Totalna Porażka (seria)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
D

dastame

New member

Seria jest animowanym reality-show. Akcja w każdej serii przenosi się w inne miejsce. Uczestnicy, aby wygrać główną nagrodę (1 000 000 dolarów), muszą wykonać wszystkie zadania oraz nie zostać wyrzuconym przez innych zawodników.

Serie które powstały:
  1. Wyspa Totalnej Porażki
  2. Plan Totalnej Porażki
  3. Totalna Porażka w trasie
  4. Zemsta totalnej porażki
    5.1. Totalna porażka: Plejada Gwiazd
    5.2. Totalna Porażka na wyspie Pahkitew
Spin off:

Totalna porażka: Wariacki wyścig

Ja pierwsze 3 sezony wręcz kocham. Pierwszy i trzeci widziałem ponad 30 razy i będę oglądał jeszcze raz. Niestety od 4 poziom niesamowicie spadł. Zapewne przez nowe postaci :/ Na szczęście spin off który wyszedł niedawno dał nową nadzieję tej kreskówce. Całe format jest wzięty z Amerykańskiego programu Survivor ( mój ulubiony :p ) oraz spin off z The Amazing Race.

Moje oceny dla sezonów:

Wyspa 10/10
Plan 8/10
W trasie 10/10
Zemsta wyspy 2/10
Aleja gwiazd 4/10
Pahkitew 6/10
Spin off 9/10

Także polecam zapoznanie się z tą kreskówką. Przynajmniej z pierwszymi trzema sezonami.

<333

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Omgsh. Pamietam to xD,ale oni to meli odpały lol :) Fajnie to było 7/10

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
Bo to oglądało się właśnie dla postaci. Przez pierwsze trzy sezony przyzwyczaiło się do nich (chociaż było mi szkoda, że w trzecim niektórzy odpadli), a tu nagle bum, nowe i już nie ma się ochoty oglądać. Czwartego sezonu tylko jeden, dwa odcinki chyba widziałam. Pierwsze trzy były genialne. Może kiedyś sobie ponownie obejrzę :)

Ostatnia edycja:
Cahir

Cahir

Member
Kocham to, chyba moja ulubiona niehińska seria. Humor totalnej porażki idealnie do mnie trafia. Zgadzam się, że sezony 1 i 3 były bezkonkurencyjne, ale spinoff też mi się bardzo spodobał. :D

Ostatnia edycja:
H

Hesoy

Oglądałem tylko 3 sezony za czasów jak się jeszcze oglądało cartoon network, muszę przyznać, że humor był dosyć specyficzny, ale dało się pośmiać.

Ostatnia edycja:
A

Airzel

New member
Oj tak, kiedyś się oglądało ;d Co do nowszych sezonów, jak dla mnie były równie świetne co poprzednie. Nie oglądałem spin-offu więc się nie wypowiem na ten temat, ale generalnie seria świetna

Ostatnia edycja:
D

dastame

New member
Ale się ludzi wypowiedziało :D

Widzę, że nie tylko dla mnie jest to najlepsza seria, która nie jest anime :D

Dodam jeszcze, że twórcy chcą dobić do dziesięciu sezonów.

Ostatnia edycja:
T

Turel

Jaka jest dla mnie ta kreskówka? Taka jak tytuł, czyli Totalna porażka! xD

Nie no żartuję. Pierwszy sezon bardzo mi się podobał. Było to coś nowego i niespotykanego. Animowany reality show. Brzmi intrygująco. Dodatkowo był odważny i jechał po bandzie. Pierwsza kreskówka, gdzie były wulgarne słowa i gesty, rzyganie i nagość. Nagość oraz wulgaryzmy w prawdzie cenzurowane ale sam fakt. Do tego ciekawi bohaterowie, zwariowane i niebezpieczne wyzwania, intrygi i spiski oraz przymierza zawierane między osobami by wyeliminować innych uczestników oraz wątki miłosne. To wszystko na plus.

Ale kolejne sezony coraz gorsze. Plan i w trasie strasznie nudne, schematyczne, powtarzalne i nie śmieszne. Ci sami bohaterowie i pomysły, to nudziło i męczyło, w TP w trasie dodatkowo bohaterowie musieli śpiewać. WTF?! Przestałem oglądać po 1 sezonie.

Ale od zemsty wyspy zacząłem oglądać ponownie, bo znowu mi się spodobało, bo dali coś nowego w końcu. Wreszcie nowi bohaterowie (starzy mi się przejedli) w dodatku mimo, że było ich mniej to byli bardziej wyraziści i bardziej się dało z nimi utożsamiać. Moim ulubieńcem był Cameron, który udowodnił, że nie trzeba mieć muskuł by wygrać oraz że umysł ponad materią. Lubiłem też Mikego z jego rozdwojeniem osobowości. Ogólnie w tym sezonie byli najlepiej nakreśleni i przemyśleni bohaterowie ze wszystkich.

Ale potem przegięli. Zrobili z tego tasiemiec. Zaczęli odcinać kupony, iść po najmniejszej linii oporu i wymyślać na siłę jakieś głupoty. Wprowadzali nowych bohaterów, którzy byli słabi, zrezygnowano z bardziej hardkorowych żartów a i wyzwania zaczęły się powtarzać, a sam show nudził. Dodatkowo Chris zaczynał mi mega działać na nerwy.

Przestałem oglądać i nie zamierzam wracać. Jak dla mnie ta seria powinna się już zakończyć. Ile można? Miejcie litość! Chcą zrobić 10 sezonów? Nieeeee! Błagam NIE!

1 sezonowi a więc wyspie daję 8/10, Zemsta wyspy tak samo, cała reszta max 2/10

Spin-off też max 2/10. + za 2 emo-gotów. Reszta na minus. Ogólnie cała Totalna Porażka to istny przekrój i parodia wszystkich młodzieżowych subkultur i typów osobowości. To jedna z wielu zalet 1 i 4 sezonu i jedyna zaleta pozostałych sezonów. Twórcy wyśmiewają właśnie różne subkultury. Emo, nerdów, wysportowanych, głupich itd. To jest fajne akurat i nie zmienia się w nowszych odcinkach. Reszta już różnie i zależy od sezonu.

To tyle ode mnie na tę chwilę nt. Total Drama. :) Trochę się rozpisałem. Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Top Bottom