To-LOVE-Ru (To Love You)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

system

Anime o przeuroczej kosmicznej księżniczce z diabelskim ogonkiem ^^, która uciekając z domu trafia na Ziemię, gdzie ląduje naga w wannie liceisty Rito Yūki i dochodzi do…zaręczyn, których bohater nie jest nawet świadomy. Na domiar złego Rito kocha się w szkolnej koleżance Harunie Sairenji, oraz usiłuje wyznać jej miłość od kilku lat lecz jest olbrzymim pechowcem i za każdym razem coś mu przeszkadza. Na domiar złego jeżeli okaże się nieodpowiednim kandydatem na męża Lali(naszej kosmitki) jej ojciec zniszcz Ziemię.
Anime utrzymywane w koncepcji haremowej komedii, gatunek bardzo popularny w ostatnim czasie. Tytuł doskonały aby się wyluzować ;)
Anime ma trzy sezony, posiada również kilka ova opowiadające dodatkowe historie bohaterów.

http://thumbs.modthesims2.com/img/7/1/5/1/5/9/4/MTS_JuBa_0o-1280383-to_love_ru.jpg

Osobiście oceniam to anime bardzo wysoko. Nie tylko kreska, fabuła, ale sposób przedstawienia tej historii bardzo mi się podoba. Jeżeli kojarzycie Zero no Tsukaimę, to na pewno wiecie, że tam, z czasem, historia raci na wartości. Tutaj jest całkiem inaczej, w momencie gdy przeciętny widz zaczyna się nudzić, wprowadzana jest dodatkowa postać, historia, itd. Przez nie dość, że seria nie traci na wartości, to osobiście uważam, że trzeci sezon jest zdecydowanie lepszy od pierwszego, a pierwszy stoi na wysokim poziome.
To Love Ru to anime powstałe na bazie mangi o tym samym tytule, Opowiada o zwyczajnym chłopaku w wieku szkolnym, który został… Narzeczonym kosmitki! Tak, dobrze słyszycie. A wszystko to dlatego, że owa kosmitka teleportowała się do jego łazienki w momencie gdy brał przyjemną i relaksacyjną kąpiel…

Teraz może opowiem nieco o postaciach:
Lala Satalin Deviluke - kosmitka, córka galaktycznego króla, która chce wyjść za głównego bohatera. Jest bardzo roztrzepana i tworzy wadliwe wynalazki, które zawsze, ale to zawsze wprowadzają zamęt i sieją ferment wśród innych postaci.
Rito Yuuki - zwykły uczeń w szkole licealnej, zostaje zmuszony do zaręczyn z Lalą, ponieważ złapał ją za pierś. Żyje samotnie z siostrą o imieniu Mikan i jest straszną fajtłapą. Kocha się w Harunie Sairenji, koleżanką ze szkoły.
Mikan Yuuki - siostra głównego bohatera, w przeciwieństwie do niego jest odpowiedzialna, niezależna i ma tylko 12 lat (loli paradise ^^). W którymś momencie można dojść do wniosku, że ma kompleks brata, który wzrasta dzięki interwencjom pewnej małej kosmitki. Jej przyjaciółką została Złota Śmierć ^^
Nana Astar Deviluke - Młodsza siostra Lali, zakochana w Rito, tsunderka. Loli bez biustu, czyli kawaii loli ^^ Zazdrości swojej siostrzycce biustu i potrafi rozmawiać z roślinami.
Momo Belia Deviluke - Również młodsza siostra Lali, również loli, choć ta już ma całkiem przyjemny biuścik, którego jej zazdrości siostrzyczka. Potrafi rozmawiać z roślinami i kocha się w głównym bohaterze, do tego stopnia, że pomaga mu stworzyć jego osobisty harem, który jako król galaktyki, w przyszłości będzie mógł mieć.
Haruna Sairenji - Koleżanka ze szkoły Rito i jego przyjaciółka, jest delikatna, miła i sympatyczna. Również go kocha. Kochają się więc z wzajemnością, aczkolwiek pojawienie się Lali trochę skołtuniło ich wzajemne relacje.

Tyle tytułem wstępu. Mam nadzieję, że kogoś zachęciłem do oglądania.

Całej serii daję mocne 9/10 :)

A

Akira128

Z tym anime męcze się juz ponad rok, nie mówię ze jest złe, ale pierwszy sezon mi po prostu się nie podoba, oglądałem serie Ova Darkness i było niezłe, ale i tak to obejze bo w darkness jest najlepsza grafika jakom kiedykolwiek widziałem w anime no przynajmniej dla mnie

Ostatnia edycja:
K

Kocu

Harem harem i jeszcze raz harem. Ta seria nie przedstawia żadnej fabuły ani historii. Moja ocena to 8/10, ponieważ jest to seria tak zrobiona że totalny fan haremu byłby w siódmym niebie.

Ostatnia edycja:
K

Kubson

New member
Powiem tyle seria mi się podobała aczkolwiek fabuła jest w strzępkach i trudno się połapać co i jak, a na dodatek autorzy nagle przerwali tworzyć mangę i nie zakończyli wielu wątków dlatego daje 8,5/10. SZCZERZE POLECAM.

Ostatnia edycja:
Levi

Levi

New member
Tiaaa, też wam się podobało intro do 1-szego sezonu ?

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Obejrzałem wszystkie serie i mogę powiedzieć że nie jest źle , to całkiem dobre ecchi parę zabawnych sytuacji i w ogóle spoczko ale jest jedna rzecz która mnie tam denerwuję a mianowicie główny bohater. Jako można po takim czasie się nie przyzwyczaić! On przez całą serie zgrywa cnotliwego prawiczka!

Ostatnia edycja:
Aoi

Aoi

Member
Manga jest lepsza ;P ! bo lepiej ukazuję wątki które w mandze są dość okrojone ;p

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
W sumie to jeśli ocenić fabułę to nie byłoby tak wysoko ale tutaj nie oto chodzi :D Masa humoru, ciekawych scen (dla oka XD), ogółem dobra seria tak na 8/10. Polecam każdemu kto lubi popatrzeć :p

Ostatnia edycja:
mangofan97

mangofan97

New member
Moim zdaniem to była jedna z lepszych serii jakie widziałem.
Dałbym 8/10 XD
Ale poziom zboczenia niektórych scen był zajebiście wysoki ^^

Ostatnia edycja:
N

Naruto120

Bardzo ciekawa seria trudno mi opisać to anime gdyż już wiele osób tutaj napisało to co chciałem napisać.Pozostaje dodać tyle Polecam.

Ostatnia edycja:
Top Bottom