Sword Art Online (SAO)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
B

Blade81

Na pewno nie jest to anime ponadprzeciętne, jednak dziwnym trafem zdobyło popularność. Oczywiście i mnie porwał ten szał w jakimś stopniu, ale nie wyróżnia się ono niczym. Nawet sama konwencja utknięcia w innym świecie/świecie wirtualnym była już wcześniej. Być może chodzi tu o MC, który był op od początku. Ile razy irytował nieporadny główny bohater, który niby rozwijał się, ale wciąż był daleko w tyle? A tutaj to on był na szczycie i kolejne starcia były tak naprawdę okazją do popisania się możliwościami.

Ciekawym zabiegiem jest tutaj powtarzany schemat, który ciągnie się i ciągnie. I tak sam pierwszy sezon składa się tak naprawdę z dwóch historii/gier. Przy czym obie części są niezłe. Natomiast w drugim sezonie jest znacznie gorzej. Pierwsza część SAO2 jest zupełnie inna,ale o dziwo mnie jako fanowi militariów nie przypadła do gustu.

Ostatnia edycja:
Torrez

Torrez

Donator
Dla SAO dałem 8/10. Wiele osób mówi, że to pierwsza połowa pierwszego sezonu jest najlepsza. Mnie jednak to druga połowa zachwyciła najbardziej. Mimo, że wolę bardziej Log Horizon to SAO nie jest wcale aż takie złe. Na pewno dobry tytuł jeśli ktoś zaczyna swoją przygodę z anime.

Ostatnia edycja:
N

Navar

Bardzo fajne anime, inne od innych pod względem tego że dzieje się w cyfrowym świecie takiego typowego MMO. Z czystym sumieniem daje 9,5/10. Tylko dlatego że fajne laski gineły :p

Ostatnia edycja:
Top Bottom