Witam

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Mezame

Mezame

New member
Witam

Konto na forum założyłam dość dawno (13.12.15r.), ale dopiero miesiąc temu zaczęłam poświęcać mu jakąś uwagę, dlatego doszłam do wniosku, że wypadałoby się przedstawić.

Mam 16 lat i trochę ponad półtora metra wzrostu.

Anime interesuję się od około roku.
Lista moich ulubionych bajek wygląda na chwilę obecną mniej więcej tak: Naruto, Hotarubi no Mori e, Fullmetal Alchemist, Hetalia, Bakuman i Haikyuu (oczywiście jestem świadoma istnienia wielu „lepszych” i „bardziej ambitnych” pozycji, ale jak już wspominałam jestem początkująca i większości tych „świetnych” tytułów po prostu jeszcze nie znam).

Moje doświadczenia z komiksami są dosyć chaotyczne, czytuję w internecie skanlacje mang takich jak: Sankarea, Oyasumi Punpun, Beelzebub, Hourou Musuko, Piano no Mori, Kuragehime itd. itp. (nie z wszystkim jestem na bieżąco). Jeśli chodzi o ich papierowe odpowiedniki, na półce mam obecnie 51 tomików mang i 3 tomy light novel (jeśli kogokolwiek interesuje jakie są to tytuły odsyłam do mojego profilu na myanimelist.net, link na końcu powitania).

Jeśli chodzi o muzykę staram się nie ograniczać. Uważam, że dzielenie rzeczy na kategorie i ograniczanie swoich zainteresowań tylko do jednej z nich jest troszkę głupie (chociaż kiedyś byłam skrajnym przykładem tego typu zachowania). Lubię operę, musicale, muzykę klasyczną, rock n’ roll, rock i metal, grunge (w sumie to podgatunek rocka), akustyczne covery popularnych utworów, starsze piosenki popowe i ten mniej popularny polski pop, muzykę filmową, japońską muzykę rozrywkową, openingi, endingi i ścieżki dźwiękowe z anime, vocaloidy i muzykę elektroniczną. Oczywiście są gatunki, które lubię ciut bardziej i jestem w stanie powiedzieć o nich więcej i te które lubię ciut mniej i słucham ich po części dlatego, że ściśle wiążą się one z moimi wspomnieniami i mam do nich jakiś sentyment.

Zainteresowania:
  • spanie
  • czytanie: od rozpraw filozofów i literaturę popularnonaukową po horrory, różnego rodzaju tomiki poezji i internetowe opowiadania ff
  • teatr i sztuka: tak samo jak lubię wycieczki do filharmonii i opery tak też lubię galerie sztuki, muzea i teatry
  • psychologia, z szczególnym naciskiem na inżynierie społeczną oraz psychologię osobowości
  • kryminologia i kryminalistyka, prawo cywilne, karne, administracyjne i finansowe
  • nauka: jak bardzo dziwnie by to nie zabrzmiało lubię się uczyć różnych niepotrzebnych mi rzeczy i czytać losowe artykuły na Wikipedii

Szczerze mówiąc takie “debiuty” są troszkę stresujące i naprawdę długo się zastanawiałam czy na pewno powinnam w ogóle coś pisać. Starałam się, żeby nie wyszło jak większość moich przywitań i wystąpień publicznych, chociaż, gdy teraz na to patrzę to możliwe, że troszkę przesadziłam i jest ciut za długie.
Dziękuję wszystkim, którzy poświęcili swój czas na przeczytanie tego i z góry proszę o wyrozumiałość.

Ostatnia edycja:
Top Bottom