Sword Art Online II

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Sequel Sword Art Online. - opis niebawem!

Zapraszam do dyskusji!

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
“Androidy i cyborgi”? Nie… :d

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
No-machine man! - Tłumaczę wiedzą o co kaman XD

Ostatnia edycja:
A

Asuna

Tylko mnie zawiódł tak długo wyczekiwany odcinek?
Gdzie to cudowne Crossing Field?! Kirito gra jakiegoś pedałka, którego każdy może miec na wyłączność za ciacho/słodycze… Zdecydowane nie dla pierwszego odcinka! :C …

Ostatnia edycja:
S

system

Chyba tylko Ciebie Asuna, bo odcinek był porządnie zrobiony.

Sam byłem zdziwiony poziomem, bo spodziewałem się kolejnej powtórki z alo, a otrzymałem dobrą kontynuację sao - świetny wstęp do całego sezonu, przedstawienie problemu, idealne reakcje po przeżyciach z pierwszej części i poziom dialogów jest odpowiednio wysoki.

Mam nadzieję, że nie spieprzą tego w późniejszych epkach.

Nikorin

Nikorin

New member
Też mnie pozytywnie zaskoczył. Znowu porządna fabuła, emocje takie jak trzeba - widać, że Kirito nie chciał wrócić za bardzo do MMO bo się boi.
Nie ma wróżek, jest ok XD

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Wróżki będą potem, nie martwcie się…
Odcinek jest bardzo dobry, czytałem całą nowele i anime ŚWIETNIE odwzorowuje nowele. Klimat jak i fabuła jak na SAO przystało ;) Teraz tylko bedzie coraz lepiej. Mam nadzieje.

Ostatnia edycja:
Lukos

Lukos

EkipaAnimes
Członek ekipy
Szczerze… kolejny słabawy odcinek (jak dla mnie). Nie wiem co się z tym Sao dzieje :( Pierwsze odcinki Sao I były extra a teraz jakoś ten czar prysł. Nie wiem czy to moja wina czy to Sao II czegoś brakuje. Jak na razie dalej czekam na poprawę.
A teraz czas czekać na odcinki Rail Wars i Akame ga Kill które jak na razie są dla mnie faworytami.

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
A mi ten przypadł do gustu właśnie :3 Podoba mi się Sinon i ta gra

Ostatnia edycja:
U

Upiorny

W 6 odcinku wreszcie zaczyna się coś dziać, bo wcześniej wiało niezłą nudą.
W szóstym odcinku dostajemy to za czym wszyscy tęsknią czyli prawdziwe SAO znane z pierwszego sezonu. Szkoda tylko że w postaci retrosów które pokazują że pierwszy sezon za szybko się skończył i miał jeszcze kilka rzeczy do opowiedzenia. Z retrosów dowiadujemy się że nasz główny bohater ma większą liczbę morderstw na swoim sumieniu niż nam się wydawało a trauma z tym związana wraca z dwojoną siłą(można by powiedzieć że w końcu). Dodatkowo w odcinku znowu widźmy Kirito w pamiętnej wersji berserk i pokaz jego umiejętność niewładania mieczem. W skrócie odcinek jest pewnie najlepszym w tym sezonie i na pewno warty waszej uwagi. Szkoda tylko że akcja w całym tym sezonie się strasznie ślimaczy i że dopiero w 6 odcinku zaczyna się coś dziać. Na pewno na plus całego sezonu jest to, że jak na razie mamy prawie zero wątków miłosnych(ale oczywiście w każdej chwili może się to zmienić).

Ostatnia edycja:
mangofan97

mangofan97

New member
[dobrzewiem]

Ciekawe kiedy Kirito sie bedzie bić z Death Gun’em ^^
Juz doczekać się nie mogę ^^
Ciekawe kim jest Death Gun?

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
SAO GGO jest super na prawdę polecam ale…nie nawidze tego w jakich momentach kończą teraz odcinek bo jak się skończył odcinek 9 to agragbakalnmklan! Po prostu oni są okropni ;_;

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Ciekawy i ciągle przedłużają, osobiście to czekam aż Kirito wpadnie w szał i żądzę krwi bo wtedy jest fajny XD

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Generalnie GGO wypada bardzo dobrze, jednak przeszkadza mi jedna rzecz.
Mianowicie niektóre sceny są zbytnio przedłużone, albo dialogi trwają pół odcinka :p

na przykład ten wątek przez 2 odcinki z ukrywaniem się w jaskini :p

Zastanawiałem się kiedyś, czy nie poczekać aż wyjdą wszystkie odcinki i dopiero w tedy obejrzeć całość na raz, jednak po obejrzeniu pierwszego epka, z niecierpliwością czekam na kolejne :D

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Podobnie jak pierwsza seria ta również spodobała mi się i to bardzo.

Podobnie jak poprzednio spodobała mi się fabuła, muzyka, kreska. Mimo, że nie trzyma już tak w napięciu jak pierwsza seria to jednak trzyma poziom.

Znów miałem momenty gdzie się śmiałem, uroniłem łzy czy zastanawiałem się nad czym o co chodzi. SAO pierwsze jak i drugie pochłonęło mnie całego. Świat, muzyka i postacie już po pierwszym obejrzeniu zakorzeniły się w mej pamięci. Obecnie przygotowuje się mentalnie do przeczytania mangi.

Wracając do muzyki w poście do pierwszej serii ASO dałem link na YT z sceną gdzie w tle gra bardzo fajny utwór. I ja tego utworu szukam. Bo na żadnym albumie OST go nie ma… I tu prośba czy ktoś zna tytuł tego utworu lub lokalizacje gdzie go znajdę?

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Drugi sezon nie był za dobry. 1 seria była o wiele lepsza.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ja chyba właśnie ostatnio przychylam się do zdania, że GGO jest nawet lepsze od SAO. Co prawda mniej naszej ślicznej Asuny, ale tu jakoś fajniej pokazują walki… Szkoda tylko, że soundtrack z SAO bije na głowę ten z GGO

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Jeśli chodzi o GGO - SAO, to dla mnie SAO wygrywa…
a jeśli chodzi o drugą serię, to bardziej mi przypadło do gustu Mother’s Rosario ;P Sinon i strzelanie były fajne, ale historia Yuuki mnie urzekła <3

Ostatnia edycja:
Top Bottom