

Wracając do wagi dobrze zaznaczyć że podobny pancerz miał maus 350mm.

Studnia gromów
Podczas testu jądrowego ciężka pancerna pokrywa ze stali o masie 900 kg została wystrzelona z prędkością ponad 66 km/s. Przed testem jego projektant, dr Brownlee, przeprowadził bardzo przybliżone obliczenia, które wskazywały, że wybuch jądrowy, w połączeniu ze specyficzną konstrukcją szybu, przyspieszy pokrywę do prędkości do sześciu razy wyższej odprędkości ucieczki. Pokrywy nigdy nie odnaleziono, ale dr Brownlee uważa, że nie opuściła ona atmosfery i prawdopodobnie została zniszczona przez ciepło powstałe na skutek tarcia o powietrze wywołanego jej dużą prędkością. Oszacowana wstępnie przed testem prędkość była na tyle interesująca, że na pokrywę skierowano szybką kamerę, lecz niestety pojawiła się ona tylko na jednej klatce, co wystarczyło jednak do obliczenia jej prędkości. Po zakończeniu testu dr Robert R. Brownlee zareagował słowami “going like a bat!” (“leci jak nietoperz!”) na najdokładniejsze oszacowanie prędkości pokrywy na podstawie materiału fotograficznego. Idea wykorzystania podziemnego szybu w połączeniu z ładunkiem jądrowym do napędzania obiektów do prędkości ucieczki od tamtej pory nazywana jest „studnią gromu” (“thunder well”).
~ wikipedia

Dla przypomnienia prędkość dźwięku to ok. 340m/s.

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Jako, że jest szał na pokemom go
to kilka filmików hardcore z pokemonami xD

To jest masakra

To zwala z nóg xD
Działanie kwasu xD

I cycuszki xD

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Qz`s, nie wiem czy silnik by wytrzymał takiego czołgu, wszak od Tygrysów Królewskich się psuły :)

Myślę, że jeśli Niemcy mieliby takie czołgi, byłyby ważnym celem dla samolotów i artylerii, a tego, że artyleria nie jest celna, nie musisz mówić graczowi w WOTA xDDD

W sumie praktyczne zastosowanie takiego czołgu nie jest zbyt szerokie :)

Poczytajcie też to, ciekawe :) http://gadzetomania.pl/4653,niezwykle-projekty-iii-rzeszy-cz-4-pancerne-potwory-hitlera

Ostatnia edycja:
Q

Qz_s

No właśnie silniki (unknown) ale to nie maybach.
Moje rozwinięcie było kiepskie (chujwe).
Tak jak pisałem gdzie zrobisz będzie pełnił role bunkra.
Pozwolę rozpisać:
  1. Lotnictwo
  2. Arty
P1000 uzbrojenie PLot Flak 38 x8
Faktychanie mało skuteczne ale trzeba się pierw przebić(przez inne działa tego typu). Pamiętajmy że bombowce potrzebowały bazy wypadowej(choć myślę że to mały problem).
2 .
Arty ma bardzo mało wspólnego z Wot ( ładunki dodatkowe). Jeśli cię to interesuje zapraszam na Pw.
Edit. Wot ma mało wspólnego z arty… Tak to jest pisać po %

Liczyłem że bardziej rozpisze…

Zaznaczam że to była niemiecka pomyłka (no może nie). Pestka pokazana w projekcie P1500 (wikipedia ) należy do gustav’a 800mm .

Muszę przygotować coś ciekawego o naszych rodowitych konstrukcjach ( nie czołg).

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Wiem o tym, że WOT ma mało wspólnego z Arty, WOT to zręcznościówka, ale chciałem zrobić hejt na jedną z aktualizacji tej gry :)

Nie wiem czy opłacałoby się budować czołg pełniący rolę bunkra, jednak ich generalne zastosowanie jest inne. Nie przejmuj się pisaniem po pijaku, nie tylko Tobie się zdarza :p, a na pw albo na skype można kiedyś pogadać o czołgach, może będziesz chciał kiedyś wpaść na jedną z konf :)

Ostatnia edycja:
Top Bottom