Wodogrzmoty Małe [Gravity Falls]

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
T

Turel

http://vignette2.wikia.nocookie.net...ision/latest?cb=20130402131518&path-prefix=pl

Kreskówka wytwórni Disneya, która bardzo szybko zdobyła dużą popularność i przychylność widzów na całym świecie. W pewnych kręgach jest otoczona wręcz kultem. Opowiada ona o przygodach dwójki bliźniaków Dippera i Mabel, którzy zostają wysłani przez rodziców do małej mieściny, tytułowych Wodogrzmotów, by spędzili trochę czasu ze swoim zrzędliwym i cwanym wujkiem Stankiem. Wakacje zapowiadają się mega nudno, ale okazuje się, że w miasteczku dzieją się dziwne i nadprzyrodzone zjawiska. Już w pierwszym odcinku Mabel umawia się na randkę z chłopakiem, który…

okazuje się być gnomem w przebraniu

Poza tym pojawiają się tam duchy, zombie, kosmici i inne dziwne zjawiska. Juz pierwszego dnia Dipper znajduje tajemniczy dziennik, opisujący wszystkie dziwne rzeczy jakie dzieją się w Gravity Falls.

Serial doczekał się 2 sezonów, a jego akcja i fabuła została zakończona. Niedawno pojawił się 3 odcinkowy finał, którego jeszcze nie oglądałem, więc proszę bez spoilerów. :>

Imo produkcja jest bardzo udana i dobrze się ją ogląda. Perfekcyjnie i płynnie łączy ona motywy komediowe z horrorem. Tak więc, można się pośmiać, przestraszyć i pomyśleć. Do tego należy jeszcze dodać, ciekawe pomysłowe odcinki, barwne postacie, ładną kreskę, wciągającą fabułę, sporo dojrzałego, niekiedy dorosłego humoru, ładną kreskę, dobra muzykę, wartką akcję, zaskakujące zwroty i dobrze budowane napięcie. Ty co wyróżnia jednak tę kreskówkę są liczne nawiązania, easter eggi i ukryte treści, kody i smaczki dla spostrzegawczych. Każdy odcinek kończy się zaszyfrowaną wiadomością, po napisach, którą należy rozkodować, by móc ją przeczytać. Zawiera ona ukrytą wskazówkę, odnośnie późniejszych odcinków. To właśnie owe ukryte znaki i symbolika czynią tę produkcję wyjątkową. Teorie na temat tego serialu oraz ukryte rzeczy tworzą największą dyskusję i falę spekulacji w necie. Uwierzycie, że jest np kanał na polskim YouTubie zajmujący się wyłącznie badaniem sekretów Wodogrzmotów? Moim zdaniem warto go zobaczyć, jedna z lepszych produkcji, jedyna rzecz jaką mam do zarzucenia, to fakt, że wiele odcinków to zapychacze nie powiązane bezpośrednio z głównym wątkiem. Ale i tak daję 10/10.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
No szlak by to :/ Jedyna kreskówka która moim zdaniem z wszystkich tych nowych jest warta uwagi i musiałeś ją opisać ale wracając kreskówka jest naprawdę przyjemna w odbiorze no i coś co mnie w niej urzekło jest oczywiste SZYFRY SZYFRY i jeszcze raz SZYFRY :3 polecam to każdemu miła bajka która wspaniale uprzyjemni czas ale ode mnie leci tylko 9/10 gdyż niektóre rzeczy są jak dla mnie za bardzo naciągnięte

Ostatnia edycja:
D

DeathRaven117

w tle piski
Wodogrzmoty Małe, to jeden z takich seriali które mnie wciągnęły. Oglądając odcinek po odcinku, śledząc to co się dzieje na bieżąco tylko po to aby wiedzieć co się dzieje.
Zgodzę się z użytkownikiem powyżej że to jest obecnie jeden z seriali który trzyma poziom, i jest warty uwagi tak samo jak Adventure Time
Przeczuwam, że jak się skończy ostatni epizod to będę odczuwać pustkę, której teraz nie tak łatwo zastąpić, zwracając uwagę na obecne pasmo bajek. :<
to tak samo jak jakieś anime się skończy, tyle że tam łatwiej coś sobie nowego znaleźć
Bill i Dipper ( ͡° ͜ʖ ͡°)

11/10

Ostatnia edycja:
T

Turel

Właśnie obejrzałem pierwszą część Weirdarmageddonu i powiem wam, że jest moc!
Fajny pomysł z tym co się tam działo, z tymi potworami i bąblami dziwaczności. Pokazali jak wyglądałyby Wodogrzmoty w innej konwencji, patent ukradziony z Gumballa. ;]
Ciekaw jestem jak to się skończy…
Co sądzicie o tym odcinku?

Ostatnia edycja:
Top Bottom