Stwórzmy podręcznik do RPG SAO papierowego

• Autor wątku Mistrz_Rozpierduchy
  • Data rozpoczęcia
  • Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Chciał bym by w tym wątku zebrać pomysły. Jak i materiały. Linki do stron gdzie można uzyskać materiały. Chociaż wolał bym by te materiały znalazły się bezpośrednio tu w wątku. Pozwoli to na stworzenie świata.
Ponieważ trzeba stworzyć mechanikę. Wybrać kostkologię. Stworzyć Kartę Postaci. System Rozwoju postaci, Klasy postaci, system testów otwartych, walki i przeciwstawnych
Tak więc jeżeli chodzi o to co pamiętam z samego anime jak i mangi progresiv to:
-Pierwszy poziom: Jest kilka miast. Na pewno więcej niż dwa. Jest tam miasto początku. Potwory z miasta początku to według siły: Dziki (będące odpowiednikiem szczurów w innych grach) Wilki, niedźwiedzie. Myślę, że ogólnie zwierzęta są przeciwnikami na pierwszym poziomie. Bossa też każdy zna.

W sumie to co z anime daje dużo, ale wciąż za mało. Jest to tylko kilka poziomów. Działanie kryształów, bram, portali, występujące zioła, surowce, możliwości. To wszystko musiało by się znaleźć w podręczniku.
Więc czy ktoś się pisze na to by razem stworzyć taki podręcznik. Później mogę prowadzić sesję :D na skype np. czy jak byśmy się na konwencie spotkali to też można w nocy zagrać :D

Czyli trzeba przełożyć wszystko na kostkologię. Opisać kilka poziomów bo większość poziomów będzie trzeba wymyślić od podstaw. Różnych różnistych. To co na pewno można zauważyć to fakt, że ekosystem na poziomach przechodzi z poziomu na poziom łagodnie. Czyli nie ma Lasu, a zaraz śnieg. Jest Las, gęsty las, jungla, jungla z pustynią, pustynia, skały to tylko przykład. Jak wygląda według mnie rozstawienie ekosystemu poziomów.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ja bym chętnie pomogła, ale… Nigdy czegoś takiego nie robilam wiec musiałbyś mnie trochę naprowadzić XD
mozna by zdecydowac jakie są wszystkie możliwe bronie, magia tak jak w sao chyba tu nie będzie występować?

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Mam novelę sao, ale jest w niej w sumie tyle, co w anime…

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Może i by mnie pomogła zbierać informację :D ale nie chcę chcę nic od nikogo kopiować do tego podręcznika. Wolał bym byśmy sami od początku do końca stworzyli go. Niedługo dam następny wpis w RPG papierowych. A tu też niedługo rzucę kilkoma pomysłami :)

Ostatnia edycja:
Top Bottom