Tematy przewodnie: Genger-Bender

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Aoi

Aoi

Member
Pusto w tym dziale, więc napiszę pierwszy tym bardziej, że jestem osobą która na stan obecny czyta mange (tylko online bo nie stać mnie na papier ;( ) niż oglądać anime. Ale na pewno każdy z was ruszył okiem i zaglądnął to tam to uwdzie. Moim pytaniem jest jaką mangę preferujecie i jaka wam się spodobała. I dlaczego? Ja raczej ulubionej mangi nie mam, ale bardzo polubiłem ostatnio czytać mangi genger bender ( nie mylić z yaoi czy yuri bo to nie ma nic z tym wspólnego! ). W tym typie gatunków mangi tematem przewodnim jest główny bohater który jak przystało jest pięknym młodzieńcem o walorach estetycznych które są lepsze niż u nie jednej dziewczyny wokół niego, a na dodatek często z przyczyn osobistych zostaje zmuszony za udawanie dziewczyny (rzadko to robi z woli własnej ^^, może to lepiej?) Zazwyczaj główny bohater jest podziwiany przez obie płcie przez co zwykle ma problemy. Bo nawet będąc chłopakiem inny chłopacy chcą mu wyzwać swoje uczucia i nie przeszkadza im to że jest tej samej płci. Często z tego powodu również wpada w nie co dzienne problemy. Np siłą zostaje dodany do samorządu uczniowskiego, albo zostaje wybrany do udziału w “najładniejsza dziewczyna” itp. Zabawne jest to gdy nawet jego najlepsi przyjaciele zaczynają czuć coś do niego ;] Zwykle słysząc słowo “genger-bender” wielu pewnie osób myśli że to coś zboczonego ( no cóż w mandze często brakuje autorowi piątej klepki ale mniejsza z tym, bo ci którzy to czytają musieli by mieć ten sam problem? ) manga tego typu nie jest tak jak wam się wydaje +18 często. A wręcz przeciwnie jest tak samo zabawna i wciągająca jak pozostałe gatunki. Mam nadzięje że znajdę tutaj nowe opinie na ten temat :)

Ostatnia edycja:
K

Kizami

Witam
Ja też nie mam ulubionej mangi. Mange czytam tylko online ponieważ ze mnie taki biedak że nie stać mnie na papierowe wydanie mangi ;) . Też czytałem mange genger bender i nawet mi się spodobała. Ostatnimi czasami kumpel polecił mi mange Corpse Party i byłem mile zaskoczony. Corpse party opowiada o 8 uczniach liceum i siostrze jednego z nich. Opowiem teraz nieco o fabule i gatunku.
Gatunek tej mangi to niestety jest manga Gore. Fabuła Jedna z przyjaciółek tej 8 osób musi się wyprowadzić więc jej koleżanka wymyśliła że odprawią rytuał okultystyczny żeby być już na zawsze przyjaciółmi po wykonaniu rytuału następuje trzęsienie ziemi i podłoga pod bohaterami się zarywa i zostają przeniesieni do przeklętej szkoły, są rozdzieleni na grupki paro osobowe w różnych wymiarach tej szkoły i muszą rozwiązać tajemnice tej szkoły by móc wrócić do normalnego świata więcej o fabule nie będę zdradzał by nie psuć innym smak odkrywania fabuły samemu( przepraszam że moje zdanie nie są zbyt ze sobą spójne)

Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych wakacji.:)

Ostatnia edycja:
S

Sachiko

Ja natomiast zebrałam trochę grosza i pokupowałam kilka mang. Ostatnio zaopatrzyłam się w mangę Black Paradox, genialnego twórcy grozy Junji Ito. No to napiszę troszeczkę o fabule. Opowiada o czterech osobach, które chcą się spotkać i popełnić zborowe samobójstwo. Wszyscy zapoznali się przez forum internetowe. Po przybyciu, każdego z nich na umówione miejsce, wyruszają samochodem gdzie nikt im nie będzie przeszkadzał. Oczywiście jadąc wspomnieli dlaczego chcą zejść z tego świata. Z dziwnych przyczyn, niektóre z historii są ze sobą powiązane. Następnie następuje niespodziewany zwrot akcji, który rozwija niesamowicie fabułę. Ale nie będę o tym pisać, bo za dużo spoileruję [hahaha] Mangę polecam i pozdrawiam :D

Ostatnia edycja:
1

111

Gdzie mogę zakupić PDF czy jakiś inny format mangi bo zakup cóż po to tablet jest by czytać są też ekrany ink ale też ujdzie. Czy da się legalnie czytać mangę na tablecie. Zakup papierowego wydania odpada na SD zmieści się x mang na papierze cóż mniej.Ulubiona manga cóż czytam tylko naturo, niby miałem coś innego ogarniać ale bez pl nudno z eng mi się nie chce.

Ostatnia edycja:
C

chatango

Jedyne mangi, które czytam, to te, które sam edytuję. :D No może jaszcze czasem zajrzę do Dansai Burni no Crime…, ale to też robi grupa, do której należę. :p

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
W PDF nigdzie nie znajdziesz tego, no chyba ze na chomiku. Tak to predzej ale jako normalne mangi papierowe.

Ostatnia edycja:
Top Bottom