Violet Evergarden

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
https://myanimelist.cdn-dena.com/images/anime/9/89551.jpg

Premiera: 11 stycznia 2018
Studio: Kyoto Animation
Gatunki: dramat, fantasy
MyAnimeList

Violet na froncie wojennym usłyszała pewne słowa, których nie potrafi zapomnieć. Te słowa usłyszała od kogoś, kto był jej bliższy niż ktokolwiek. Nie zna jednak ich znaczenia.
W tym czasie kontynent Thelesis podczas wielkiej wojny został podzielony na Północny i Południowy. Wojna trwała cztery lata. Teraz ludzie witają nowe pokolenie.
Violet Evergarden, młoda dziewczyna znana kiedyś jako “broń” opuściła pole bitwy, by zacząć nowe życie w CH Postal Service. Wówczas jest bardzo poruszona pracą “Auto Memories Dolls”, które noszą w sobie ludzkie myśli i zamieniają je w słowa.
Violet rozpoczyna swoją podróż jako Auto Memories Doll, po drodze zderzając się z różnymi ludzkimi emocjami, różnymi typami i kształtami miłości. Cały czas poszukując znaczenia zasłyszanych na wojnie słów.

Ostatnia edycja:
Argo1234

Argo1234

Członek ekipy
Pierwszy odcineczek wjechał elegancko na Netflixie, w końcu seria, którą będziemy otrzymywać tydzień w tydzień na tym serwisie. Zapowiada się mega, czekam na wincyj i polecam gorąco.

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Nie wiem co tu dużo mówić po 1. odcinku. Graficznie to jest po prostu cudo i jeśli utrzymają ten poziom do końca, to można to oglądać dla samej oprawy graficznej. Chyba. KyoAni chyba zadomawia się u mnie na 1. miejscu w tej dziedzinie.

Historii za wiele nie poznaliśmy w 1. odcinku, choć możliwość rozwoju postaci samej Violet jest naprawdę olbrzymia. Nowelka ma wysokie oceny, więc jak Kyoto Animation dobrze to zekranizuje to może da nam dobrą fabułę do przepięknej oprawy. Hype nie opadł!

Ostatnia edycja:
Top Bottom