Yooł

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
R

Reisum

Witam.

Reisum z tej strony, a właściwie to Łukasz. 21 wiosen na karku. Z zamiłowania pisarz “na ćwierć etatu”, lubujący się w pisaniu love story bazującym na konkretnych anime. Samym pisaniem zainteresowałem się w wieku 15 lat. Wtedy też w przeciągu roku napisałem ponad 100 krótkich one-shotów. Niestety komputer padł, wymagany był format i w ten oto sposób ocalało jedno jedyne opowiadanie.
Od niedawna mieszkam w Łodzi, a konkretniej od momentu w którym podjąłem studiowanie na UŁ Wydziału Matematyki i Informatyki. Jednak zanim poszedłem na studia przez rok pracowałem w ochronie.
Jeśli chodzi o zainteresowania to nie mam ich zbyt dużo - trenuję boks tajski oraz obecnie jestem w trakcie szlifowania swoich umiejętności w programowaniu jak i grafice 3D.

Ale pomijając mój życiorys, który świetnie nadałby się do stworzenia kartoteki.
Od dawna poszukiwałem grona ludzi-odbiorców, którzy mangę i anime traktują jak pasję, z którymi będę mógł dzielić się swoimi pomysłami jak i sugestiami. Z którymi będę mógł wymieniać swoje poglądy na dane tematy w konkretnej kategorii.
Widziałem wiele różnych forów czy grup na Facebook’u, ale wszystkie tak naprawdę umarły już dawno temu, a posty na fb pozostawały bez żadnych odpowiedzi; podobna kwestia jest również z blogami, gdzie na tysiące blogów, żyją może dwa maksymalnie ( albo ja jestem takim słabym poszukiwaczem ). W każdym razie, żeby się tu nie rozwodzić, bo pewnie nikt dotąd nie dotrwa czytając ten zaplątany wywód i gdzieś w połowie zadał już sobie pytanie “o czym ten człowiek pisze???” witam wszystkich stałych użytkowników tego serwisu. Mam nadzieję, że będę mieć okazję zamienić choć jedno słowo na prywatnej konwersacji czy też większej rozmowie grupowej.

Pozdrawiam Reisum - pisarz na ćwierć etatu.

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Siemnakooooo!
Witam cie serdecznie na forum, w naszej małej rodzince :p

Jesli lubisz gry zagraj z nami w Shakes&Fidgers na miedzynarodowym swiecie “w8” - zapraszam!

Kilka pytań kontrolnych (jesli juz wyzej na cos odpowiedzialas, to sorki - pytania u mnie sa standardowe wstawiane metodą “kopiuj - wklej” tylko z lekkimi modyfikacjami)
Jak trafiles na animes.pl?
Widziales może serie “No game no Life?”, “Sword Art Online” oraz “Fairy Tail”?
Jesli tak, to co sadzisz o tych seriach?
Czytujesz moze mangi?
Masz jakies ulubione tytuły?
Ulubiony nightcore?
Kawa czy herbata i ile cukru?
Ulubiona pora roku?
Ulubiona potrawa?
I najwazniejsze pytanie!!
Umiesz narysować stożek?

Haha :)

Zapraszam Cię na czat oraz - mam nadzieje ze zostaniesz u nas dlugo…

Ostatnia edycja:
1

1112

Lubisz boczek? A może nie lubisz boczku? Może wolisz łososie?

Ostatnia edycja:
D

dastame

New member
Witamy na forum :D Jest anime którego nie cierpisz? Baw się tu dobrze ^^

Ostatnia edycja:
R

Reisum

Hmmm, raczej nie mam konkretnego anime, którego miałbym się specjalnie uczepić.

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Kizu, poczujmy się olani -.-

Ostatnia edycja:
R

Reisum

Gram, tylko i wyłącznie w League of Legends.

“Kilka pytań kontrolnych (jesli juz wyzej na cos odpowiedzialas, to sorki - pytania u mnie sa standardowe wstawiane metodą “kopiuj - wklej” tylko z lekkimi modyfikacjami)” - tutaj mała uwaga dopisz do słowa odpowiedziałaś końcówkę /eś, feminizowanie w zupełności mi nie przeszkadza, ale mała dopiska nie zaszkodzi. /nie wnikajmy w kwestie cytowania, proszę /

Co do pytań:
  • stronę odkryłem całkowicie przypadkowo,
  • ostatnimi czasy ponownie oglądam serie Bleach, jednak tym razem w wersji bez dźwięku ( celowy zabieg ),
  • Psychosocial i w zasadzie wszystko co ze Slipknot związane,
  • Nie pije herbaty/kawy, a od cukru trzymam się z daleka,
  • Moją ulubioną porą roku jest jesień,
  • Nie mam konkretnej potrawy, zjem wszystko, byle nie przekroczyć 2k kalorii.
Stożek niedawno wykorzystywałem w projekcie na grafikę użytkową, więc myślę, że raczej nie byłoby problemu.

Zdałem test “nowego”?

Ostatnia edycja:
Avenida

Avenida

Donator
Oglądasz Bleacha bez dźwięku o_O ale ze jak? dlaczego? XDD

I skoro umiesz narysować stożek (z tym jest związana dłuższa historia) to mogę ci tylko powiedzieć, że u mnie zadałeś ;)
Good Job !

Ostatnia edycja:
R

Reisum

Teoretycznie zasada ta, sprawdza się tylko w filmach z udziałem prawdziwych osób. Zawsze ułatwiało mi to nawiązanie więzi z aktorem i śledzenie całokształtu filmu. Wszelkiego rodzaju dźwięki wytrącają z równowagi i nie pozwalają się skupić na rdzeniu.

W przypadku bajek jest nieco gorzej. Jedyne co jest tu prawdziwe to głosy aktorów. Cała reszta to wymysł twórcy.
Staram się zwracać uwagę na zachowania postaci ( konkretnie dwie ), by odzwierciedlić je w swoim opowiadaniu. Niestety oglądanie bajki bez dźwięku nie pokrywa się nawet w 30% z oglądaniem wygłuszonego filmu. Mimo wszystko staram się wychwycić każdy szczegół, każdy detal. Bardzo pomogłoby mi tu rysowanie, ale skoro zostałem obdarzony mocą pisma i pióra, a nie płótna i pędzla, to muszę sobie radzić nieco inaczej.

To teraz ja zadam pytanie, cóż to za dłuższa historia?

Ostatnia edycja:
Z

Zara

Donator
Cóż ja niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie lecz z wielką chęcią zadam inne:)
A dokładnie o czym jest twoje opowiadanie?

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Yo!

Ugotujesz rosół?
Co sądzisz o poligamii?

Cinema4D/Blender czy inne cuda?

Ostatnia edycja:
R

Reisum

Nie ma problemu, odtłuszczony oczywiście.

O poligamii nie będę się wypowiadać, tylko dam krótką odpowiedź. Legalizacja. ( Problem z “ale ja mam faceta” zniknie z powierzchni ziemi. Cóż…na początek wystarczy by zniknął z Polski )

Swoją przygodę zacząłem w Blenderze i nie wykroczę dalej. Dlaczego? Ponieważ wszystkie programy do grafiki trójwymiarowej, nieważne czy będzie to darmowy Blender czy Autodesk Maya za ponad 20 tysięcy złotych ( z dodatkami to pewnie znacznie więcej wyjdzie ), wszystkie te programy operują na tym samym silniku. A jedyne różnice jakie tam są to nazwy i nieznaczne zmiany w układach narzędzi.
Prócz grafiki planuję jeszcze zacząć zabawę z Unity. Przez pewien czas rozkminiałem działanie prostych skryptów oraz przypisywanie wartości do danych klawiszy, jak i tworzenie całego świata. Ale to było u kolegi, ponieważ mój 6-letni laptop ledwo już wyrabia przy Blenderze, zdarzają się konkretne zacinki, gdy dam dużo detali i gwałtownie przybliżę kamerę w takowe miejsce, a o renderingu już nie wspomnę.

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Znam a raczej znałem twój ból więc nie czuj się samotny ^^

Ostatnia edycja:
R

Reisum

Jestem cierpliwym człowiekiem i jeśli chce to może renderwoac się i cały dzień, byle nie cielo się w trakcie pracy.

A jak z Tobą? Też siedzisz/siedziales w grafice? jak tak to jakiej?

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
Coś tam siedzę ogółem to skupiam się na 3 programach AAE,Cinema4D no i PS.

Ostatnia edycja:
R

Reisum

Czyli tak czy tak grafik przestrzenny z lekkim naciskiem na 2D można powiedzieć.

Teraz musiałem zostawić grafikę na rzecz pisania i sesji, bo jednak wypadało ją zaliczyć, a pisanie jednej części na półtora miesiąca to trochę za mało.

Ostatnia edycja:
Q

Qz_s

Zawsze możesz pobrać pirackiego lub trial zbrush.
Jeśli kiepsko programujesz etc. to lepiej ogarnąć unreal engine

Sam jestem przyzwyczajony do blendera ale słabo mu idą operacje na modelach hi-poly.

Chętnie zobaczę twoje prace na sketchfab.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Top Bottom