Z nadmiaru wolnego czasu :)

• Uwaga! Jeśli miałeś już konto na wcześniejszej wersji forum, wygeneruj nowe hasło przez funkcję Zapomniałem hasło.
S

Shiryu

Mamy dużo artystów na forum i aż miło się ogląda wasze prace.
Pomyślałem że też wstawię kilka moich.
Mam nadzieję że wam się spodobają :)

Najpierw rok 2015

[attachment=374]

[attachment=375]

[attachment=376]

i cztery z tego roku :)

[attachment=377]

[attachment=378]

[attachment=379]

[attachment=380]

Ostatnia edycja:
G

GodKiklors

Donator
osz ty… [CENZURA] [CENZURA] [CENZURA] [CENZURA] [CENZURA] [CENZURA] [CENZURA] [CENZURA] [CENZURA] [CENZURA]
zazdro zdolności xd
serio zazdro xd jak się będziesz przechwalał to cię czeka wypadek xd
piękne prace mój idol rysunków xd
gdzieś się uczył rysować? też tak chcę [CENZURA] [CENZURA]
serio bym chciał :v [CENZURA]

Ostatnia edycja:
Ayame

Ayame

New member
WOW, HOW?!
Duże zaskoczenie jak pośród przeciętnych artystów pojawi się ktoś taki. wow, wow

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Prace są naprawdę dobre, choć zawsze w takich przypadkach oczekuję od autora, aby pokazał jakąś własną pracę, zrobioną od zera. Wiadomo, że nie każdy umie przerysowywać, lecz to, co czyni artystą, to jednak własne prace. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
S

Shiryu

alt
hanler:
Prace są naprawdę dobre, choć zawsze w takich przypadkach oczekuję od autora, aby pokazał jakąś własną pracę, zrobioną od zera. Wiadomo, że nie każdy umie przerysowywać, lecz to, co czyni artystą, to jednak własne prace. Pozdrawiam.
Masz racje są mistrzowie którzy tworzą z niczego.
Ja tak nie potrafię choćbym chciał, zawsze lubiłem podziwiać piękno dookoła mnie.Stałem z boku i przyglądałem się. Taki mam charakter.
Dlatego podziwiam pracę osób na tym forum potrafią TWORZYĆ. Pewnie kiedyś jak wsadzą serce i wszystkie uczucia w nich drzemiące wtedy narysują coś wspaniałego i własnego.
Nie wstawiłem tego by kogoś zniechęcić od pracy. Nie miałem takiego zamiaru.

Nie uważam się za artystę tylko za KOPIARZA, ale poprzez rysowanie ze zdjęć uszczęśliwiłem kilka osób i to mi wystarcza. Mam nadzieję że za kilka lat spojrzą na te rysunki, które dostali i znowu się uśmiechną, jeżeli tak się stanie to chyba nie jest aż tak źle kopiować zdjęcia.
Zdjęcia potrafią uchwycić te najpiękniejsze chwile gdy jesteśmy szczęśliwi. Najpiękniej na świecie uśmiechają się kobiety dlatego najczęściej je rysuję bo to w nich jest największe piękno tego świata, który jest często obrzydliwy niestety.
Zboczyłem z tematu.
Mam nadzieję, że osoby rysujące na tym forum w jakichś sposób zmotywuję do szukania własnej drogi do szczęścia, poprzez rysowanie.

PS: Jeżeli ktoś chce mogę napisać jak daną rzecz rysuję, może pomoże to im w znalezieniu własnej techniki :)

Ostatnia edycja:
hanler

hanler

New member
Wiele osób ma taki charakter. Ale moim zdaniem powinieneś spróbować narysować coś od zera. Widać, że masz technikę, bo tak jak napisałem, nie każdy potrafi nawet w taki sposób przerysować zdjęcie. Nie jest to oczywiście najwyższy poziom kopiowania, lecz z pewnością powyżej średniej. I przyjemnie na to się patrzy.

“Nie wstawiłem tego by kogoś zniechęcić od pracy. Nie miałem takiego zamiaru.”

Nie musiałem o tym pisać, bo szczerze wątpię, by ktoś posądził Ciebie o takie coś.

A za drugą część posta masz ode mnie wielkiego plusa, bo widać, że jesteś bardzo ogarniętą osobą. A szczególnie za to: “Najpiękniej na świecie uśmiechają się kobiety dlatego najczęściej je rysuję bo to w nich jest największe piękno tego świata, który jest często obrzydliwy niestety.”

I tak jak pisałem, spróbuj swoich sił w stworzeniu czegoś od zera, a nuż się spodoba albo uda.

Ostatnia edycja:
LukiMaster

LukiMaster

New member
Patrząc na świat sztuki i “sztuki” zaczynam dochodzić do wniosku, że sztuka sama w sobie staje się odtwórcza poprzez ogólny zachwyt hiperrealizmem w internecie. Zaczyna brakować wrażliwych osób w tej dziedzinie. Sam szedłem tą drogą i teraz staram się zmienić kurs. Nie jest to łatwa droga, ale warta ceny.

Hanler trafnie ocenił to, co czyni nas artystami. Widać, że jesteś świadom swej drogi i to czyni, że… szkoda twojego talentu.

Rysowanie ze zdjęć stało się już powszechne i rzadko kiedy czuć w takich działaniach duszę twórcy. Tak wygląda współczesny realizm, od którego próbuję się uwolnić i tobie również to rekomenduję.

Od czego zacząć? Wiele razy to pisałem - szkice z natury. Jest to “zdrowy realizm”, w którym polegasz na własnej interpretacji, własnej parze oczu. Niezwykle rozwijające działanie.

Również zachwyt do kobiet można wykorzystać w aktach. Uczucia jakie do nich żywisz możesz przelać na płótno co sprawi, że obraz nabierze duszy, której tak bardzo brak…

Ale wróćmy do tego co dotychczas nam pokazałeś. Warsztat ma solidne podstawy, jednak są pewne kwestie do poprawy. Tak naprawdę to dwie najważniejsze.

Pierwszą taką rzeczą jest rozmazywanie ołówka. Niewątpliwie takowe cieniowanie jest łatwiejsze, jednak jest również… mało estetyczne. Prawdziwe cieniowanie pochodzi tylko i wyłącznie z ołówka. Chyba że to wina zdjęcia i ja nie mogę dostrzec takiego cieniowania.

Druga taka rzecz to kontrast. Zauważyłem, że w swoich pracach pokrywasz duże powierzchnie czarnym kolorem. Jednak jest do tego używany za twardy ołówek przez co widać smugi na takich powierzchniach. Dodatkowo, prace przez to wydają się zbyt naświetlonie i tracą efekt. Na szczęście jest to łatwo skorygować.

Mam nadzieję, że zdecydujesz się na “tworzenie od zera”, gdyż widać w Tobie ogromny potencjał, który czeka tylko na pełne wykorzystanie. Zwłaszcza, że bycie obserwatorem to rzecz pożądana w sztuce i to bardziej ambitnej. Reasumując, jest dobrze, ale możesz wznieść się na wyżyny i szczerze na to liczę.

Ostatnia edycja:
Ayame

Ayame

New member
“Mam nadzieję, że zdecydujesz się na “tworzenie od zera”, gdyż widać w Tobie ogromny potencjał, który czeka tylko na pełne wykorzystanie. Zwłaszcza, że bycie obserwatorem to rzecz pożądana w sztuce i to bardziej ambitnej. Reasumując, jest dobrze, ale możesz wznieść się na wyżyny i szczerze na to liczę.”
Ja się podepnę pod ostatnie zdania Lukiego. A szczególnie te, które mówi, że masz potencjał, który czeka na pełne wykorzystanie. Próbuj i zdawaj nam relację :D

Ostatnia edycja:
Maru

Maru

New member
Ojeju,genialne! Naprawdę, strasznie mi się podobają. Chodziłeś do jakiegoś technikum plastycznego? Te rysunki są cudowne! ❤️

Ostatnia edycja:
S

Shiryu

Do żadnego technikum plastycznego nie uczęszczałem, uczyłem się w domu na błędach takich jak np: rozmazywanie palcem, chusteczką czy cieniowanie za pomocą proszku grafitowego i pędzla.
Co do waszej rady do rysowania z głowy już coś próbuję zobaczymy jak wyjdzie:)
Chyba potrzebowałem popchnięcia do rysowania z głowy.
Dzięki za rady co do rysowania z chęcią je sprawdzę.
Mam nadzieję że jak skończę pierwszy rysunek z głowy to wam się spodoba.

Dzięki wam wszystkim za kopa:)

Ostatnia edycja:
S

Shiryu

Podążyłem za radą i z głowy wyszło mi takie coś.

[attachment=390]

[attachment=391]

Ostatnia edycja:
L

Laaks

New member
WoW mi się bardzo podoba :3 ten mroczny klimat jak najbardziej mi odpowiada daje okejke

Ostatnia edycja:
Monster

Monster

New member
chcialem juz wczesniej skomentowac ale braklo mi slow… a nie chce dawac bezsensownych kometarzy xD

Ostatnia edycja:
M

madameRed

Wow super!!!
Też chętnie zobacze coś stworzonego całkiem przez Ciebie:)))

Ostatnia edycja:
Top Bottom