Summoners War [Adnroid]

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Egil

Egil

Active member

Chciałbym wam przedstawić grę na komórki i tablety, w którą dosłownie nerdzę od jakichś trzech miesięcy.
“Podobno” jest to gra pay to win - i rzeczywiście ludzie wydają tu setki dolarów.
Tyle, że jesli przysiąść i pomyśleć nad najlepszymi buildami, to z pomocą osobistego szczęścia(o tym później) łatwo takich przebić.

OKey, no więc zarys fabuły: Jesteś znanym, silnym przywoływaczem, jednocześnie znajomym króla. W nagrodę za swoje czyny dostajesz własną latającą wysepkę i dostęp do areny. Tu zaczynamy grę - nie będę spoilerować fabuły. Ja ukończyłem ją w parę tygodni. No ale gdzie tu reszta moich trzech miesięcy? Fabuła jest dla noobów - dosłownie, po prostu wprowadza w grę. Dalej są dungeony - jak na razie jedynie dwa, z czego jeden służy do dropienia, a drugi do wkurwiania się, że nie jest się w stanie wyżej dojść.

Apkę możecie znaleźć w appstore, jest za darmo, ale polecam mieć wifi przy pobieraniu, bo ma całe 1 gb. No i oczywiście do gry wymagana jest łączność z internetem - jesli macie transfer, to wystarczy jak najwolniejszy - gra ciągnie naprawdę minimalne dane.

Tu mały filmik:

Zaraz napiszę posta w którym wytłumaczę wszelkie szczegóły gry.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Okey, no więc najpierw potworki - jest ich w sumie ponad 700, ale trzeba to podzielić na dwa, gdyż występują zarówno w formie awaken jak i normalnej.
Potworki pozyskujemy na 6 sposobów:
Summoning - przy użyciu zwojów
Fusion - poprzez połączenie wymaganych potworów
Drop - można znaleźć je podczas gry
Rewards - jako nagroda za np codzienne logowanie lub jakiś event.
Shoppin - są dostępne w sklepie
Wishing- poprzez codzienne życzenie (nie rówbcie sobie nadziei, i tak wypadnie 5k… ; . ;)

Potworki dzielą się na “stary” - czyli ile mają gwiazdek przy ich przywołaniu:
1 star - dropi wszędzie, nic nie wart, najłatwiej zdobyć poprzez unknown scrool
2 star - również nic nie warty i też dropi wszędzie. Jedynym wartym coś 2-starem jest Warbear wiatru.
3 star - tego już trudno zdobyć. Niektóre z nich są naprawdę przydatne i silne. Szansa że wyleci z unknown scroola to jakieś 5%
4 star - Dostępny tylko poprzez fuzję, altar of wishes, Hall of heroes(za trudne…) i Mystical scrool(około 10%)
5 star - Altar of wishes, fuzja i Mystical scrool(około 1%)

Zdobycie 5-gwiazdkowego potwora na niskim lvlu graniczy z cudem, le jest możliwe. W tym przypadku, dominujecie.

Awaken - zwiększa podstawowe statystyki potwora i często daje mu dodatkową umiejętność. Materiały potrzebne do awakeningu można zdobyć tylko w określone dni tygodnia w “Cairos Dungeon”.
Evolving - sztuczne sprowadzenie naszego potworka do wyższej gwiazdki. Zwiększa to jego statystyki.

Potworki lvlują poprzez walki i poświęcenie innych potworów.

Drop:
Drop dzieli się na:
Manastone - nagroda za pokonanie przeciwników
Energię - dodatkowa energia na więcej “przygód”
Crystals - płatna waluta, którą mozna jednak z rzadka zdobyć na różne sposoby
Awakening materials
Runes - niemal tak ważne jak same potwory - mogą nawet podwoić statystyki naszych podwładnych
Specials - różne…

friends:
Poprzez dodawanie innych graczy do listy znajomych, możemy co 24 godziny użyć jednego z ich potworków w czasie naszej walki.

Guild:
Walki gildii pozwalają na zdobycie specjalnych punktów, pozwalających na kupienie świetnych przedmiotów.

Gra oczywiście oferuje o wiele więcej, ale nie chcę mi się już pisać ;3

Jeżeli zdecydujesz się zagrać na azjatyckim serwerze (jest tylko global i asia), napisz tu swój nick, dodam cię do znajomych, dzięki czemu będziesz miał zacznie ułatwiony start - moim repem jest Camilla, która jest w stanie wysolować niemal wszystko - poza ostatnimi smokami i ostatnim golemem…

Osoby które zarejestrują się w najbliższym czasie dstaną potwora specjalnego - fairy queen - unikatowy potwór, którego nie mozna będzie już więcej zdobyć.
Btw, ZAWSZE jest jakiś event.
Pytania?

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Dlaczego azjatycki serwer? ._.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Bo tam gra jest najbardziej popularna, a poza tym fajnie jest se z japońcami o anime gadać :D

Spoojnie, wszyscy piszą po angielsku.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Ach już się bałem, to biore.

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Sorry Egil… Gram już od dłuższego czasu. Na serwerze bodaj Europejskim, ale wciąż…

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Obrazisz się jak dodam kilka poprawek?
Manastone jest główną walutą w grze. Płaci się nią za wszystko, generuje się ją w przystosowanych do tego generatorach na naszej wyspie.
Podobnie jest też z Cristalsami.
Specjalkami są Summoning Stones pozwalające przyzywać przy zużyciu 50 takich randomowego z 16 losowo wybranych potworków.
W Cairos Dungeon można dostać także coś w rodzaju Sekretnego Dungeona która ma w sobie masowe ilości potwora którego wejściówkę weźmiemy.
Serwer Europejski też nie jest zły D:
Jak ktoś miss clikcnie na Europejski to dajcie nazwy ;) Moim repem jest Fire Mystical Witch 3*(na tą chwilę) bez Awakenowania

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Wybacz Phaś już na azjatycki poszłem xd

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Phar, czemu witch? Słaba jest…

Jak mogłeś zostać na eu? Było przecie 150 crystalsów za przejście na azje :3

A co do żródełek many, to nie dają nic jeśli nie pośwęcisz wpierw fortuny glorii, żeby je olepszyć…

jeśli twoim repem jest 3* to nie możesz grać długo… tydzień?

Ja po 3 miesiącach mam camille 6*(naturalna 5*), kilka 5*(ewoulowanych) i od dwóch tygodni zbieram elementy potrzebne na ifrita - za niecałe dwa tygodnie będę go mieć.

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Wiem że Witch jest słaba… Ale raczej nie dałbym Wind Vagabonda bądź Water Fairy(zbyt częste…) Egil… Jakbym kiedy dorwał coś bodaj porządnego to dam ci znać i ocenisz :D Choć warto też jednak napisać na tamtejszym czacie gdyż się znają na tym :D

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Elucia słaba?!
Ja ją nadal mam i jest to mój drugi najlepszy potworek - po camilii.

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Nie mówię że jest słaba… Tylko zbyt mainstreamowa. A ja odbiegam od czegoś takiego ;)

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
A co ty. nikt jej nie używa, a mystical witch znajdziesz niemal u każdego - szczególnie water witch.

Który masz lvl/ile grasz/masz już fusion hexa?

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Na AZJATACH. NA Euro jest więcej Elucii… Moja dziewczyna ma Elucię na Repie. Cholernie dobra.

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Poźniej się pojawiło D:
Mam 16 lvl. Fusion dopiero na 17 wchodzi. Gram… Dajmy że od dwóch miechów.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Jak po dwóch miesiącach możesz miec tylko 3* na repie i 16 lvl? ; . ;

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Niewiele grałem bo zbierałem manę… A 3* na repie gdyż RNG mnie NIENAWIDZI…

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Dude, polecam ci zrobić nowe konto na asii. Many się nie zbiera - bijesz golemy i sprzedajesz runy. za jednego ci idzie tyle co 5 godzin czekania na stawy.

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Pierdzielę… Mojej ukochanej nie zostawię :|
A co runków to zbieram jak popierdzielony by potem powtórki sprzedawać. A na golemy się nie rzucam jeszcze. Póki co to Awakeny cisnę. I staram się dostać do Guild Wars xD

Ostatnia edycja:
Top Bottom