Wasze TOP 3 najlepszych anime?

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
C

Crona

1. Shinsekai Yori
  2. Soul Eater

Mam dużo animu które lubię, więc ciężko mi było wybrać. Dlatego ostatnie miejsce na razie zostanie puste.

Ostatnia edycja:
B

bali09

Ciężki wybór…
  1. Naruto/HxH - Naruto za sentyment. Oglądany od premiery 1 odcinka na Jetix. I manga śledzika na bieżąco od wallki Sasuke z Oro. HxH za epickość i genialną fabułę.
  2. Kuroshitsuji/Hellsing Ova
    Kuroshitsuji za ciekawą fabułę i specyficzny humor w tym anime :)
    Hellsing za ten mroczny styl, krew dookoła i genialną historię :)
  3. Maken-Ki! Wiem, że fabuła jest słaba, pełno cyckow, ale nieźle się ośmiałem i dobrze przy tym bawiłem oglądając to :D Żałuję, że 2 serię tak spaprali.
    Wyróżnienie dostaje:
  4. HighSchool DxD
  5. Tenju Tenge
  6. Rosario
  7. Death Note

Ostatnia edycja:
C

Charlie120

1. FullMetal Alchemist
  2. Code Geass: Lelouch of the Rebellion
  3. D.Gray-Man
    Wyjaśniać raczej nie muszę czemu akurat one :p

Ostatnia edycja:
A

ayakashix

1. Death Note- było to moje pierwsze anime i zdecydowanie od zawsze stawiam je na pierwszym miejscu. Nie tylko ze względu na to, że dzięki niemu w ogóle rozpoczęłam moją przygodę z japońską animacją, choć niewątpliwie przyczyniło się ono do tej decyzji w jakimś małym stopniu. Mimo wszystko jest to najlepsza seria z jaką do tej pory miałam do czynienia i zdania na pewno nie zmienię. Mam do niego ogromny sentyment.
  2. Steins;Gate- cudowne. Po prostu cudowne! Zakochałam się w tym anime, w kresce, fabule, wspaniale nakreślonych postaciach. Był nawet okres, że wahałam się czy przypadkiem nie zajmie honorowego miejsca na podium. Wersja filmowa również jest wspaniała.
  3. Mirai Nikki- doprawdy nie wiem czemu aż tak długi okres zwlekałam z obejrzeniem. Początkowo porzuciłam po pięciu odcinkach, do dziś nie rozumiem dlaczego to zrobiłam. Na szczęście się zrehabilitowałam i dałam Yukiteru drugą szansę. Nie żałuję tej decyzji.

Ostatnia edycja:
S

Sejbyl

Moje top 3 to (kolejność losowa):
  1. Fullmetal Alchemist (obydwie serie, i filmy);
  2. Bleach;
  3. Dragon Ball.
Dodatke serie które przychodzą mi na myśl to:
4. Death Parade;
5. Psycho - Pass;
6. KHR; (warto przeczytać mangę)
7. Death Note;
8. Fate. (seria)

Ostatnia edycja:
A

Asuna

1. Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin - uwielbiam patos…
  2. Great Teacher Onizuka ( GTO ).
  3. Wolf’s Rain ( Anime, które oglądałem tylko raz - powód? Uważam, że jest tak zajebiste, że nie chcę stracić tego co w trakcie oglądania czułem - zrobiłem taki sam błąd z SAO - już nie działa na mnie tak magicznie po 20stu razach jak za pierwszym… )
Zaraz za nimi plasują się: Angel Beast, SAO, Naruto.

Ostatnia edycja:
T

TheSuspect

Donator
Natchnęło mnie ,to napiszę :)
  1. Przyznam ciężko było wybrać :) ,ale pierwsze miejsce zajmuje nie co innego jak - Code Geass Lelouch of the Rebellion :) . Anime niezwykle mnie wciągnęło , głównie dzięki temu ,że główny bohater był koksem , nie bał się podejmować decyzji i za wszelkie zwroty akcji :)
  2. Tą pozycje zajęło ,aż dwoje anime ! Są to :
    -Sword art online I i II - No chyba wiadomo ,dlaczego xD VRMMORPG :)
    -Kill la Kill - Za mundurki za soundtracki ,za epickie walki i zwroty akcji :)
  3. No game No life - Za kreskę ,i te rozkminy podczas nawet najbardziej pierdułkowatych gier xD
    .
    .
    (Czekam na hejty xD )

Ostatnia edycja:
S

Sagara133

1- TSUBASA CHRONICLE
2-FULL METAL PANIC :) Uwielbiam zwłaszcza Fumoffu mega beka para Sagara i Kaname wymiata :)
3- Death Note ( WIem ,że miał swoje wady jak np. wprowadzenie żałosnego L ) Jednak Raito i L wymiatali i ogólnie ta końcówka z Raito ehhh…
4-Hungry Heart Wild Striker - Uwielbiam serie sportowe, ta moim zdaniem jest najlepsza
5-Steins Gate

Było dużo fajnych wyróżnił bym jeszcze Spice and Wolf i 5cm na sekundę :)

Ostatnia edycja:
B

Barume

1. Niezaprzeczalnie Himegoto ta fabuła, ta kreska, ta animacja.
  2. TTGL no co tu mówić mechy wielkości galaktyk.
  3. Yahari ore protag jest miszczem.

Ostatnia edycja:
Vudzio

Vudzio

Donator
1.Owari no Seraph
2.Tonari no Kaibutsu-kun
3.Toradora!
Po tych wszystkich przemyśleniach chyba te są ulubione :D

Ostatnia edycja:
L

Liberte

Jeśli mogę również zaliczyć do “TOP” filmy anime,toteż wygląda następująco:
  1. Spirited Away ❤️ film anime,jeśli mógłbym ocenić to zasługuje na 11/10,po prostu genialne pod każdym względem.
  2. Kuroshitsuji również genialne anime z oceną 10/10
  3. Ah!My Goddess bardzo udana komedia oraz romans,jeśli ktoś potrzebuje dawki euforii AMG będzie idealne.

Ostatnia edycja:
Vudzio

Vudzio

Donator
AKTUALIZUJE
1.Death Note
2.Hotarubi no Mori e
3.Another

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
Oo chyba tu nie odpowiadałem. Trudno wybrać 3.

Z pierwszych które mi wpadają do głowy
  1. Gintama
  2. Samurai Champloo
  3. Noragami.
Ale pewien jestem tylko pierwszego miejsca.

Ostatnia edycja:
Y

Yubei

Moja Najlepsza Trójka
1 Bleach
2 Samurai Champloo
3 Inuyasha

PS Ogromny mam sentyment do Dragon Ball

Ostatnia edycja:
Feitan

Feitan

New member
  1. Ruchomy zamek Hauru - jakoś tak lżej mi się na duszy robi za każdym razem, jak je oglądam. Jest urocze i takie zwyczajnie pocieszne. Kocham postacie, które tam występują - za charakter, za wygląd. Jest magiczne :D
  2. Hunter x Hunter (2011) - za to, że dostarczyło mi każdej emocji. KAŻDEJ. I nie raz łamało serce.
  3. Death Note - za to, że mój mózg przeżywał ciężkie chwile nie raz (ale to już przy następnych podejściach, bo nie raz seria była przypominana). I za to, że dało mi możliwość odkrycia anime. W sumie, to powinnam hejcić, za zniszczenie mi życia XD

Ostatnia edycja:
Torrez

Torrez

Donator
Ciężko wybrać, gdyż niektóre anime dzielą te same miejsca, ale:
1.Steins;Gate
2. Code Geass
3.Log Horizon

Ostatnia edycja:
larkson

larkson

Active member
hmmmm trudne pytanie ale na obecną chwile
1.Danmachi
2.Shokugeki no soma
3.Hajime no Ippo \ Helsing \ Ushio to Tora

Ostatnia edycja:
MoonCat

MoonCat

New member
  1. Cowboy Bebop
  2. GITS Stand Alone Complex
  3. Akira \ Mononoke \ FLCL \ Black Lagoon

Ostatnia edycja:
M

Mirakuru

1. Shigatsu wa Kimo no Uso - Cudowna seria, znalazłam ją kiedyś gdy szukałam utworów klasycznych na youtube, na zawsze w moim sercu będę nazywać ją “anime o chopinie” bo nigdy nie mogę zapamiętać tych japońskich nazw… Kaori to chyba jedna z moich ulubionych bohaterek (biorąc pod uwagę różne dziedziny sztuki!) i trochę się z nią utożsamiam lub może jedynie chciałabym być zawsze taka pozytywna mimo przeciwności losu jak ona? Kiedy o niej myślę to widzę jej plecy oczami Arimy, idzie przodem, jest dla mnie niesamowicie inspirująca! Tak jak i dla głównego bohatera zresztą, ale o to właśnie chodzi autorom wszelakiej maści aby poruszać, zmuszać do myślenia, a w tym przypadku nawet zmuszać do płaczu. Anime podzieliłabym na dwie części, w pierwszej to ona jest właśnie taką iskierką, gwiazdą, która pomaga Kousei przezwyciężyć swoje problemy. Urodziwa, zabawna, uzdolniona, “dziewczyna, w którym kocha się jego przyjaciel”. W drugim to on się rozwija dzięki niej. To anime o dorastaniu, pokonywaniu własnych granic, zmaganiu się z problemami, każdy znajdzie tu coś dla siebie. Jest owiane patosem i niemałym dramatyzmem a wszystkiemu przyświeca niesamowita oprawa muzyczna. Ta forma mogłaby być zbyt męcząca i wymagająca dlatego dla rozluźnienia tej patetycznej atmosfery bohaterzy nagle stają się szalenie agresywni,a przez to zabawni. Friend A i kłamstwo w kwietniu, dziękuję za błyskotliwe dialogi, wzruszające cytaty, piękne utwory, symbolikę i pokazanie jak można interpretować muzykę.
  2. Berserk - Przez przypadek obejrzałam najpierw drugi sezon, przez długi czas myślałam, że taki był zamysł autora, że nie wiadomo o co chodzi. Podobał mi się mroczny klimat ale z fabułą już gorzej, aż w końcu odkryłam powód. Potem przyszedł czas na filmy, a na końcu anime odcinkowe. Uwielbiam Griffithsa, jego osobowość, marzenia i relację z Gutsem. Wszystko rozwija się powoli, etapowo, na końcu przyjmując totalnie odjechaną formę. Może tak bardzo cieszyłam się, że wreszcie wiem o co chodziło w drugim sezonie, że aż tak mi się spodobało!! Ale Berserk to must see każdego fana anime!
  3. Steins;gate - ZA MOJĄ UKOCHANĄ KURISU I OKABE! “Tuturu”, Dr Pepper oraz “Muahaha” szalonego naukowca!! Uwielbiam!!

Ostatnia edycja:
6

65Medyk28

1. Fairy Tail - Spektakularne walki, dziewczyny w bikini (czasami) oraz komiczne momenty. Obejrzałem cały pierwszy sezon oraz 17 odcinków drugiego.
  2. Bleach - Coś mnie skusiło by oglądnąć, jest super walki są ciekawe główny bohater chyba nie jest taki porywczy jak Natsu z Fairy Tail. Oglądnąłem 175 odcinków.
  3. High School DxD - Wymieniłem dwa tasiemce, więc może o moim najlepszym anime które ma tylko 36 odcinków (3 sezony jeden ma 12) Główny bohater myślał tylko o kobiecych piersiach, chyba dużo o Rias Gremory i pewnego dnia został demonem. Tutaj oglądnąłem wszystkie odcinki i trzy sezony :).

Ostatnia edycja:
Top Bottom