Wszelkie problemy z czatem

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Status
Ten wątek został zamknięty.

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Wszelkie propozycje/skargi/problemy na temat czatu, proszę umieszczać tutaj (także na temat ludzi piszących na nim).

Dzisiaj zainstalowałem nową wersję czatu, taki mały poradnik:

Każdy zarejestrowany użytkownik musi się dodatkowo zarejestrować na czat (tylko hasło).

Ostatnia edycja:
Plusy:
+Motyw z logowaniem/rejestrowaniem
+Dźwięk kiedy ktoś napiszę wiadomość

Minusy:
-Mniej czytelny od poprzedniego. Starsza wersja czatu była bardziej zbita i ściśnięta przez co łatwiej się go czytało. Mówię tutaj np. o odstępie między wiadomościami.

Ostatnia edycja:
Loguje się za pomocą fb… Nie znam hasła i tak mnie domenie ugotowales bo w pracy jestem i teraz nie mogę pisać na czacie -.-

Ostatnia edycja:
Ajaj, próbuję z telefoniku mojego się zalogować i jakoś nie mogę T.T moze ze to mojego fona wina… Bu :C

Ostatnia edycja:
Ogólnie czat mi się podoba ale fajnie by było gdyby litery były grubsze, lepiej by się czytało :D Brakuje mi tu trochę opcji pogrubienia i zmiany swojej czcionki :c

Ostatnia edycja:
Ogólnie fajnie ale nie widzę logiki w rejestrowaniu się i logowaniu skoro i tak trzeba było być zalogowanym aby pisać :D

Ostatnia edycja:
Eyirie i mistrzu XD Musicie najpierw guzik na czacie rejestruj użyć i potem loguj XD wy se sami hasło wymyślacie XD

Ostatnia edycja:
Na telefonie rejestracja może nie przejść, bo też miałam problemy :<

EDIT:
-nie słyszę dźwięku chociaż to wina może być tego, że jestem nie na swoim komputerze
-można spamować xDD

Ostatnia edycja:
Dla mnie plusem jest dźwięk, słyszę że coś się dzieje na chacie :)

Ostatnia edycja:
Nie mam żadnych narzekań co do nowego czatu. Żałuje, że nie ma zmiany czcionki i jej pogrubienia xd

Poza tym chciałam być postem obok Zetsu <3

Ostatnia edycja:
alt
Eyirie:
Ajaj, próbuję z telefoniku mojego się zalogować i jakoś nie mogę T.T moze ze to mojego fona wina… Bu :C
U mnie na Samsungu S3 Neo (przeglądarka chrome) wszystko działa, wyczyść pamięć podręczną.
アダム:
Ogólnie fajnie ale nie widzę logiki w rejestrowaniu się i logowaniu skoro i tak trzeba było być zalogowanym aby pisać :D
Ponowne rejestrowanie się wynika z tego, że czat używa innego serwera do działania.
To ma swoje plusy i minusy ale napewno odciąża serwer a z tym mieliśmy duże problemy z wcześniejszymi czatami.
Potrzeba rejestrowania i logowania wynika też z lepszego systemu banów a z tym jak niektórzy pamiętają też był problem.
Mistrz Rozpierduchy:
Loguje się za pomocą fb… Nie znam hasła i tak mnie domenie ugotowales bo w pracy jestem i teraz nie mogę pisać na czacie -.-
Na czacie wykorzystujemy dowolne hasło a jeśli chodzi o hasło jeśli zarejestrowałeś się przez fb to powinno Ci przyjść na maila a jak nie przyszło i chciałbyś zmiany to śmiało pisz.
alt
Satros:
Ogólnie czat mi się podoba ale fajnie by było gdyby litery były grubsze, lepiej by się czytało :D Brakuje mi tu trochę opcji pogrubienia i zmiany swojej czcionki :c
Pogrubienia zdecydowanie mi brakuję, napiszę o tym autorowi.

Jeśli komuś nie działa czat to wymaga on otwartego portu 8443, na niektórych akademickich internetach może być on zablokowany…
najłatwiej obejść to jakimś serwerem VPN np. używając programu CyberGhost albo wtyczki do chrome’a (https://chrome.google.com/webstore/search/vpn?hl=pl).

Ostatnia edycja:
Udalo mi się wreszcie XD podoba mi sie tylko no szkoda ze nie mogę czcionki, stylu i koloru zmienić… Ale bo trud,o, obędzie sie XD

Ostatnia edycja:
Przed chwila mialem, ale po przejsciu do jakiegos tematu i powrocie na glowna tez mi sie nie pojawil… wlasnie mialem o tym pisac.
Byters mnie lekko wyprzedzil.

Ostatnia edycja:
Tak na szybko nie wiem gdzie jest błąd niestety, uruchomiłem zapasowy czateł ale działa tylko na Animes.PL v4.2 - Niebieski.

Przepraszam ale w pracy nic więcej nie zrobię.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót
Top Bottom