The Vampire Chronicles (Interview with the vampire)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
A

Arleni

Zobaczyłam, że Okatawo to czyta… więc założyłam temat.
Kto czyta dalej, uwaga na spoilery :)
A kto czytał, to proszę o brak spoilerów z tomu 8-10 przynajmniej ;)
Ile was wie, że Pronce Lestat ma wyjść pod koniec tego roku jako 11 tom Kronik? :D

Ostatnia edycja:
okatawo

okatawo

Member
Ja nie wiedziałem . kaskę trzeba odłożyć, nie zdradzaj mojego hasła ;x

Ostatnia edycja:
A

Arleni

Pandora to nowe opowieści o wampirach, a ja mówię jeszcze o Kronikach Wampirów. Zresztą , wszystko się łączy… Pandora- pisklę Mariusa, który występuje jako jedna z główniejszych postaci w Kronikach…
Czyli podejrzewam, ze nie znasz Lestata? ;_; I Armanda? Chociaż nie, Armanda powinnaś kojarzyć…
Staram sie bez spoilerów, sama nie czytałam jeszcze Pandor, Nowe opowieści będą po kronikach ;)

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
znam, bo oglądałam film XD ale z książek tylko to czytałam :p
czy nowe kroniki czy stare jeden grzyb dla mnie :3

Ostatnia edycja:
A

Arleni

Oglądałaś Wywiad z Wampirem? Jak miło… nie polecam Królowej Potępionych, ma się do książki mniej więcej tak jak Pamiętniki Wampirów serial do książki (jeśli ogladałaś i czytałaś to zrozumiesz różnice)

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
ahaha akurat co do Pamiętników Wampirów to się cieszę, że serial nie jest podobny do książki, bo serial KOCHAM, a książka jest emm… no słaba ;__; w każdym razie Królowej Potępionych nie oglądałam, bo już mnie przyjaciółka ostrzegła XD
Pandorę w sumie przeczytałam tylko dlatego, że pamiętałam nazwisko autorki i znalazłam na wyprzedaży za 10zł XD

Ostatnia edycja:
A

Arleni

Za 10 złoty . To hańba dla Anne Rice, ale jedna z jej książek do kupienia za dychę <3
Musisz przeczytać całe Kroniki i resztę :)Ja najpierw obejrzałam film, a potem przeczytałam książkę (Wampira Lestata też, bo film łączy 2 i 3 tom) i miałam załamkę, że Lestata grał brązowowłosy aktor, a Armanda, który według książki jest kasztanowowłosym osiemnastolatkiem, jakiś blondyn, który wyglądał na przynajmniej trzydziestkę. Jak to opisali, wiele osób, które obejrzało Queen of the |Damned nawet nie zdało sobie sprawy, ze jest tam Armand.
I Marius nie jest zły. Długiego blondyna z książki pokazali jako krótkowłosego szatyna… I nie stworzył Lestata. Tyle kłamstwa.
Mimo to wciaz w kółko na okrągło słucham kilku piosenek z filmu, w tym forsaken i Slept so Long. Wpisz w youtube “Queen of the Damned Forsaken” i “Queen of the Damned Slept so Long” i znajdź filmik z filmu . Uwielbiam te piosenki mimo wszystko ;) I akcja na scenie w Dolinie Śmierci . Nijak ma się do ksiażki, ale i tak fajna :D Mogę gadać o Kronikach godzinami. Gdybym miała taka rozprawkę na polski napisać…

Ostatnia edycja:
Nikorin

Nikorin

New member
Czemu hańba? Nie hańba tylko dobrze, że tanio bo mogłam sobie kupić XD po maturze sobie poczytam, z biblioteki wypożyczę <3

Ostatnia edycja:
A

Arleni

Tak, dokłądnie xD
Od Opowieści o Złodzieju Ciał włącznie zaczyna się 18+ ;)
A oto Armand z filmu (podobno kasztanowowłosy osiemnastolatek):
http://delcarsdungeon.com/mels/images/armand1.jpg
Nie będę tu wklejać porównań…
albo może za chwilę, bo teraz muszę dokończyć sprzątać :p

Ostatnia edycja:
Top Bottom