Wyłączenie reputacji

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
Status
Ten wątek został zamknięty.
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Wyłączyłem dzisiaj system reputacji bo za dużo dziwnych wpisów się tam robi…

Zastanawiam się jak to rozwiązać i jak ulepszyć na ten czas system będzie wyłączony.

Jak macie jakieś pomysły, opinie - piszcie.

Ostatnia edycja:
Elmor

Elmor

Donator
Problem tkwi w braku konsekwencji. Może by tak skutecznie dawać ostrzeżenia, w ostateczności banować? Bo nie znam innego forum, w którym userzy tak bardzo olewają regulamin ;c

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
To co Elmoś pisze to prawda. Polityka user-friendly jest ok, ale czasami należy być konsekwentnym (z doświadczenia moderatorskiego mówię). EWENTUALNIE jestem zdania, że można by je podzielić na dwie kategorie. Jedna za posty i ta by była liczona i wyświetlana w top 5 i na forum. I druga ogólna, która by była tylko w profilu. Tak, by uniknąć dawania repek tylko po to, by komuś ową reputację podwyższyć, dla samego podwyższenia.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Jeżeli ma to wejść to 100% zakaz minus repów za Yaoi …

Ostatnia edycja:
W

Wrexxar

Donator
Z tego co wiem, to było to już implementowane na profilach, z góry nad repą było widać ile było za posty, a ile od userów. Jak dla mnie to po prostu ktoś musi to filtrować i tyle. Wiele dziwnych wpisów nie widziałem, ale bezsensowne dawanie/zabieranie repy już tak. dodatkowo obowiązkowo powinien być powód repki, rozpisany i uzasadniony.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Najlepiej, żeby te repy były za coś sensownego - pomoc komuś, NAPRAWDĘ coś mądrego co ktoś powiedział/napisał no i przede wszystkim za rzeczy które wydarzyły się NA FORUM XD
Nwm, może ustalić jakieś kategorie repów - liczyłyby się do topki te za pomoc czy coś takiego a reszta byłaby po prostu na profilu tak jak Mroczna stwierdziła.
I nie widzę sensu w dawaniu (np mi) repa za każdą bazgrołę.

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
To nie jest głupi pomysł. No i ogólnie, wiem, Wrexiu, że był podział, ale do topki liczyły się wszystkie punkty. I zgadzam się z Tobą, że powód repki powinien być uzasadniony, bo te “bez komentarza” były mocno śmieszne, jeśli nie rzecz: żenujące.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
No to może ustalmy teraz jakie zmiany byśmy chcieli?
  • podział repow
  • wydzielenie rodzaju repow liczących sie do topki
  • wprowadzenie konieczności uzasadniania
Ja od siebie dodam jeszcze możliwość usuwania repow które sie dodalo - czasem jak mi się tel zwiesi przypadkiem daję 2 takie same a potem musze kogoś prosic o skasowanie

Ostatnia edycja:
Mroczna

Mroczna

Weteran
Członek ekipy
Jestem za wyzerowaniem repów oraz karaniem w tym przypadku. To się za bardzo wymknęło spod kontroli, jak tak się to obserwuje.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Hmm…może też ograniczymy ilość repów za rysowanie rysunków łAdnych i w ogóle? Bo nie musze mówić co robiła kicia gdy potrzebowałą repów, wznawiamy zamówienia, pare/kilka repów dziennie XD

Niech mają szanse na repy tez ci co nie rysują :<

Ostatnia edycja:
W

Wrexxar

Donator
Yanki ale ona to robi bezinteresownie, ludzie dają repkę za docenienie pracy. Jak dla mnie wszystko w całym systemie było ok, problem tylko był z filtrami, które repki powinny zostać a które nie. Jestem przeciwny resetowi repek, przecież to nie wyścig kto ma więcej, tylko normalne docenienie pracy użytkowników na forum w stosunku do innych. Jeśli miał ich ktoś więcej od innych, oznacza że na nie zasłużył.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Uważam że powinno się przyznać zaufanemu aktywnemu userowi permisie do repków i niech filtruje.

Ostatnia edycja:
Domen

Domen

EkipaAnimes
Członek ekipy
Włączyłem z powrotem reputację ale z limitem.
Jutro włączę moduł odpowiedzialny za tak zwane lajki i od teraz tak będziecie oceniali posty.

Ostatnia edycja:
Yankesss

Yankesss

Donator
Wrexxar zobacz sobie repy Kici i ile z tego są z rysunków, po prsto…za dużo, a nie powiem ile razy zgłaszałem repy Kici bo były 'Bo kicia;, ‘Na pocieszenie’, ‘bo kotki’

Ostatnia edycja:
W

Wrexxar

Donator
To narysuj nam coś :3 na pewno ktoś to doceni i wstawi repkę. A z tego co pamiętam, to Ty eiu podobne repki wstawiałeś, dlatego nie rozumiem dlaczego akurat kiici się przyczepiłeś ^^ Najwięcej tu zrobiła to ma najwięcej repy, nic dodać nic ująć. Poza tym reputacja to nie wyścig kto ma więcej (jak już zresztą mówiłem), tylko jest to “nagroda” za twoje starania. Nie ma nagród za bycie “top” w repkach.

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Nikt tu się nie ściga fakt XD ale o kasowaniu wielu repow bynajmniej nie bezpodstawnych nie będę przypominać XD

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
HAHAHAHA YANKES.
Oskarżasz mnie o takie beznadziejne reputację? Wypraszam sobie ale ja nigdy nie miałam takich reputacji i sama niektóre również usuwałam, jak mi się nie podobały.
Takie rzeczy to miała inna użytkowniczka już nie wspomnę, która.
Ale idąc dalej tym tropem to co powiesz o swoich punktach reputacji, które bezustannie dajesz Eiu? Za każdy post i kał?
Przepraszam Cię bardzo ale jak chcesz rozpoczynać ze mną wojnę to musisz się z tym przygotować. :)

Przynajmniej teraz już wiem kto mi zgłasza reputację.
Co więcej to sam jesteś winien, dałeś nawet sam taką reputację “na pocieszenie”

Ostatnia edycja:
K

Kageno

Donator
Yankes naprawdę nie ośmieszaj się.

Ostatnia edycja:
K

Kiicia

New member
Chciałam nadmienić jeszcze, że jak rysuję dla innych to nie oczekuję rekompensaty w postaci repki czy coś.
Robię to z czystej chęci. Lubię rysować a jak w między czasie mam czas to chciałabym umilić niektórym chwilę spędzone na forum.
Dlatego nie rozumiem dlaczego bez podstawnie oskarżasz mnie o takie rzeczy.
Zabierz się najpierw za swoją osobę i zobacz co Ty robisz.
Ja dostaję reptuację od różnych użytkowników, a Ty sam jeden walisz jeden po drugim punkty dla Eiu.
Chcesz żeby mnie przegoniła w punktach reputacji? Taki masz cel?

Ostatnia edycja:
Eyirie

Eyirie

New member
Boszsz przecież ja się z Tobą Kiiciu nie ścigam i Yankesss to chyba rozumie… Albo i nie. Ale to mu się wybacza. Jak dla mnie więcej zrobił np Elmo przez swój poradnik niż ja przez swoje bazgroly więc głupio że to ja mam ich tyle. Jakaś selekcja byłaby na miejscu

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Top Bottom