Witam wszystkich ^^

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Nobunashi

Nobunashi

New member
Hejka wszystkim,
Jestem Nobunashi, w realu Joanna, a najczęściej to Asia. Mam 17 lat, anime oglądam od około czterech lat.
Anime zaczęłam oglądać przypadkiem, na stronie z serialami znalazłam ciekawie brzmiący tytuł - a był nim Hellsing, więc sprawdziłam o czym on jest. Okazał się to być serial animowany. Obejrzałam go w dwa dni, po seansie bardzo sie nakręciłam i chciałam wyszukać w internecie jakieś kontynuacje tego. Znalazłam na YouTube nie tyle sequel lecz remake, który dawkowałam sobie odcinek dziennie. Całość była po angielsku, a w tamtym czasie byłam raczej średnia z angielskiego, więc zbytnio nie rozumiałam dialogów, ale nie przeszkadzało mi to w czerpaniu przyjemności z oglądania. A później poszło już gładko, wyszukiwałam serie podobne gatunkowo do tego co widziałam i zaczęłam sporządzać listę w notatniczku na komputerze, która po dziś dzień mi służy.
Forum znalazłam ostatnio, przeszukując w internecie strony o A&M i momentalnie chciałam do niego dołączyć, gdyż fora wolę bardziej od grup na FB, jest w nich spokojniejsza i bardziej sympatyczna atmosfera.
Nie wiem za bardzo co mogłabym napisać o sobie, ale jeżeli macie jakieś pytania to postaram się na nie odpowiedzieć.
Mam nadzieję, że się mną zaopiekujecie ^^

Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Witaj na forum!

Zapraszam na czacik :)

Znalazłaś nas przez Google?

Nobunashi

Nobunashi

New member
Owszem, wyszukałam w google “forum o tematyce A&M” i Animes było pierwszym wynikiem. Cieszę się z tego, że to forum jest całkiem żywotne, gdyż byłam kiedyś na innym, ale niestety dokonało już żywota.

fooze

fooze

Donator
Plusuje za to ze polubilas hellsing.
No I za to ze preferujesz fora. Myślałem ze to relikt dla dziadków ;)
Podstawowe pytania
Jakiej muzyki słuchasz?
Skąd nadajesz?
Lubisz boczek?

Witam i baw się z nami dobrze 🙂

Nobunashi

Nobunashi

New member
Z muzyką to różnie, najczęściej są to różne odmiany rocka, nu metal i synthwave. Ostatnio dużo słucham: Blue Stahli, Celldweller, TFK, Shinedown, Ken Ashcorp, Trevor Something, jednak to nie jedyni twórcy, których lubię

Nadaję z małe miejscowości w województwie łódzkim, około godzinę drogi od Łodzi.

Za boczkiem nie przepadam, jem go raczej okazyjnie.

KawaiiShinigami

KawaiiShinigami

Donator
Członek ekipy
Yo
bez wstępnych ceregieli, witaj na forum
lubisz fantasy ?

Armila15

Armila15

Donator
Hmmm, no hej ^-^ Ola jestem!
Mam tylko kilka dość istotnych pytań!
  1. Ulubiony kolorek?
  2. Kawa/Herbata?
  3. Słodzisz K&H?
  4. Czytasz książki?
  5. A jak TAK…to jakie to? A jak Nie to…Dlaczego?
To tyle…miłego pobytu na forum, wpadaj na czateł!
Miło, ze kolejna osóbka w moim wieku ^-^
Do kiedyś!

Ostatnia edycja:
fooze

fooze

Donator
Celldqeller i Shinedown spoko : )
to nic . Jeszcze raz baw sie z nami ;)

Nobunashi

Nobunashi

New member
@KawaiiShinigami
Fantasy nawet lubię, jednak wolę science-fiction

@Armila15
  1. Intensywne odcienie niebieskiego i miętowy
  2. Oba - herbatka rano, a kawa popołudniu
  3. Nie słodzę kawy i herbaty, jednak do kawy dodaję dużo mleka
  4. Czytam ^^
  5. Gatunkowo różnie, lubię czytać klasyki i ostatnio wciągam się w science-fiction

SonKenGintokiZoro

SonKenGintokiZoro

New member
Witaj na forum i baw się dobrze! Plusik za rocka 🙂

Lubisz smoki? 😃

Nobunashi

Nobunashi

New member
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale chyba lubię, są na swój sposób urocze

I dziękuję wszystkim za serdeczne przyjęcie ^^

Torrez

Torrez

Donator
Witaj Nobunashi 😃
Czy są jakieś kraje, które chciałabyś odwiedzić w przyszłości?

Nobunashi

Nobunashi

New member
Marzę o tym, by w przyszłości odbyć podróż dookoła świata, więc chciałabym wszystkie, ale najbardziej to Japonię, Francję, Stany Zjednoczone, jak również i samą Polskę, gdyż ostatnio zdałam sobie sprawę, ile ciekawostek i tajemnic może się kryć w mniejszych miejscowościach :)

SonKenGintokiZoro

SonKenGintokiZoro

New member
No w Polsce jest co zwiedzać 😃 Co najbardziej podoba Ci się w zwiedzaniu i odkrywaniu innych miejsc? Kultura, czy jakieś zabytki? 🤔

Nobunashi

Nobunashi

New member
Jedno i drugie odgrywa tutaj dużą rolę, lubię na przykład zwiedzać kościoły i pałace (zwłaszcza pełne bogactwa i przepychu) oraz dowiadywać się nowych rzeczy o kulturze danego miejsca, jednak chyba w poznawaniu nowych miejsc najbardziej podoba mi się to uczucie, kiedy na własne oczy mogę zobaczyć coś, co wcześniej widziałam jedynie na zdjęciach, dotknąć tego, może nawet i zjeść :) oraz możliwość poznania historii jakiegoś miejsca, które na pierwszy rzut oka wydaje się niepozorną mieściną

SonKenGintokiZoro

SonKenGintokiZoro

New member
To może pochwalisz się co już zobaczyłaś i co wywarło na Tobie duże wrażenie? 🙂

Ja lubię zwiedzać wszelkiego rodzaju budowle. Od Bunkrów po zamki. Nawet ruiny potrafią być czasem ciekawe :D

Nobunashi

Nobunashi

New member
Z większych miast to Kraków, Trójmiasto, Wrocław, Warszawa, Płock, Poznań i okolice oraz Toruń, choć dwa ostatnie to już dosyć dawno, więc muszę kiedyś ponownie tam pojechać. Z małych miejscowości to głównie te niedaleko mnie: Łęczyca, Tum, Nieborów i Arkadia, ale też Malbork, Nidzica, Giżycko, Kruszwica, Zakopane, Licheń, Oświęcim. Z bunkrów to chyba tylko Wilczy Szaniec widziałam z tego co pamiętam. Najdalej byłam w Pradze w Czechach.
Raczej będę mało oryginalna, ale największe wrażenie wywarł na mnie Kraków, od zawsze chciałam tam pojechać i się nie zawiodłam, choć byłam tylko jeden dzień oraz Praga, a zwłaszcza jej panorama 🙂
Zapomniałam też wspomnieć, że uwielbiam spacerować po placach, starówkach, uliczkach pełnych zabytkowych budynków, robić zdjęcia wszystkiego co zobaczę oraz przeglądać pamiątki, choć najczęściej kupuję pocztówkę lub zakładkę do książek ^^

SonKenGintokiZoro

SonKenGintokiZoro

New member
O proszę ! 🙂 Jak będziesz w Świętokrzyskim to polecam zobaczyć:
  • klasztor Cystersów w Wąchocku
  • oczywiście Święty Krzyż
  • zamek w Chęcinach
  • Pałac Biskupów Krakowskich w Kielcach
  • OBOWIĄZKOWO Zamek Krzyżopór 😃
  • no i Sandomierz 🙂

hanler

hanler

New member
Szanuję za niesłodzenie kawy i herbaty 😃

Witam serdecznie i życzę miłej zabawy! ;)

Top Bottom