Undertale

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Torrez

Torrez

Donator

“Undertale jest grą fabularną, stworzoną przez niezależnego twórcę Toby’ego Foxa na silniku Game Maker: Studio. Została wydana na komputery z systemem Windows od Microsoft, oraz Mac OS X od Apple 15 września 2015 roku. Gra została przyjęta niezwykle ciepło przez recenzentów. Undertale jest grą fabularną, która zawiera wiele tradycyjnych mechanik widzianych w innych grach RPG, jednak z kilkoma różnicami, które dostrzec można szczególnie w systemie walki. Ten w Undertale odbywa się turowo. Aby przetrwać, musimy unikać ataków przeciwnika, który próbuje zadać obrażenia naszej duszy, reprezentowanej przez czerwone serduszko. Podczas tury gracza mamy do wyboru kilka opcji, między innymi takie, które mogą zmienić nastrój przeciwnika. Istnieje również opcja zaatakowania wrogiej istoty, jednak może to negatywnie wpływać na postrzeganie nas przez napotkane postacie. Możemy również korzystać z przedmiotów zdobytych wcześniej. Zakończyć walkę możemy za pomocą opcji Litości, lub wykańczając wroga.”

Mnie osobiście gra zachwyciła dopiero podczas przechodzenia Pacyfistycznej ścieżki, po neutralnej miałem mieszane odczucia(może z wyjątkiem walki z pewnym bossem, tam był już szok). Sam soundtrack, klimat i fakt, że można zrobić tak niezwykłą grę z grafiką z ubiegłego wieku stawia u mnie ją u mnie bardzo wysoko. Nie ukończyłem jeszcze ścieżki Ludobójczej z powodu najsilniejszego bossa w grze i utraty tego save’a.

Jeśli ktoś grał zapraszam do pozostawienia komentarza.

Ostatnia edycja:
Top Bottom