The Legend of Zelda: Breath of the Wild

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Z

Zara

Donator
Kod:
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
“Akcja produkcji rozgrywa się w zrujnowanym królestwie Hyrule. Gracze wcielają się oczywiście w głównego bohatera serii, czyli Linka, który musi dowiedzieć się, co tu się właściwie stało. Jest to zalążek dużo większej i emocjonującej przygody.”

I tak wygląda opis fabuły, początek gry przywodzi na myśl pierwsze minuty gry Morrowind. Proteg budzi się w jaskini a po wyjściu z niej może iść wszędzie, w bardzo dosłownym sensie. W całej grze jest wiele różnych lokacji od piaszczystych pustyni po lasy tropikalne. Do tego gra sama w sobie jest bardzo realistyczna, system pogody przypomina moda Frostfall do Skyrim. Przykładowo widzisz przeciwnika podczas burzy, rzucasz w jego stronę kawał jakiegoś żelastwa on zaciekawiony hałasem podchodzi i kontempluje przez chwilę jego istnienie po czym ginie rażony piorunem. Podczas rozgrywki nie raz natkniemy się na zagadki logiczne czy silnych przeciwników których MOŻNA pokonać jeśli ma się do tego odpowiednie przygotowanie. Co ciekawe do interfejsu gracza zostały dodane: termometr (wizualizacja temperatury otoczenia) i mikrofon? (jego funkcja polega na pokazywaniu głośności) I chyba w żadnej innej grze nie przeszkadzał mi bark ciągłej bądź dłuższej muzyki.
Zelda jest grą możliwości i sposobu ich wykorzystania.

PS: W tej grze wymordowanie całego obozu przeciwników poprzez podrzynanie gardeł we śnie daje niesamowitą satysfakcję (trafienie w wartownika z łuku zanim obudzi ziomków potęguje wrażenia z opisanej wcześniej czynności)

Polecam zajrzeć do tego filmu który opowie wam o tej grze.
Kod:
                                            https://youtu.be/J52VfTSXKms
Niestety gra wyszła na konsole nintendo switch, 3ds i wiiu na chwilę obecną brak polskiej wersji, ja ogrywałam ją na emulatorze cemu przy którym trochę trzeba się pobawić jednak dla mnie efekty są zadowalające (poradnik)

Ostatnia edycja:
Benek

Benek

Donator
Ogralem całe, cóż mogę powiedzieć. Polecam i to nie tylko fanom zeldy, ale wszystkim którzy lubią dobrego rpga pokroju wiedzmina. Otwarty świat,multum broni. To tylko zawiazka tego co ta gra oferuje. Według mnie jedynym minusem jest zbyt krótka fabula, lecz jeśli ktoś chce się pobawić w znalezienie wszystkich korokow i czarny strój linka to jak najbardziej będzie to dluuuuugo trwało xD

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Nie zapominajmy do przeprogramowaniu wielkich kroczących mechanoidów ;)

Ostatnia edycja:
Top Bottom