Tablet graficzny dla Eiu

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Eyirie

Eyirie

New member
Hejcia, hejcia, chcę w niedalekim czasie kupić sobie tableta do rysowania… Niestety… Wgle się na nich nie znam. Wiem, że jest tu kilka osób co mogłyby mi coś doradzić w tej kwestii… Jakie modele sa najlepsze przy nieogromnej cenie, na co zwracać uwagę…

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z tabletem graficznym to polecam zainteresować się kupnem tabletu z firmy Wacom a konkretnie bamboo pen&touch.
Jak na początek to bardzo dobry tablet.
W skład zestawu dostajesz płytkę z oprogramowaniem, rysiki, wszystko jest ładnie zapakowane :>
Polecam bo w zasadzie sama go używam, na początku cięzko było się przestawić bo patrzysz tylko na ekran co rysujesz ale jestem pewna, ze po dłuższym użytkowaniu przyzwyczaisz się.
Nie jest on też zbyt drogi , dlatego warto!
Przykładowy wygląd:
https://www.wacom.asia/sites/all/themes/wacomasia/images/bamboo-fun-2011.png
Ja mam właśnie taki tablet, jestem z niego zadowolona ,ach no i ma wielkość A5.
Nie kupuj na razie dużego tableta, wystarczy mniejszy, powinien się łatwo do ciebie dopasować :>
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania chętnie służę radą! <3

Ostatnia edycja:
C

COCOart

New member
Kicia dobrze prawi : >

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
A jakies programy trzeba na nim instalować?

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Nie trzeba bowiem dostajesz wszystko w zestawie.
Tam masz odpowiednie oprogramowanie do zainstalowania.
Ale też można spokojnie ściągnąć program ze strony producenta wpisując dane tableta jakiego posiadasz.
I najważniejsze, na “nim” nic nie instalujesz instalujesz wszystko w komputerze.
Tablet graficzny w te postaci nie ma ekranu zdalnego a co za tym idzie rysujesz tylko po jego wyznaczonej powierzchni.
Jeśli jednak chcesz tablet graficzny, który będzie jednocześnie ekranem jak i powierzchnią użytkową to będzie to dość wygórowana kwota w tysiącach :p

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Ojoj XD ale nie jest ciężko no wiesz… rysować tu a paczać tam na rysowanie?

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Przecież już pisała o tym w pierwszym poście.
Przecież jakoś używasz myszki poruszając się po ekranie prawda? Czy patrzysz jak ruszasz ręką tam gdzie chcesz przenieść wskaźnik?
Na początku będzie trochę ciężko ale tego wymaga praca i doświadczenie. Jak będziesz ćwiczyć kilka godzin tygodniowo to szybko się nauczysz.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Kyahahaha XD no cóż… Miejmy nadzieje ze okażę sie genialna w tej kwestii bo na tygodniu nie jestem w stanie wgle przeznaczyć czasu na rysowanie… Padam bez zycia po szkole a jeszcze duzio do roboty bo chce stypendium XD no nic, dzieki Kiiciu :D

Ostatnia edycja:
Top Bottom