
okatawo
Member
Ostatnio znów zacząłem bawić się w orientalne smaki.
Zupa miso jest to dość prosta potrawa którą robimy z tego co mamy w lodówce(dodatki)
A więc
Składniki:
-Pasta miso(w marketach typu tesco powinniście ją znaleźć)
-3 litry bulionu (Najlepiej dashi, jest to prosty bulion robiony na grzybach shitake ja użyłem kostki + włoszczyzny
-Pora
-Jajko na twardo
-cebulka
-marchewkę
-tofu(Idealnie smakuje w miso)
-makaron ryżowy
-itp dodatki sami dodajemy co lubimy
Przygotowanie:
Zagotowujemy bulion z włoszczyzną, dodajemy przyprawy typu pieprz, sól, liść laurowy, po zagotowaniu wrzucamy pokrojonego pora w prążki a marchewkę w cienkie paseczki 3 cm, teraz dodajemy dwie łyżki miso(Nie bójmy się mogą być trzy), następnie gotujemy, teraz między czasie kroimy cebulkę i smażymy na patelni na złoty kolor.
Wracamy do zupy dodajemy makaron ryżowy, a po 1 minucie dodajemy tofu. Teraz ostatni krok, do miski wrzucamy cebulkę według uznania, wlewamy zupę, dodajemy jajko pokrojone na pół. Ja jeszcze dodaje szczypiorek posiekany na górę.
SMACZNEGO ŻYCZY OKAŚ
Zupa miso jest to dość prosta potrawa którą robimy z tego co mamy w lodówce(dodatki)
A więc
Składniki:
-Pasta miso(w marketach typu tesco powinniście ją znaleźć)
-3 litry bulionu (Najlepiej dashi, jest to prosty bulion robiony na grzybach shitake ja użyłem kostki + włoszczyzny
-Pora
-Jajko na twardo
-cebulka
-marchewkę
-tofu(Idealnie smakuje w miso)
-makaron ryżowy
-itp dodatki sami dodajemy co lubimy
Przygotowanie:
Zagotowujemy bulion z włoszczyzną, dodajemy przyprawy typu pieprz, sól, liść laurowy, po zagotowaniu wrzucamy pokrojonego pora w prążki a marchewkę w cienkie paseczki 3 cm, teraz dodajemy dwie łyżki miso(Nie bójmy się mogą być trzy), następnie gotujemy, teraz między czasie kroimy cebulkę i smażymy na patelni na złoty kolor.
Wracamy do zupy dodajemy makaron ryżowy, a po 1 minucie dodajemy tofu. Teraz ostatni krok, do miski wrzucamy cebulkę według uznania, wlewamy zupę, dodajemy jajko pokrojone na pół. Ja jeszcze dodaje szczypiorek posiekany na górę.
SMACZNEGO ŻYCZY OKAŚ
Ostatnia edycja: