W.I.T.C.H [Witch]

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Egil

Egil

Active member
Czy wiecie która z nas panuje nad powietrzem, kto królową ognia jest?
Czy wiecie, której z nas jest posłuszna woda, kto nad ziemią władzę ma?
Która~

Jeśli przeczytaliście to śpiewająco - Wszystko spoko.
Jeśli ten tekst niczego wam nie przypomina… Współczuję wam dzieciństwa.
Może witch nie jest do końca mangą, ale jest jej bliski, przy czym jest moim ulubionym komiksem i kreskówką, więc znalazło się tu dlań honorowe miejsce.

Wydaje mi się, że przedstawienie fabuły nie jest do końca konieczne, ale zarysuję ją:
Do miasteczka Heatherfield przeprowadza się rudowłosa dziewczyna imieniem Will. W tym samym czasie wokół czwórki zaprzyjaźnionych ze sobą gimnazjalistek - Irmy, Teranee, Corneli i Hey-Lin - zaczynają się dziać dziwne rzeczy.
Wkrótce dziewczyny zostają splątane korzeniami losu, odkrywają w sobie magię i razem stają naprzeciw lordowi Phobosowi - Władcy innego wymiaru.

Wiem, że opis nie do końca zadowała- jest właściwie kiepski. Nie ma co go porównywać do komiksu czy bajki. Osobiście, polecam W.I.T.C.H z całego serca, jako najlepszy komiks, jaki znam(przebija też wszystkie mangi).

Ostatnia edycja:
Y

Yona

Zgadzam się z tym że W.I.T.C.H jest bliski mandze. Czytałam ten komiks rok temu po polsku. Nie cały,bo po pewnym czasie zaczęło mnie nudzić ,zrobiłam przerwę i jakoś zapomniałam o tym do teraz (Dzięki za przypomnienie) :D. Historia w komiksie jest inaczej przedstawiona niż w kreskówce i to też przybliża do mangi. Komiks trzyma w napięciu od samego początku. Elyon podoba mi się bardziej w komiksie,bo nie jest aż tak głupia jak w kreskówce.
Co do kreskówki do mam sentyment,bo wychowałam się na tym. Pamiętam słowa openingu z W.I.T.C.H.
Ja również polecam komiks i kreskówkę.

Ostatnia edycja:
Top Bottom