Aoi
Member
Pusto w tym dziale, więc napiszę pierwszy tym bardziej, że jestem osobą która na stan obecny czyta mange (tylko online bo nie stać mnie na papier ;( ) niż oglądać anime. Ale na pewno każdy z was ruszył okiem i zaglądnął to tam to uwdzie. Moim pytaniem jest jaką mangę preferujecie i jaka wam się spodobała. I dlaczego? Ja raczej ulubionej mangi nie mam, ale bardzo polubiłem ostatnio czytać mangi genger bender ( nie mylić z yaoi czy yuri bo to nie ma nic z tym wspólnego! ). W tym typie gatunków mangi tematem przewodnim jest główny bohater który jak przystało jest pięknym młodzieńcem o walorach estetycznych które są lepsze niż u nie jednej dziewczyny wokół niego, a na dodatek często z przyczyn osobistych zostaje zmuszony za udawanie dziewczyny (rzadko to robi z woli własnej ^^, może to lepiej?) Zazwyczaj główny bohater jest podziwiany przez obie płcie przez co zwykle ma problemy. Bo nawet będąc chłopakiem inny chłopacy chcą mu wyzwać swoje uczucia i nie przeszkadza im to że jest tej samej płci. Często z tego powodu również wpada w nie co dzienne problemy. Np siłą zostaje dodany do samorządu uczniowskiego, albo zostaje wybrany do udziału w “najładniejsza dziewczyna” itp. Zabawne jest to gdy nawet jego najlepsi przyjaciele zaczynają czuć coś do niego ;] Zwykle słysząc słowo “genger-bender” wielu pewnie osób myśli że to coś zboczonego ( no cóż w mandze często brakuje autorowi piątej klepki ale mniejsza z tym, bo ci którzy to czytają musieli by mieć ten sam problem? ) manga tego typu nie jest tak jak wam się wydaje +18 często. A wręcz przeciwnie jest tak samo zabawna i wciągająca jak pozostałe gatunki. Mam nadzięje że znajdę tutaj nowe opinie na ten temat 
Ostatnia edycja: