Wybraniec Smoka (Dragon Booster)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
P

ProteoBakter

Trzy tysiące lat temu wybuchła wojna między ludźmi a smokami. Legendarny złocisto-czarny smok Beau wybrał wtedy swojego jeźdźca- Wybrańca Smoka, któremu udało się zakończyć wojnę. Teraz nad Miastem Smoka znowu wisi niebezpieczeństwo. Word Paynn chce rozpętać nową wojnę. Hodowca smoków Connor Penn przez wiele lat pracował nad wyhodowaniem nowego złocisto-czarnego smoka, który pomoże zapobiec nadchodzącemu konfliktowi. Kiedy Paynn się o tym dowiaduje usiłuje porwać Beau zanim ten wybierze nowego bohatera. Podczas ataku syna Paynna na stajnie Beau wybiera szesnastoletniego Arthę Penna na swego jeźdźca i zabiera go do świątyni, gdzie tajemniczy kapłan- Mortis przekazuje mu zbroję Wybrańca Smoka.
Biorąc udział w wyścigach Artha zdobywa doświadczenie i nowe umiejętności, które potrzebne mu są do walki ze złem. Wraz z przyjaciółmi stara się udaremniać kolejne niecne plany Paynna i jego syna.
Kod:
                                                            http://i63.tinypic.com/imkv39.jpg
Bajka została stworzona we wczesnym CGI. Motyw wyścigów smoków bardzo przyjemnie się ogląda, lecz nie jest to jedyny temat tego serialu. Są również Wybrańcy. Motyw Armaggedona i Ligi Ośmiu, które są sercem tego serialu. Transformacje Wybrańców są fenomenalne, jak na wczesne CGI. Dziwię się że serial ten nie otrzymał kontynuacji. Daję mu 8/10 i jestem w stanie go polecić.

Ostatnia edycja:
Powrót
Top Bottom