Ulubione postacie z anime

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
J

jasiu

Był temat jakie są wasze ulubione anime to teraz pochwalcie się swoimi ulubionymi bohaterami :D
tu na dobry początek macie moje TOP5:
  1. Kakashi (Naruto) - jego tajemniczość z początku serii i przeszłość w ANBU sprawia, ze jest u mnie na piątym miejscu
  2. Jiraya(Naruto) - spodobało mi się w nim to, że jest tak potężny a przy tym taki wyluzowany
  3. Zaraki Kenpachi(Bleach) - szczególnie podobała mi się jego miłość do walki i to, że mógł nawet zginąć w potyczce ważne by dobrze się bawił
  4. Gaara(Naruto) - Ta jego schiza na początku pierwszej serii o tym, że chce wszystkich mordować i niszczyć sprawiła, że bardzo polubiłem te postać. Potem jednak gdy się już zmienił i był spokojny nie podobał mi się tak bardzo
  5. Itachi(Naruto) - chłopiec który w młodości oglądał wojnę, od najmłodszych lat był wspaniałym shinobi w strasznie młodym wieku ukończył akademie i został kapitanem ANBU. Spodobało mi się też to jak był potężny i jak poświęcił się dla swojego brata. Po prostu kocham te postać :3
Szczególne wyróżnienie ma też u mnie Byakuya Kuchiki(Bleach) za swoją tajemniczość i powagę :D

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Yankesss

Yankesss

Donator
1.Shiro(Deadman Wonderland) Za wszystko, za albinizm, za osobowość(jedną i drugą XD), słodkość i zdolność śpiewania XD
  1. Shiro(Log Horizon) Za bycie geniuszem taktycznym i strategicznym! >.<
  2. Rean Ryugu(Higurashi) Za piękno, uroczość, za osobowość słodką i robienia zgaduje pysznego jedzenia xd

Ostatnia edycja:
mangofan97

mangofan97

New member
Powiem tak. Podobnie do tego co napisałem w poprzednim wątku (top anime)
ponownie ciężko mi jest jednoznacznie zdecydować co i jak. Jednak się postaram ^^
  1. Katsuragi Kiema (Kami nomi zo shiru sekai) - za jego genialne podejście do życia,
    za to jaki był w anime oraz w mandze. A przede wszystkim za jego zajeb*stość ^^
  2. Hyodou Issey (Highschool DxD) - to po prostu Issei i już ^^ kto oglądał ten wie ^^
  3. Mashiro Shina (Sakurasou no Pet na Kanojo) - za jej genialne podejście do wszystkiego,
    za to, że to Shina ^^ i bo tak :p
  4. Menjou Hare (Guilty Crown) - pokochałem ją, za to kim była, jak żyła… za to, że czuję
    dokładnie to samo co ona. Za to jak cierpiała i kochała… Za to, że umarła za to i kogo kochała…
    R.I.P. moja kochana
  5. Kirigaya Kazuto “Kirito” (Sword Art Online) - bo utożsamiam się z jego podejściem
    jakie miał, kiedy był w Aincrad’zie. Bo oddał życie za tych, na których mu zależało i jest dokładnie
    ucieleśnieniem moich przekonań co do tego, jak powinno się traktować innych ludzi.
    No to mniej więcej moja ulubiona piątka. Jest jeszcze kilka niewymienionych, ale je przemilczę
    do następnego razu ^^

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
Na te chwile powiem tak, choc wszystko moze sie zmienic:
  1. Tomoya Okazaki (Clannad) - Jak dotad wszystko co mnie spotkalo jest dosc podobne do jego historii. Troche sie z nim utozsamilem, wiec i na pierwsze miejsce zasluguje jak nikt inny.
  2. Mashiro Shiina (Sakurasou no Pet na Kanojo) - tak jak wyzej, to podejscie do wszystkiego, reszte calkiem ciezko opisac… po prostu cala jaka jest, jest super.
  3. Staz (Blood Lad) - tutaj ciezko opisac, no moze to co i jak robi ma na to jakis wplyw… ma konkretny cel do ktorego dazy chocby nie wiadomo co. Sam cel tez jest waznym czynnikiem ktory dotatkowo umacnia pozycje na trzecim miejscu.

Ostatnia edycja:
A

axen1617

Nie zwracajcie uwagi na kolejność, jest ona przypadkowa :)
  1. Makunochi Ippo (Hajime no Ippo) był z początku ciotą która dostawał lanie często od rówieśników, ale się zmienił nie dlatego że chciał się zemścić tylko dla siebie poprzez poznanie pewnej osoby, jego pasja do Boksu i ciężkie treningi pozwalające mu przezwyciężać przeciwników czynią go niesamowitą postacią w świecie Anime.
  2. Tetsuya Kuroko (Kuroko no Basuke) jego miłość do koszykówki i oddanie w tym kierunku, aby przezwyciężyć osoby posiadające niezbędny talent w tej dziedzinie, pogodzenie się z słabością jaką posiadał i mimo tego dalej graniu w koszykówkę, sam z byt dużo nie mógł zdziałać, pogodził się z tym i polegał przeważnie na innych osobach z drużyny wspierając je swoim umiejętnościami.
  3. Naruto Uzumaki (Naruto ) zwykłe Naruto oglądałem dość dawno ale osobowość Naruta mi utkwiła mi w pamięci, był słaby nie potrafił niczego, mimo że rówieśnicy radzili sobie a nie którzy byli wiele lepsi, Naruto był bardzo sfrustrowany swoją niemocą, prowadziło to do ciężkiej i efektywnej pracy co pozwalało mu dogonić innych silniejszych. Mogę dodać tu dodatkowo Rocka Lee który też był bardzo ciekawą osobą która ciężko trenowała by stać się silniejsza, przechodziła ciężki fizyczny trening ponieważ tylko fizycznie był zdolny walczyć i w tym kierunku musiał się dużo więcej poświęcać niż inne osoby.
  4. Songo (Dragon Ball) Songo w anime poznajemy przez bardzo długi okres od małego szczyla do dorosłego mężczyzny który jest już dziadkiem. Jego pasja do walki jest niesamowita gdy tylko słyszy o walce, wprawia go to w podniecenie, chce jak najszybciej walczyć, Songo ma specyficzy charakter, bardzo przyjazny, nie jest za mądry, co daje rezultaty takie że niegdyś byli wrogowie są członkami jego zespołu (jego przyjaciółmi) Son Goku jest to osoba która nie posiada nieskończony potencjał i sie ciągle rozwija bo to kocha, bo nie może inaczej, tak jak słońce świeci, z wodospadu spada woda, czy nastaje noc i dzień tak Songo trenuje :)
  5. Winry Rockbell (Full Metal Alchemist - Brotherhood) Jest to śliczna niebieskooka blondynka która ma ciekawy charakter, jest ze wsi i jest bardzo pracowita, fascynuję się robieniem mechanicznych części ciała (np. dla osób które staciły takowe) i martwi się o swoich przyjaciół, nie odmówi szansy gdy jest okazja nauczyć się czegoś nowego jako czeladnik u mistrza.
5.1 Yoko Littner (Tengen Toppa Gurren Lagann) Fajna, zdolna dziewczyna o czerwonych włosach, która ubiera się dość skąpo na co dzień ze względu na wygode, jest to młoda, samodzielna dziewczyna, posługująca się dużą bronią palną która jest strzelcem wyborowym.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Nie obejrzalem w zyciu jakiejs ogromnej ilosci anime, ale liste postaram sie stworzyc :)

1 Aizen z Bleacha - Swietnie zbudowany czarny charakter. Manipulant, ktory caly czas wiedzial czego chce.
2 Malishima z Psycho Pass - lubie te postac za jej inteligencje, tok myslenia, a takze tajemniczosc, jak i rowniez wyspki poziom kultiry. Jest ona dla mnie istotna jesli chodzi o czarne charaktery.
3 Nagisa z Clannada - lubie ja za to, bo jest wrazliwa, kochajaca, szczera. Pomimo tego, ze jest dziecinna, lubie te postac i tak btw jej rodzicow. Bez spoilerowania w pewnych sxenach bylo sporo lez :)
4 Okabe ze Steins;Gate. Co tu duzo mowic o naszym szalonym naukowcu, swietnie zbudowana postac, ktorej poczatkowe dziwaczne zachowanie jest potem swietnie uzasadniane. Lojalny przyjaciel i wrazliwa osoba, co wielokrotnie udowodnil w sytuacjach podbramkowych.
5 Johan z Monstera, swietnie zbudowana postac, tak btw mije ulubione anime. Johan, czyny jakie popelnial badz do jakich namawial innych byly straszne i jednoczesnie wspaniale. Wielokrotnie zadziwial tym, jak doskonale zna psychike czlowieka i jak potrafi ja wykorzystac. Naprawde polubilem te postac oraz Anne, jego siostre - blizniaczke. Nie byla ona z pewnych wzgledow morderczynia. Jesli chcecie sie dowiedziec dlaczego, ogarnijcie Monstera :)

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Ja to podzielę na Męskie i żeńskie będzie mi łatwiej.
Chociaż mam problem z 1 miejscem dla dziewczyn anime. Dwie postacie moją u mnie 1 miejsce :D.

Żeńskie

1.Kikyou(Inuyasha) - Uwielbiam ją z osobistych powodów których nie mogę zdradzić,również uwielbiam za to że jej charakter i za to że potrafi walczyć i stawić czoła problemom,jej chłodny i jednocześnie opiekuńczy charakter jest po prostu THE BEEST
1.Yona(Akatsuki no Yona) - Z rozkapryszonej księżniczki stała się dziewczyną o przetrwanie. Mimo strachu idzie na przód,nie poddaje się. Nie chce żeby ktoś ją chronił czas dąży do siły,żeby chronić kogoś. Powoli staje się silną kobietą i uparcie do tego dąży,jej charakter mi się podoba tak samo.
2.Lucy Heartfilia(Fairy Tail) - Wielu ludzi nie lubi jej,ale lubię jej za to że stara się być silna,kocha swoich przyjaciół i lubię jej magię
3.Chibiusa (Sailor Moon/Sailor Moon Crystal) - Nieważne w której wersji jest Chibiusa uwielbiam ją tutaj nie ma takich ważnych powodów. Po prostu jest fajna ,uwielbiam jak drażni się z Usagi <3.
4.Bulma(Dragon Ball) - Tutaj lubię ją głównie za to że próbuje znaleźć chłopaka i jej wybuchowy charakterek jest super oraz za to że jest bardzo inteligentna. Uwielbiam Bulmę we wszystkich seriach <3.

Męskie

1.Haku/Hak(Akatsuki no Yona) - Uwielbiam,kocham <3 za wygląd,charakter,siłę i za to jak bardzo kocha główną bohaterkę inne dziewczyny go nie interesują. Oto on ma u mnie wielkiego plusa. Wie że ją kocha i chce ją zdobyć!.
2.Natsu Dragneel(Fairy Tail) - Za jego charakter,za to że ceni sobie przyjaciół. Nie ma nic w nim czego się nie da uwielbiam,nawet te jego różowe włosy są super <3.Jego docinki do przyjaciół są naprawdę LOL.
3.Goku (Dragon Ball etc) - ZA to że jest taki głupiutki <3. On chce chronić to co dla niego jest najcenniejsze i cały czas chce stać się silniejszy <3.
4.Vegeta(DBZ) - Tutaj to za jego temperament i jest taki zabawny <3.

Ostatnia edycja:
Zetsu

Zetsu

New member
  1. Zaraki Kenpachi (Bleach) - Za jego miłość do walki i styl bycia.
  2. Light Yagami (Death Note) - Co tu dużo mówić. Kira i wszystko jasne.
  3. Alucard - Prawdziwy wampir.
  4. Momiji Binbouda ( Binbougami Ga) - Jedyna w swoim rodzaju Bogini nieszczęść i te jej gadżety XD
  5. Nana Osaki - Ma świetny charakter.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
1 Moka Akashiya(Rosario to vampire)/ Lucy(Elfen Lied)/ Shiro(Deadman Wonderland) - po prostu są genialne z tą podwójną osobowością
2 Shinji(Bleach) - za to że wciąż był sobą oraz umiał się śmiać nawet po tym co mu się przytrafiło
3 Misa Amane(Death Note) - może i była głupiutka ale przynajmniej szczera i lojalna
mam jeszcze wieeele innych ale na razie o nich pomyślałam

Ostatnia edycja:
S

SpiacyManekin

1. Dante ( Devil May Cry ) - Najlepsza postać pod względem charakteru
  2. Light ( Death Note ) - Ze względu na inteligencję i opanowanie w każdej sytuacji

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
Ulubione postacie… troche sie pozmienialo od mojego postu w tym temacie…

Powiem tak, z wykorzystaniem MALa zrobilem sobie liste top 10…
  1. Roka Shibasaki (D-frag) - Dosc duza to ona nie jest, ale dlatego jest tez niepozorna (przynajmniej tak uwazam) … no i oczywiscie “Darkness” - jesli wiecie co mam na mysli
  2. Nagisa Furukawa (Clannad) - Dosc mila i spokojna, podoba mi sie jej charakter. Ciekawy sposob na motywowanie siebie.
  3. Yuno Gasai (Mirai Nikki) - Kurde, Yuno to chyba nie trzeba komentowac! xD … Super charakter i wogole… Gdyby istniala gdzies w rzeczywistosci taka Yuno to bylbym szczesliwy.
  4. Konjiki no Yami (To LOVE-Ru) - Yami, Golden Darkness. Taak, jej umiejetnosci sa super. Ale to jednak nie jest to co umiescila ja na tak wysokiej pozycji. To bardziej jej spokojny charakter (choc czy na pewno taki spokojny?)no i … taiyaki
  5. Mashiro Shiina (Sakurasou no Pet na Kanojo) - Tez dosc ciekawy charakter, tez dosc spokojna, no i jej zainteresowania.
  6. Nana Astar Deviluke (To LOVE-Ru) - Ach ten jej charakterek xD … no i “flat chest” like they say.
  7. Yukina Himeragi (Strike the Blood) - Z poczatku ma zlecenie by pozbyc sie “kogos” podczas gdyby ten “ktos” sprawial problemy, by to zrobic zaczyna tego “kogos” sledzic, lecz zostaje zauwazona, ze tak powiem… wkrotce miedzy nimi rodzi sie jakies uczucie, zdaje sie… i w sumie to mi sie podoba. Ogolnie jest to ciekawa postac, ktora tez polubilem.
  8. Yui Kotegawa (To LOVE-Ru) - Yui… dziwne jest to, ale duzo moich ulubionych postaci, lubie wlasnie przez ich “charakter” … wiecie, Yui nie wydaje mi sie byc mila, no i taki niemily charakterek jakos mi przypadl do gustu…
  9. Nanami Aoyama (Sakurasou no Pet na Kanojo) - Duzo nie powiem, po prostu tak jakos ja polubilem w trakcie ogladania tego anime.
  10. Sena Kashiwazaki (Boku wa Tomodachi ga Sukinai) - Tutaj tez duzo nie mam do powiedzenia… dlaczego jest na tej liscie? Na pewno nie przez wyglad (wbrew pozorom)
Hmm… pewno sie zastanawiacie czemu na tej liscie nie ma zadnego chlopaka/mezczyzny/faceta … jak tam chcecie…

Jak widac… jest to lista top 10… i zanim na tej liscie pojawila sie Yuno… 10 miejsce zajmowal Staz (Blood Lad) …

Tak tak, to nie jest tak… ze lubie tylko dziewczyny… (jak to dwuznacznie zabrzmialo, heh)… dobra, rozumiecie o co chodzi…

… tak czy inaczej, w top 10 na te chwile zadnego chlopa nie znajdziecie

Yay!

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
  1. Gaara (Naruto)- po prostu jest postacią,która przeszła tyle w życiu i od złego stała sią dobrą. Pokochałam go jak zobaczyłam go w I serii na Egzaminie,po prostu,czasem mam wrażenie,że Gaara jest podobny do mnie.
    2.Xerxes Break(Pandora Hearts)- Zajebisty bish,tajemniczy i jest taką postacią,gdzie do tej pory nie umiem określić go jako dobrej albo złej osoby.
  2. Gilbert Nightray(Pandora Hearts) - Osoba,która potrafi poświęcić się dla swojego “przyjaciela” (bo trudno określić kim jest Oz dla niego). Po prostu znowu,postać która przeszła tyle złego w swoim życiu,po prostu jest cudowny!
    4.Futaba Yoshioka (Ao Haru Ride) - ona opisuje mnie w 100%. Po prostu nic dodać nic ująć.
  3. Juvvia (Fairy Tail) - Jak jestem zakochana to podobnie się zachowuje jak ona do Greya ;d a tak naprawdę jest urocza,była na samym dnie ale gdy poznała Fairy Tail stała się cudowną osobą i po prostu,lubie ją przez to,że jej uczucia są prawdziwe i jej miłość może zrobić wszystko :)
    6.Naruto Uzumaki - Jest moim autorytetem od 6 roku życia,po prostu sentyment ;p.
    7.Shinya “Kou” Kougami (Psycho Pass) - Po prostu,kocham go,jego postawa wobec przyjaciela i też ma trochę hmmm wątek “patriotyzmu” znaczy ja to tak odczułam.

Ostatnia edycja:
I

Innostian

1. Ikkyuu Tensai - Ryuugajou Nanana no Maizoukin
  2. Miyoshi Karin - Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru
  3. Nightmare Marry - Yumekui Merry
  4. Akemi Homura - Puella Magi Madoka Magica
  5. Hotaru Ichijou - Non Non Biyori

Ostatnia edycja:
Lilka

Lilka

Donator
  1. Wolfram von Bielefeld i Shibuya Yuuri z Kyou Kara Maou
  2. Inga z Un-Go
  3. Mikaela Hyakuya z Owari no Seraph
  4. Kuroko Tetsuya z Kuroko no Basket
Kolejność zupełnie przypadkowa :)

Ostatnia edycja:
Arika

Arika

New member
1.Uchiha Itachi (naruto shippuuden) - Postać która mnie uwiodła , postać która dla dobra wioski wybiła klan , a dla dobra brata kłamał. Przyjął łatkę zdrajcy , a i tak pomagał wiosce. Miał trudną historię ale do końca był dobry.
2.Sebastian Michael (kuroshitsuji) - Za to że jest idealnym lokajem i demonem xD
3.Orihara Izaya (durarara) - Za to że jest wredną mendą społeczną:D

Ostatnia edycja:
N

Nyan

Shiina Mashiro (Sakurasou no Pet na Kanojo). Dużo by gadać. Obejrzyjcie a zrozumiecie ^w^

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Jak najbardziej rozumiem, ponieważ oglądałem. Faktycznie postać super, ale tak swoją drogą, moją ulubioną postacią z Sakurasou była Misaki Senpai xD

Ostatnia edycja:
B

Barume

1. AC/DC( JoJo) - jak tu nie lubić AC/DC
  2. Kamijou Touma( Toaru Majutsu no Index) - za jego pecha i to jak radzi sobie z silniejszymi przeciwnikami
  3. Rail Tracer( Baccano) - bo krew

Ostatnia edycja:
D

Dest3r

Donator
  1. Luffy (One Piece)- Szanuję każdego kto podąża za swoimi marzeniami, niby jest typowym bohaterem shounenów, ale ma w sobie to coś co mi się podoba.
  2. Black Star (Soul Eater)- Niby taki w cieniu, ale jeżeli jest potrzebny zrobi co musi, no i ma zajebistą bliznę.
  3. Tomoya Okazaki (Clannad)- Taki trochę Outsider, podoba mi się jego charakter, kiedyś chciałem być jak on XD.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
  1. Takamura Mamoru (Hajime No Ippo)
  2. Goro Shigeno (Major)
  3. Ban (Nanatsu No Taizai)
Bonusik z żeńskich

Erza Scarlet (Fairy Tail)

Ostatnia edycja:
Top Bottom