VAGABOND

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Vorzech

Vorzech

Donator

Akcja komiksu rozpoczyna się na pobojowisku po bitwie pod Sekigahara (1600 r.), gdzie widzimy dwóch, cudem żywych, 17-letnich, niedobitków – Shinmena Takezou (późniejszego Miyamoto Mushashiego) i jego przyjaciela Matahachiego Hon’Iden. Tych dwóch opuściło swoją wioskę (Miyamoto) by zdobić sławę poprzez walkę na polu bitwy. Na swoje nieszczęście przyłączyli się do sił armii Seigun-zachodnia, która przegrała wojnę, dowodzonej przez Mitsunari Ishide. Ranni i zmęczeni trafiają do pięknej Oko i jej córki Akemi, które znalazły ich (jak się później dowiadujemy) w trakcie okradania pola bitwy z broni. Drogi chłopaków szybko się rozchodzą – Matahachi zdradza i ucieka w czasie walki Takezou z grupa Tsujikaze (chcący ukarać Oko i Akemi za żerowanie na ich terenie) wraz z Oko. Tak oto Takezou, po zwycięskiej walce z grabieżcami, rozpoczyna samotną i długą wędrówkę (“drogę miecza”), na której spotka wielu wspaniałych przeciwników, stoczy wiele walk i pokaże jak zdobyć szacunek u najlepszych szermierzy Japonii.

Jak dla mnie jeden z lepszych tytułów :)

Ostatnia edycja:
agellow

agellow

New member
Dosyć dawno czytałem, i dosyć mało pamiętam, ale wciągało jak cholera :d chyba sobie odświeżę tą mangę.

Ostatnia edycja:
Top Bottom