Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e - czy będzie drugi sezon?

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
fala5g

fala5g

New member
Jest szansa na drugi sezon?

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Powiedziałbym, że jest mała szansa na drugi sezon. Z moich informacji wynika, że zmienili dosyć dużo w stosunku do nowelki (w nowelce Horikita nie miała takiego dużego znaczenia, a w animcu była główną bohaterką i wszystkie działania przekazano jej). Przykładowo
pułapkę na chłopaków z klasy C, którzy zostali “pobici” zastawiła Ichinose z klasy B, a nie Horikita… Pominięto podobno cały arc z Kushidą, a wpakowano bezsensowny fanservice
Jednakże sprzedaż nowelek podobno znacznie wzrosła dzięki anime, ale to niekoniecznie jakiś powód na 2. sezon. Cel reklamy nowelki osiągnięto, sprzedaż już wzrosła, nie? Bo wygląda na to, że studio Lerche wymyśliło sobie, że zrobi sobie 1. sezon, więc pozmieniają dużo, bo i tak nie będą do tego wracać.

Jeśli jednak będą chcieli wrócić, to będzie im ciężko iść zgodnie z nowelką, chyba że wszystkie bohaterki biorące udział w akcji znowu pozmieniają na Horikitę.

Gdybym ja sam miał powiedzieć o szansach na 2. sezon, to powiedziałbym, że są niskie. I w sumie się z tego cieszę, bo jeśli naprawdę te zmiany są takie drastyczne w stosunku do nowelek (i gorsze), a wkurzający fanservice ma zepsuć pół animca, to niech sobie darują.

Ostatnia edycja:
zenseiroot

zenseiroot

New member
Postanowiłem odkopać temat jako, że właśnie obejrzałem 2 sezon i szykuję się na 3. Nie czytałem co prawda novelki, ale zastanawiam się czy tego nie uczynić.

KapitanCzarnyYT

KapitanCzarnyYT

Member
kot. jak dla Ciebie to wątpie. tam jest trochę zagmatwane. a Ty lubisz jak coś jest proste bez piętrowej gry słów

Top Bottom