Witam

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Tamanegidesu

Tamanegidesu

New member
Hej! Mam na imię Magda (19lat) jestem człowiekiem przeciętnym i nie wyróżniającym się z tłumu. Każdego dnia stawiam czoła, życiu i wyzwaniom, które mi ono stawia, z każdą kolejną godziną uświadamiając sobie, że coraz bardziej mi się już nic nie chce.

Anime oglądam sporadycznie, preferuje komiksy z gatunków seinen, fantazy, mystery, comedy, slice of life, psychological, historical, sport itp. Mała ilość oglądanych przeze mnie anime jest spowodowana tym, iż po prostu rzadko wychodzą interesujące mnie serie(bywa).

Jeśli jednak miałbym wymienić serie anime, które przykuły moją uwagę w ciągu ostatnich 8 lat to byłyby to między innymi: Mushishi, Natsume Yuujinchou, Hyouka, Haikyuu!, Tatami Galaxy, Sakamichi no Apollon, Saint Young Man, Barakamon no i jeszcze sporo,sporo więcej, to tylko taki zarys (w końcu to całe 8 lat c’mon). Mimo wszystko preferuję jednak komiksy.

Hobbystycznie (póki co) zajmuje się grafiką komputerową oraz ilustracją.

Jeśli chodzi o muzykę to tak na prawdę nie mam konkretnych preferencji, ale muzyka gatunków takich jak rock, soul, Indie i w dużej mierze muzyka instrumentalna, jest tą, której słuchanie sprawia mi najwięcej przyjemności.
Moja ulubiona pora roku to zdecydowanie wiosna.

Posiadam również zapuszczone konto na tumblr http://iammcdeluffy.tumblr.com/ .

Jeśli ktoś coś, to piszcie śmiało. http://animes.pl//emotki/kroliczek3.gif

Ostatnia edycja:
H

Hesoy

Witaj :D Mushishi, Natsume Yuujinchou? Tak wiele osób nie docenia tych genialnych anime. Jaka jest twoja ulubiona manga?

Ostatnia edycja:
Tamanegidesu

Tamanegidesu

New member
alt
Hesoy:
Witaj :D Mushishi, Natsume Yuujinchou? Tak wiele osób nie docenia tych genialnych anime. Jaka jest twoja ulubiona manga?
Hej. Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie mam jednej ulubionej mangi, ale myślę, że Yotsuboato! i Oyasumi Punpun są jednymi z lepszych komiksów jakie ostatnio czytałam. Co do Mushishi i Nastume Yuujinchou, myśle, że obydwa tytuły mają całkiem duże zaplecze fanowskie, więc nie jest aż tak źle.

Ostatnia edycja:
Penguin

Penguin

EkipaAnimes
Członek ekipy
Cześć Magda, witaj na forum, mam nadzieję, ze spędzisz tu sporo miłych chwil, będziesz się dobrze bawiła i poznasz interesujące osoby. :)

Nie napisałaś nic o książkach, które ewentualnie mogłyby Ci się podobać, powiedz zatem, co najchętniej czytujesz (mogą być gatunki/autorzy, konkretne tytuły)? :)

Ostatnia edycja:
Tamanegidesu

Tamanegidesu

New member
alt
byters:
Cześć Magda, witaj na forum, mam nadzieję, ze spędzisz tu sporo miłych chwil, będziesz się dobrze bawiła i poznasz interesujące osoby. :)

Nie napisałaś nic o książkach, które ewentualnie mogłyby Ci się podobać, powiedz zatem, co najchętniej czytujesz (mogą być gatunki/autorzy, konkretne tytuły)? :)
Z gatunkami książek mam podobnie jak z gatunkami komiksów (to samo tyczy się filmów). Jeśli chodzi o autorów to bardzo lubię powieści Dostojewskiego, Sosekiego Natsume, Virgini Woolf, Aberta Espinose’a i Murakamiego. Najbardziej lubię czytać zbiory opowiadań. Jedną z książek, które ostatnio przeczytałam i mogę polecić to “Jestem kotem” Sosekiego.

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Troszeczkę się rozpisałaś. Witaj serdecznie! Ja tam pytań żadnych nie mam. Ale zapraszam do podzielenia się jakimiś ilustracjami/grafikami w dziale “Twórczość forumowiczów”. Zawsze lubię oglądać czyjeś prace/czytać czyjeś teksty.

A w sumie… 19 lat to jeśli uczyłaś się w LO to może wybierasz się na studia? Jak tak, to jakie?

Ostatnia edycja:
Tamanegidesu

Tamanegidesu

New member
alt
hanler:
Troszeczkę się rozpisałaś. Witaj serdecznie! Ja tam pytań żadnych nie mam. Ale zapraszam do podzielenia się jakimiś ilustracjami/grafikami w dziale “Twórczość forumowiczów”. Zawsze lubię oglądać czyjeś prace/czytać czyjeś teksty.

A w sumie… 19 lat to jeśli uczyłaś się w LO to może wybierasz się na studia? Jak tak, to jakie?
Wybieram się na studia, ale tu jest własnie problem, że nie mogę zdecydować się jeszcze na konkretny kierunek, więc daje sobie rok przerwy na przemyślenie sprawy, tak aby potem nie żałować wyboru.

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
To jest świetne rozwiązanie, tylko pamiętaj, że po roku pracy (bo pewnie jakiejś będziesz szukała), może być Ci ciężko wrócić do nauki. Mam znajomych, którzy mają/mieli taki problem. Jedni wolą pójść na zły kierunek, by potem go zmienić, a inni przemyśleć i pójść na ten najlepszy od razu. Co człowiek, to rozwiązanie.

Ostatnia edycja:
Tamanegidesu

Tamanegidesu

New member
alt
hanler:
To jest świetne rozwiązanie, tylko pamiętaj, że po roku pracy (bo pewnie jakiejś będziesz szukała), może być Ci ciężko wrócić do nauki. Mam znajomych, którzy mają/mieli taki problem. Jedni wolą pójść na zły kierunek, by potem go zmienić, a inni przemyśleć i pójść na ten najlepszy od razu. Co człowiek, to rozwiązanie.
Kierunki pomiędzy, którymi się waham to wzornictwo, grafika i sztuka nowych mediów, więc trochę inna to bajka, gdyż zajęcia w dużej mierze są praktyczne. Choć w sumie zobaczę co przyniesie przyszłość. I dzięki za troskę.

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
No wiadomka, że na takich kierunkach zajęcia są praktyczne. Wszystkie te kierunki są na ASP, prawda?

Ostatnia edycja:
F

foka

masz mega plusa za oyasumi punpun :D i muzyke
a co do sztuki mediow - jestem na tym kierunku

Ostatnia edycja:
Tamanegidesu

Tamanegidesu

New member
alt
foka:
masz mega plusa za oyasumi punpun :D i muzyke
a co do sztuki mediow - jestem na tym kierunku
I jak wrażenia (odnośnie kierunku)?

Ostatnia edycja:
Caroline

Caroline

Member
Cześć.
Propsy za awatar z Ginko i za “Tatami Galaxy”. Bo o ile “Mushishi” jest raczej znane i doceniane tak o Tatami niestety tak dużo się nie mówi.
I tak jak wcześniej ktoś wspomniał, fajnie by było gdybyś się podzieliła z nami swoją twórczością.

Ostatnia edycja:
N

Nobudejmien

Siemasz ;)
Podepnę się pod wcześniejszy post bo przyznam, że miłym wydarzeniem byłoby zobaczyć twoje umiejętności graficzne ^^
Witaj na forum:)

Ostatnia edycja:
Tamanegidesu

Tamanegidesu

New member
alt
Nobudejmien:
Siemasz ;)
Podepnę się pod wcześniejszy post bo przyznam, że miłym wydarzeniem byłoby zobaczyć twoje umiejętności graficzne ^^
Witaj na forum:)
Postaram się coś wstawić w najbliższym czasie. :)

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Siemnakooooo!
Witam cie serdecznie na forum, w naszej małej rodzince :p

Kilka pytań kontrolnych (jesli juz wyzej na cos odpowiedzialas, to sorki - pytania u mnie sa standardowe wstawiane metodą “kopiuj - wklej” tylko z lekkimi modyfikacjami)
Jak trafiles na animes.pl?
Widziales może serie “No game no Life?”, “Sword Art Online” oraz “Fairy Tail”?
Jesli tak, to co sadzisz o tych seriach?
Czytujesz moze mangi?
Masz jakies ulubione tytuły?
Ulubiony nightcore?
Kawa czy herbata i ile cukru?
Ulubiona pora roku?
Ulubiona potrawa?
I najwazniejsze pytanie!!
Umiesz narysować stożek?

Haha :)

Zapraszam Cię na czat <3 oraz mam nadzieje ze zostaniesz u nas dlugo…

Ostatnia edycja:
Top Bottom