Sword Art Online (SAO)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Mamy rok 2022 - Kazuto Kirigaya, uczeń gimnazjum jest znudzony prozą swojego codziennego życia. Właśnie wprowadzono na rynek innowacyjną technologię NerveGear, która pozwoli mu się przenieść całkowicie w świat swojej ulubionej rozrywki. To urządzenie służące do transportowania bodźców wysyłanych przez mózg do pierwszej tego typu wirtualnej gry, Sword Art Online.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Zdaje mi się, czy w opisie nie powinno być spooilerów na jakieś 4 odcinki…?

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Skopiowałem bezmyślnie troszkę bo chciałem testnąć szablon ale to prawda XD

Ostatnia edycja:
mangofan97

mangofan97

New member
Znacznie lepszy, od drugiego sezonu…
Wciągająca fabuła, zaje*iste postaci,
dużo akcji i fajne zakonczenie ^^
Zabawy po pachy ^^ [tak!]

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Jedne z moich ulubionych anime, jak dla mnie oryginalnie dość, dobra fabuła, postacie i wszystko ;w;
Tylko czekać aż gre zrobią taką albo jakby zrobili tasiemca od 1 lvl, to by się oglądało i by mogli to nazwać ‘Sword Art Online Gameplay’ ^^ XD

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Ciekawe, wciągające anime no i kreska niczego sobie. Polecam! :p

Ostatnia edycja:
C

chatango

Ciekawostka:
Nowelka SAO zostanie wydana w Polsce.
Ca za tym idzie grupa JT porzuca dalsze tłumaczenie, a obecnie dostępne rozdziały zostaną usunięte.
Tak od siebie dodam, ze Sac skończył właśnie Alo i Ggo.

Ostatnia edycja:
N

Naruto120

Jest to jedno z moich ulubionych anime.I oczywiście jest to jak na razie najlepszy sezon sao.

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Ten Sezon bardzo mi się podobał i mogę go polecić 10/10.

Ostatnia edycja:
S

Satros

Donator
Jeśli chodzi o anime to pierwsza część pierwszego sezonu jest najlepsza w całej serii jak na razie :D Część dotycząca ALO była raczej średnia i jak dla mnie ALO w drugim sezonie było o dwa nieba lepsze xd

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Jak dla mnie SAO jest bardzo dobre.
Fabuła: 8/10 Jest w niej wszystko co powinna mieć dobra wciągająca historia. Jest dramat, męstwo, strach, groza, przetrwanie, miłość, cierpienie i zawiłe wątki akcji jak tajemnice. Minusem jest fakt, że mogli to bez problemu rozciągnąć pierwsze 14 odcinków na 24 odcinki i zrobioć drugi sezon z wybudzenia i ALO. Samo ALO jak dla mnie też jest dobre. Chociaż mogło by być troszkę lepsze. GGO i dalsze odcinki również są fajne. Ogólnie wielki plus dla tej serii za Fabułę
Muzyka: 10/10 Muzyka jest wręcz cudowna i bardzo miło pieści uszy, a przy okazji doskonale wkomponowuje się w tło. Sam utwór pierwszego miasta już daje dużo do myślenia na temat ścieżki dźwiękowej.
Kreska: 8/10 Kreska jest przyjemna dla oka. Nie jest zbyt poważna, ale tez nie jest zbyt cukierkowa.

Dodatkowo mogę dodać iż tym co mnie tak w tym również porwało jest fakt, iż jest to bardzo możliwy scenariusz w realnym świecie. Osobiście nie wiem czy chciał bym być zamknięty w grze RPG, ale jak by to była taka gra RPG to przez te dwa lata bym się ładnie wyżył :p

Wracając do muzyki szukam tego utworu, który gra w tej scenie w tle. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc. Podesłać mi tytuł utworu czy link do niego to bym był bardzo uszczęśliwiony.

Oto ta scena:

Ostatnia edycja:
S

SpiacyManekin

Moim zdaniem SAO jest dobrym anime, aczkolwiek oceniłbym je sto razy lepiej gdyby seria zakończyła się gdzieś tam w połowie. Ten drugi świat kompletnie nie pasował do pierwszego i tym dalej oglądałem tym bardziej miałem wrażenie, że to wszystko staje się do bólu naciągane, a szczególnie zakończenie, które było bardzo przewidywalne. Po drugie, żałuję, że autorzy nie skupili się mocniej na opisywaniu świata SAO, który z pewnością musiał być bardzo rozbudowany a zamiast tego woleli się skupić na pogłębianiu wątku, który po prostu lepiej się sprzedaje.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Skończyłem oglądać pierwszy sezon SAO. Ocena, która widnieje na mojej liście to 8/10. Pierwsze odcinki kupiły mnie bardzo mocno, potem niestety zaczęło się robić gorzej. Po 13 odcinku zacząłem się zastanawiać czy warto dalej oglądać, ale po obejrzeniu 14 i 15 odcinka postanowiłem kontynuować. Nie zawiodłem się, ciekawa fabuła, ciekawe postacie. Niedługo rozpoczynam oglądanie kolejnego sezonu, jeśli będzie trzymał poziom pierwszego, będzie ok.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Zgadzam się z Tobą, bytuś XD gdzieś tak w środku SAO stało sie… nudnawe. ALe tak ogólnie mają u mnie 9,5/10. ALO niecierpię i ma jakieś 7/10 tylko za to, ze kontynuacja SAO… a GGO ponownie 9,5/10 takie fajne klimaty i powiem szczerze, że wolę jak Kirito sam gra; bez swojej dziewczyny

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Ja w sumie dałbym dychę gdyby nie ALO, to nie jest tak, że mi się to jakoś strasznie nie podobało, ale pewne zastrzeżenia mam. Jeśli chodzi o dychy zarezerwowane są one tylko i wyłącznie do anime, które na serio zwaliły mnie z nóg i de facto nie mam do nich zastrzeżeń. Jednak 8/10 to i tak, jak na mnie, wysoka ocena, zatem mogę spokojnie powiedzieć, że SAO bardzo mi się spodobało.

I dzięki za spoiler, że w następnej serii Kirito będzie grał bez Asuny ^^

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
To chyba nie taki spojler duży jeśli popatrzysz na jakiekolwiek obrazki czy choćby opening… Zresztą jakby nie bylo w ALO Asuny tez dużo nie bylo XDD

Ostatnia edycja:
Lukos

Lukos

EkipaAnimes
Członek ekipy
Moim zdaniem SAO to zwykły przeciętniak z niższej półki. Jest wiele lepszych tytułów od niego z gatunku MMO.
U mnie dostał ocenę 6/10

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Być może zmienię ocenę tego anime. Robię to co jakiś czas. Ale to jest tak, że jeśli widziałeś tylko jedno anime z danego gatunku i Ci się podobało, dajesz po prostu wysoką notę, co może się zmienić jeśli obejrzysz coś lepszego. Np Clannad miał u mnie 9/10 (pierwsza seria), ale po obejrzeniu Sakurasou oraz Nany, zweryfikowałem swoją opinie.

SAO zawierało trochę walki, trochę romansu, trochę przyjaźni. Lubię tego typu anime, spędziłem przy tym czas miło, stąd nota wysoka :).

@Eyirie - Nie no spoko, żartowałem z tym spojlerem. Czytałem komentarze pod ost odcinkiem SAO i natknąłem się na spinkę dwóch kolesi, z której wynikało, że w kolejnej serii będzie mało Asuny. Cóż zobaczymy czy się spodoba. :)

Ostatnia edycja:
Top Bottom