Wycieczka do Japonii

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

Sagara133

Siemka mam zamiar pojechać w tym roku lub w następnym jakie biura podróży są zaufane jeździł ktoś?

Te najlepsze biura jak Itaka nie robią wycieczek do Japonii niestety. Najlepiej jakaś objazdowa.

Z góry dzięki za pomoc :)

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Jeśli mogę coś powiedzieć, to odradzam wycieczki z biurem podróży. W ten sposób nie poznasz nawet jednej ósmej tego, co byś mógł bez biura podróży.

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Zgadzam się z Mroczną. Ja wybieram się m.in. z Tanovem w przyszłym roku. Zabierz się z nami jak chcesz, tylko napisz watek w przywitalni, daj się poznać ;)

Ostatnia edycja:
S

Sagara133

Spoko napiszę chętny bym był razem z żoną w przyszłym roku :)Hej co do wycieczki co kupujecie na pamiątki z Japonii?

Mam pytanie znacie jakieś ładne wioski, mniejsze miejscowości gdzie idzie podziwiać widoki. W jakim punkcie mieście są gorące żródła gdzie można wchodzić z dziewczynami : p

Ogólnie mam zapytanie co byście zwiedzili w 2 tyg. Patrzę sobie na tripadvisor i nie moge sie zdecydowac. Ogolnie wycieczke do Hiszpanii juz zaklepałem hotel i lot na sierpien ,a Japonie chcę na koniec marca bo wtedy już kwitną wiśnie. Jadę na wiosnę bo nie wytrzymam choć dla mnie ładniej na jesieni z tego co widzę na zdjęciach te czerwone liście :) :)

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Polecam kanał TheUwagaPies na youtubie, dużo ciekawych informacji można stamtąd wynieść ;D

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Tak ja wyżej. Nie opłaca się przez biuro podróży. Bo wychodzi to tak naprawdę 30%-50% więcej niż bez biura.

Druga sprawa japonia to bardzo ekspansywny kraj. Ceny względem zarobków dla mieszkańców są optymalne, ale trzeba np. pamiętać, że oni tam zarabiają. Zestaw w mc donalds kosztuje w przeliczeniu na euro. 40 euro za zestaw. Często zdarza się, że elektronika jest tańsza niż obiad w restauracji.

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Nie jadę tam żeby jeść w maku :V
Małe knajpki w dzielnicach handlowych mają bardziej ludzkie ceny

Ostatnia edycja:
S

Sagara133

Ja też jadę bez biura :) Nikt nie posiada wiedzy o tych gorących źródłach?

Zna ktoś nazwę jakiegoś sklepu z figurkami z dzielnicy Akihabara ,żebym mógł zobaczyć ceny bo coś czuje, ze dużo można zaoszczędzić kupujac tam :)

Domen, dzięki sprawdzę kanał

Ostatnia edycja:
S

Sagara133

Mistrz Rozpierduchy -Właśnie co do tego zestawu w Macu to chyba przesadziłeś 40 euro liczac razy 4 masz 160pln. Wpisz sobie w grafika google japonia mcdonal price i wyskakuja zdjęcia zestaw z duza bula hamburger frytki i cola to 515 yenów czyli 20pln to za jakis wiekszy zestaw z 40pln wychodzi.

Sprawdzilem ceny hoteli ,lot juz mam jedyna niewiadomo to jedzenie, lubie zjesc raz na jakis czas wlasnie jakas pizze czy w fast foodach.

Zwiedzanie na japan guide wszystkie te swiatynie tez kolo 400 yenów czyli malutko.

Jak ktoś ma jakis link wiarygodny co do cennikow w fast foodach to prosze podeslijcie.

Druga sprawa kupowal ktos tam figurki jakie ceny?

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Ceny w japoni zależą od regionu. W tokyo jest najdrożej, okinawa też jest chyba droga.

590 yenów to kosztuje jeden burger. To jakieś 18 zł za burgera.

Druga cena to cena dla dzieci.

Ostatnia edycja:
T

Tanovan

Mistrzu - tam jest jak byk napisane przy cenie setto - czyli zestaw… Druga cena to cena detaliczna pojedynczej kanapki. Potem przy frytkach i napojach masz tylko dopłata 40 yenów za powiększony. Weź ludzi nie strasz albo spróbuj zrozumieć co jest na zdjęciu.

Ostatnia edycja:
Mistrz_Rozpierduchy

Mistrz_Rozpierduchy

Donator
Nie znam japońskiego.
Ale byłem w anglii i rozmawiałem z japończykami.
To oni mnie opowiadali jakie są ceny w Japonii, gdy ja im mówiłem, że chciał bym zwiedzić ich kraj.
I ten gość z lini lotniczych co z nim mnie to potwierdził to on mnie.
Że tam trzeba zabrać trochę więcej pieniędzy niż się wydaje.
Sam byłem w szoku.

Ostatnia edycja:
S

Sagara133

To super czyli jest tylko trochę drożej :) bo już się bałem chyba starczy na 2 osoby 10 tysia na strate ? Już się nie mogę doczekać, ale jadę dopiero w przyszłym roku na wiosnę. W tym już zaklepałem Hiszpanie :)

Dzięki wielkie za info :)

Ostatnia edycja:
B

Barume

Mając 6 tysięcy spokojnie sobie z żoną pozwiedzacie nie przymierając głodem. Marszczu straszy, nie mając zbytnio pojęcia o czym mówi. Stołując się w małych knajpkach i jedząc “chińskie zupki” (są na bardzo dobrym poziomie, tak jak całe jedzenie w Japonii; może o tym świadczyć fakt, że tam sobie zjesz sushi z kurczaka, co byłoby nie do pomyślenia w Europie) kupione w kombini (takie sklepiki jakie często w bajkach możesz zobaczyć, coś jak Biedronki - tanie i dobrze zaopatrzone). Oczywiście nie liczę do tych 6 tysięcy biletów lotniczych (lot bezpośredni z LOT-em odradzam przez cenę, rezerwując wcześniej jakiś z międzylądowaniem można zaoszczędzić czasem nawet 75% ceny).

Ostatnia edycja:
S

Sagara133

Lot i JR passy to już mamy opanowane liczyłem na strate 10tyś. Zamierzam popróbować japońskiego jedzenia w knajpach i właśnie czytałem, że tak drogo nie jest ,ale raz na jakiś czas lubię zjeść w Macdonaldzie :) :) Za lot sam mi wyszło na 2 osoby 3800pln :) nie tak żle

Ostatnia edycja:
S

Sagara133

Te 6 tysia to liczysz na tydzień, dwa ???

Ostatnia edycja:
Top Bottom