Turniej Heroes 3

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
R

Raizer

New member
Witam wszystkich serdelkowo.
Spędziłem dzisiejszą noc na długim rozmyślaniu i dochodzę do wniosku, że można spróbować odpalić turniej w Heroes 3. Czy są jakieś chętne osoby? Jak już uzbieramy kilka osób, to można by grać albo mapy przeciwko sobie albo w sojuszach, to już zależy od naszych decyzji. Co do nagród jeszcze nic nie wiadomo ale może uda mi się coś wykminić.

Pozdrawiam i do boju,
Raizer.

Osoby biorące udział w turnieju:
  • Raizer
  • Egil
  • okatawo
  • Klein
  • Bianconerii
  • Raniqu

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Heroes of Might and Magic III Complete (version 4.0) jest najnowszą oficjalną wersją HoMM3 (Istnieje wersja 4.1.5 zawierająca nieoficjalny, fanowski dodatek “In the Wake of Gods”, jednak rozgrywka zostaje w niej silnie zmieniona) - wydaję mi się, że wersja Complete byłaby najlepszą wersją, w którą można by grać.

Complete (4.0) różni się od Gold Edition (3.2) przedewszyskim rozmiarem - zajmuje całe 820 MB, podczas gdy ZE (Złota Edycja) zaledwie ~300 MB. Wiem, że nie jest to mało, ale biorąc pod uwagę, że aby dobrze zagrać, potrzebne jest jako takie szybkie połączenie, więc 1 GB nie powinien stanowić problemu.
Drugą sprawą jest dostępność - Complete jest łatwe do odnalezienia i pobrania, podczas gdy ZE nie potrafię odnaleźć…
Mając słotą edycję oddzielnie musimy odpalać Armagedon’s Blade[AB] oraz Shadow of Death[SoD], natomiast w wersji Complete całość skonwertowana jest w jedność.
Wersja Complete posiada również wszystkie patche oraz zawiera wiele dodatkowych scenariusz dla rozgrywki pozakampalnialnej.

Co na to powiecie?

Link do pobrania HoMM3 Complete za pośrednictwem torrentów: The Pirate Bay

W razie, gdyby ktoś nie miał styczności z torrentami:

Link do przykładowego programu używanego do ściągania za pomocą torrentów: µTorrent [Wystarczy wcisnąć pobierz teraz i wykonywać dalsze instrukcje]

Aby pobrać dany torrent, po zainstalowaniu wcześniej podanego programu(lub programu pokrewnego) naciskamy na tzw. “Magnet link” znajdujący się w tym przypadku pod przyciskiem download. (ikonka czerwonego magnesiku z dopiskiem “GET THIS TORRENT”)

Tak poza tym to się zgłaszam do konkursu :p

Ostatnia edycja:
okatawo

okatawo

Member
Em moim zdaniem nie powinieneś egli dawać linka do torrentów, po primo nie pochwalam ;p a drugie to nie forum warezowe.
Ale pomysł z turniejem super piszę się ;;p

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
biorąc od uwagę, że to jeden torrent, do tego tylko na potrzeby turnieju, nie wydaję mi się, że można to od razu zaliczyć pod post warezowy.

Ostatnia edycja:
okatawo

okatawo

Member
Moim zdaniem jest a kto będzie chciał to znajdzie sobie plik torrent/chomikuj tylko podaj wersję.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
C|ały tamten post jest o wersji o której mówiłem…

Ostatnia edycja:
R

Raizer

New member
Egil, jeszcze zobaczymy co z tą moją wersją będzie, bo wczoraj poprawiłem trochę grę i dało się grać przez neta.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
No więc już rozegraliśmy trochę próbnej gry z Raiem i Ninją i gra się fajnie, płynnie. Wymagany jest jednak nie najgorszy net, co nie rai? :p

Ostatnia edycja:
S

system

Egil, nienajgorszy net to trochę za dużo powiedziane, mój kolega ma 75kb/s down o jakieś 10 up i gra bezproblemowo w ejdża. Tu raczej chodzi o skoki neta

R

Raizer

New member
Mój net działa na wyngiel, więc jak wczoraj dorzuciłem 4 łopaty to od razu śmigać zaczęło :)

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Miło ^^

A więc, rozgrywamy przez gamerangera?

Ostatnia edycja:
B

Bianconerii

Też chętnie wezmę udział w turnieju :)

Ostatnia edycja:
P

PhariosShaphire

New member
Ja też się zgłoszę na turniej :D

Ostatnia edycja:
B

Bianconerii

Raizer taka moja propozycja - jako założyciel tematu skontaktuj się z którymś z administratorów, by może dla zwycięzcy turnieju przewidzieli jakąś nagrodę jakieś 1500 nc za pierwsze miejsce, za II 1000nc, a za III 500nc, może zachęci to więcej osób do grania i wprowadzi troche większą rywalizacje. A Ty w zamian, lub ktoś z graczy opisze w temacie mniej więcej przebieg rozgrywki (jakieś najważniejsze bitwy ttd.) Jeśli taki turniej stałby się powszechny czyli,(rozgrywany co 1-2 tygodnie) możemy prowadzić rankingi i statystyki, zawsze to nakręci w jakiś sposób temat i forum. Dodatkowo my jako gracze dla najlepszego z nas (po np. 5 turniejach) byśmy oddawali ze swojej puli po 500nc na konto zwycięzcy. Co wy na to? Oczywiście moja propozycja dotyczyłaby też innych gier jak AoE II, czy Warcraft.

Ostatnia edycja:
Egil

Egil

Active member
Też chciałem to zaproponować, ale czekałem az zbierze się kilka osób. Niestety nie ma możliwości zapisywania bitew, czy obserwowania ich :/

Ostatnia edycja:
R

Raizer

New member
No Bian, ty to zawsze chlapniesz coś niepotrzebnie :p Chciałem taką nagrodę niespodziankę zrobić :D Co do przebiegu gry to raczej nie wypali. Zapisywanie bitw by musiało się odbywać jako nagrywanie obrazu wyświetlanego na monitorze, a nie każdy by chciał coś takiego robić i nie każdy by potrafił.

Co do innych pomysłów to dzisiaj jak pojechałem po drewno weszła mi taka ciekawa rozkmina:
  1. Zrobić coś takiego jak liga homm 3 :D Można by zrobić jedną ligę ośmioosobową lub dwie ligi czteroosobowe. System meczów można by rozgrywać jako cotygodniowy mecz. Na koniec sezonu by było podliczenie punktów i za pierwsze miejsce nagroda. W przypadku dwóch lig, było by, że 1. miejsce ze słabszej ligi awansuje do lepszej, a 1. miejsce z lepszej dostaje nagrodę. Natomiast 4. miejsce z lepszej spada do słabszej.
Pomysły są, są tylko trzeba by rozkminić co będzie determinowało o tym kto należy do lepszej a kto do słabszej. Moja propozycja wygląda tak:
2. Robimy normalnie ten turniej, który by się odbywał na zasadzie drabinki. Cztery zespoły, które uzyskają najlepsze wyniki(czyli dojdą do półfinału) potraktujemy jako Ligę Lepszą, a tą czwórkę, która została pokonana jako Ligę Słabszą. Po pierwszym sezonie takich rozgrywek ligi powinny się w miarę unormować, wyrównać i wszystko będzie ok.

Ostatnia edycja:
B

Bianconerii

Wybacz Raizer jestem po 5 nocce i mnie jakoś oświeciło więc napisałem ;p Twoje pomysły good mi odpowiadają, chyba, że wyjdziemy na przeciw innym graczom i np 1 tydzień turniej Heroes, za tydzień Warcraft za 2 AoE itd by być najlepszym trzeba by się wykazać umiejętnościami we wszystkich grach np.

Ostatnia edycja:
Top Bottom