Torment: Tides of Numenera

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Z

Zara

Donator
Torment: Tides of Numenera
Kod:
                 https://www.gameplorer.de/wp-content/uploads/2017/01/torment-tides-of-numenera-deal.jpg

https://youtu.be/4nDnqEG-rOQ
Akcja osadzona jest w bardzo odległej przyszłości na Ziemi (ok. miliarda lat od dnia dzisiejszego), a ukazany świat łączy elementy fantasy oraz science fiction. W tych czasach większość mieszkańców naszej planety żyje na poziomie cywilizacyjnym odpowiadającym późnemu średniowieczu, ale jednocześnie otoczeni są oni tajemniczymi pozostałościami dawnych, znacznie bardziej zaawansowanych kultur. Niektóre z tych reliktów przeszłości (tytułowych numener) są przydatne, inne z kolei stanowią śmiertelne zagrożenie, lecz zdecydowana większość zdaje się nie mieć żadnego praktycznego zastosowania. W trakcie przygód można zarówno stoczyć walkę na miecze, jak i napotkać ludzi z cyberwszczepami, chmury nanobotów etc.Gracz wciela się bohatera (lub bohaterkę) znanego jako Ostatni Porzucony. Protagonistę poznajemy w momencie, gdy spada z nieba na miasto Klify Sagusa. Napotkani wkrótce po odzyskaniu przytomności Aligern i Calligeste – pierwsi potencjalni członkowie drużyny – tłumaczą mu, że jest ostatnim z „dzieci” Pana Wcieleń – potężnej postaci, która zdołała przezwyciężyć śmiertelność, tworząc dla siebie perfekcyjne ciała i przenosząc między nimi swoją świadomość. Niestety, efektem ubocznym owego procesu są właśnie porzuceni – świadomości budzące się w zajmowanych wcześniej przez Pana Wcieleń ciałach. Ruszamy w podróż mającą nam pomóc znaleźć swoje miejsce na świecie… i wyjaśnić, dlaczego ściga nas istniejący poza przestrzenią i czasem niepowstrzymany byt znany jako Rozpacz.
Ostatnio przechodząc po empiku zauważyłam “Torment” moją pierwszą myślą było…Nowa oprawa graficzna! A jednak nie https://test.animes.pl//emotki/kroliczek5.gif to coś zupełnie innego. Po jakimś czasie gdy obejrzałam 1 odc Let’s play oraz przeczytałam kilka artykułów. Poczułam się zawiedziona… Jednak nie piszę tego aby się pożalić czy też dać łatkę “dobre” lub “złe” a zwrócić Waszą uwagę na pewien szczegół: Skoro ta całą “Rozpacz” ściga z przyczyny X tego Pana Wcieleń to czy nie wskazuje to na to iż ścigający jest o wiele słabszy niż ścigany? Bo jakby nie było to co? On se tak po prostu łazi między sferami? Tworząc kolejne ciała i je porzucając z kompletnie wolną ręką? Czy Rozpacz nie powinien/powinna prędzej czy później go znaleźć? Poza tym tak jakoś średnio wygląda połączenie średniowiecznego miecza i np: noktowizora
Te wątpliwości nie dawały mi spokoju, więc napisałam ten wątek, w grę nie grałam (nie mam odpowiedniego sprzętu)

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Niedawno skończyłem Tides of Numenera i mogę trochę o nim powiedzieć. Gra cierpi na podobne schorzenie jak Tyranny studia Obsidian, a mianowicie czuć jakby była niedokończona ale w bardziej zaawansowanym stopniu, w Tyranny objawiło się to beznadziejnym zakończeniem, gra skończyła się w momencie kiedy wydarzenia nabierały dopiero tępa, tu jednak było czuć to przez cala grę, lokacje puste i nieciekawe, brak interesujących postaci niezależnych (łącznie z towarzyszami), główny watek fabularny na początku strasznie się ciągnie by w pewnym momencie za bardzo przyspieszyć. Strasznie się zawiodłem na tej produkcji.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Kupiłem sobie wersję tej gry na PS4, w wolny weekend sobie pogram, mam nadzieję, że będzie mi się podobała równie, jak pierwowzór, który jest jedną z najbardziej interesujących gier w historii. Opinię, jak zauważam do tej pory, są bardzo podzielone, mam nadzieję, że gra przypadnie mi do gustu :)

Ostatnia edycja:
Top Bottom