Sword Art Online: Alicization

• Autor wątku KawaiiShinigami
  • Data rozpoczęcia
  • Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
KawaiiShinigami

KawaiiShinigami

Donator
Członek ekipy
237503

Wczoraj miała miejsce premiera pierwszego odcinka Sword Art Online: Alicization. Seria jest kontynuacją przygód spółki z sao na podstawie light novelki (od tomu 9 do 18)
Opis z MyAnimeList:
" Where…am I…?" Before he knows it, Kirito has made a full-dive into an epic, fantasy-like virtual world. With only a murky recollection of what happened right before he logged in, he starts to wander around, searching for clues.
He comes upon an enormous, pitch dark tree (the Gigas Cedar), where he encounters a boy. “My name is Eugeo. Nice to meet you, Kirito.” Although he is supposedly a resident of the virtual world – an NPC – the boy shows the same array of emotions as any human being.
As Kirito bonds with Eugeo, he continues to search for a way to log out of this world. Meanwhile, he remembers a certain memory deep down within him. He remembers racing through the mountains with Eugeo as a child… A memory that he should not have in the first place.
And in this memory, he sees someone other than Eugeo, a young blond girl. Her name is Alice. And it is a name that must never be forgotten…
A tutaj mamy trailer:

Oglądanie zaś polecam z tej strony http://www.swordartonline.wbijam.pl/

Jak wrażenia po pierwszym odcinku? jak dla mnie znaczna poprawa animacji i kreski, soundtrack na plus.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Na razie jak najbardziej na plus. Troszkę plastikowa kreska (CGI) momentami ale do przełknięcia.

W sumie wydaję mi się, że lepiej zrobiliby jakby puścili tylko tą pierwszą część z 40 minutowego epka. Wprowadziliby troszkę mindfucka 🙂

Jakby kogoś interesowało na których nowelkach jest to oparte, łapcie:

Ostatnia edycja:
KawaiiShinigami

KawaiiShinigami

Donator
Członek ekipy
a tomy 19 i 20 to poboczne historie z rozdziału Alicyzacja których jeszcze nie ma w Polszu, jak ktoś jest ciekawski odnośnie obecnego sezonu to służę pomocą, albowiem skończyłem go w całości czytać

hanler

hanler

New member
Nawet przyjemnie się oglądało. Co do kreski to zmieniła się, ale chyba dlatego, że sztab produkcji się zmienił tak słyszałem (czy coś w ten deseń). Więc ta kreska jest inna i czasami razi mnie w oczy. Nie czytam się nowelki, ale mam nadzieję i na to wygląda, że będzie ciekawiej niż wcześniej.

Egil

Egil

Active member
Może kreska się zmieniła i animacja nieco poprawiła po poprzednim sezonie, ale co to do cholery było?
Tła całkowicie rozmazane, co chwila użyta ta sama grafika.
Wiem, że animowane postacie nakłada się na statyczne tło, ale przecież chociaż przypasujcie je tak, żeby nie było to aż tak kłujące dla oczu…

I WTF. Co to za scena:
wtf

Mamy ten moment napięcia “dlaczego się zatrzymał, co zobaczyli”, po czym dostajemy to coś.
Grafika złota jest co najmniej 5 razy wyraźniejsza niż kości, przy czym jest to jedna kupka złota wklejona jakieś 50 razy.
Poza tym. 26 “bloków” (niesamowicie wyraźnego względem tła) lodu, przy użyciu jedynie 4 różnych designów. Dosłownie ctrl+c ctrl+v każdy blok 5-6 razy, WTF
No i cienie na postaciach. Gdzie jest źródło swiatła? Mają cień jedynie pod sobą, więc do góry? Ale na czubkahch głowy również jest cień, więc po środku ich ciał? wtf

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
W 1080p (nie mówię o online) troszkę lepiej to wygląda ale fakt kopi pasta mocno ;)

KawaiiShinigami

KawaiiShinigami

Donator
Członek ekipy
w sumie to nie dostrzegłem tego o czym piszesz @Egil ale jak pokazałeś na załączonym obrazku to faktycznie, komicznie to wygląda 😃

fooze

fooze

Donator
Wo. Zawsze mnie dziwi, że ludzie zauważają takie rzeczy :D

A same animu, narazie wolno się rozkręca, rzucono w pierwszym odcinku dużo wątkow na dzień dobry i teraz trza czekać na ich kontynuacje. : )

Top Bottom